De wedstrijden

Dit zijn de 4 verschillende soorten wedstrijden die er zijn: Sprintraces: Hierbij gaat het erom om, net als bij alle wedstrijden, zo snel mogelijk van de start naar de finish te komen. Er wordt niet gelet op gewicht, dus hoe lichter je slee en zelf bent des te harder je kan gaan. Je moet 1 of 2 sneeuwankers bij je hebben (dit ligt aan de grootte van het team), een noodlijn, booties en een riem. De afstanden varieeren van 4 tot 24 km per dag. Ook dit ligt ook aan de grootte van het team.

Middle Distance races: Hierbij geldt hetzelfde als hierboven en de spullen die je mee moet nemen in de sleezak wordt dan uitgebreid met een EHBO kit voor hond en mens. De afstanden varieeren van 25 tot 45 km per dag, ook dit ligt aan de grootte van het team.

Long Distance races: (vaak longtrail genoemd) Ook hier gaat het erom wie het snelste is. Er is altijd een overnachting buiten voor de musher en voor de honden. Hierbij moet je zelf alles meenemen in de sleezak zoals eten en drinken voor de honden en jezelf. Een slaapzak en eventueel een tent om in te slapen, maar je mag ook in de slee slapen. De slee moet dan ook een bepaald gewicht hebben. De afstanden varieeren van 35 tot 60 km per dag ook, dit ligt aan de grootte van het team. Je hebt dan nog maar 2 klassen LTL: Long Trail Limited (t/m 6 honden) en LTO: Long Trail Open (meer dan 6 honden)

Toer Klasse: In deze klasse gaat het niet om de snelheid of tijd. Als je de race maar uit loopt, met of zonder afkortingen. Het is dus ook geen wedstrijd. Je moet wel de verplichte zaken voor de honden en jezelf in de sleezak meenemen. Er wordt vaak wel gekeken hoeveel kilometer je hebt gelopen.


Sponsored by :