De dierenarts

Onze honden worden medisch begleid door de dierenartsen: A.Roos van dierenartsenpraktijk "de korte akkeren" in Gouda en E.Hovius van kliniek voor dieren "'t Heike" in Veldhoven

Dr.A.Roos is onze vaste dierenarts omdat hij binnen 1 uur van ons huis woont. Hij heeft zich in de afgelopen jaren helemaal gespecialiseerd op de sledehonden. Hij is ook de vaste dierenarts bij de FISTC. Deze organisatie organiseerd het EK en WK voor raszuivere sledehonden. Hij is tegenwoordig ook Vice-voorziter en hij is ook hoofd van de dierenwelzijnscommissie van de FISTC en ook van Mushing Holland Sleddog Club. Wij hebben veel vertrouwen in zijn vakbekwaamheid, en rijden dus liever 1 uur dan dat we naar een dierenarts gaan die wij niet kennen en niet erg bekent is met de werkende sledehond.

Artikelen van Dr. A Roos

Arno schrijft regelmatig artikelen.

Via onze voersponsor Fokker hebben wij Dr.E.Hovius leren kennen. Hij is gespecialiseerd in bloedonderzoeken, en hij heeft bij onze honden een aantal bloedonderzoeken gedaan om te kijken of ze op topconditie zijn. En om te laten zien dat als je een goed voer aan de honden geeft ze juist helemaal geen vlees of andere toevoegingen nodig hebben.

Sponsored by :