Wie zijn wij:

Wij zijn Roderick Glastra en Sandra Makkreel, wij wonen sinds april 2002 samen in een huis in Numansdorp, dat ligt in de Hoeksche Waard, 10 minuten onder Rotterdam aan het eind van de provincie Zuid Holland en vlakbij Noord Brabant en Zeeland. Wij hebben dit huis vooral om de tuin gekocht voor onze honden. Het is een vrijstaand huis langs een dijk en aan beide kanten van ons huis hebben we een tuin van 60 bij 14 meter. Het is een erg smal maar lang stuk grond, dit is voor de honden leuk want onze tuin is totaal 135 meter lang en ze kunnen dus lekker heen en weer rennen.

Roderick Glastra Roderick Glastra: Ik ben geboren te Den Haag in 1971 en ben opgegroeid met sledehonden. Vanaf dat ik 1 jaar oud was is er al een Samojeed in huis aanwezig. Dit is uitgegroeid tot 3 Samojeden en in 1975 kwam de eerste Siberian Husky erbij, deze werd al snel gevolgd door meerdere husky's.
Mijn moeder Adry Voorbach en stiefvader Leo den Ouden deden al vanaf 1971 mee aan allerlei sledehondenwedstrijden in Europa met als beste resultaten 2e tijdens Europees kampioenschappen Long Trail in 1990 en 1991. Het sledehondenrennen zit trouwens echt in de familie: mijn ene oom Guus Glastra heeft jaren lang met een groot Samojedenspan gelopen en een andere oom Jim van Herpen heeft jaren lang met husky's gelopen en is daarmee Nederlands kampioen geworden in de 8 honden klasse. Vanaf 1980 wordt er door mijn moeder al met Siberian husky's gefokt onder de kennelnaam Iz Severnoi Zemli (wat 'uit het noordland' betekent) een schiereilandengroep uit het noorden van Siberië. Ze is begonnen met de letter N en is tot de letter I gekomen. Dat zijn 22 nesten, daarvoor zijn dekreuen uit heel Europa gebruikt om zo goed mogelijke honden te fokken. In 1994 gaan Leo en Adry uit elkaar en gaan ze allebei apart verder in de sledehondensport. Mijn moeder loopt dat seizoen wat sneeuwwedstrijden en het seizoen erop gaat het tijdens de 2e karrenwedstrijd van het seizoen mis, op het 'Land van Ooit' breekt ze haar been. Vanaf dat moment in 1995 ga ik na jaren niet meer mee te zijn geweest naar wedstrijden of trainingen (vanwege andere interesses) weer een karrenwedstrijd lopen bij Tiekamp in Bergschenhoek. De 1e dag loop ik zelf en de 2e dag mijn vriend Hans den Hartog, die in de jaren daarvoor ook wat wedstrijden had gelopen. Deze wedstrijd was ons beiden goed bevallen en we besluiten ook aan de volgende wedstrijd in Terlet mee te doen. Na de wedstrijd in Tiekamp gaan we ook samen trainen en besluiten ook nog 2 sneeuwwedstrijden te lopen. Vanaf de 1e karrenwedstrijd zijn we verslaafd aan de sledehondensport en gaan 4 seizoenen lang naar allerlei wedstrijden in binnen en buitenland. Als Hans stopt ga ik alleen verder met de hulp van mijn moeder die de honden verzorgt als ik aan het werk ben. Vanaf 1998 doe ik voor het eerst mee aan het EK in Donovaly in Slowakije, vanaf dat moment sla ik geen EK of WK meer over met als beste resultaat. 2e op het EK 2008 in Donovaly, Slowakije.In 2005 Nederlands kampioen in de 8 honden klasse.En 4e op het WK 2007 in Auronzo in Italië..

En via Roderick is het voorstel rondje bij mij aangekomen. Wie ben ik? Sandra Makkreel Sandra Makkreel, geboren op 12 mei 1970 te Rotterdam. Goh dat klinkt allemaal officieel.
De volgende vraag is 'hoe ben ik in de sledehondenwereld terecht gekomen?'.
Tja, dat is eigenlijk wel een vreemd verhaal. Ik ben namelijk altijd bang geweest voor honden, groot en klein. In 1993 ontmoete ik de man die ik nu mijn ex mag noemen. Hij had een Siberian husky van nog geen jaar oud. Kimmetje heet ze. Een schatje, zwart / wit met blauwe ogen. Het duurde natuurlijk wel even voordat ik door had dat je voor een husky niet bang hoeft te zijn. De winter van 1995 / 1996 was een van de zeldzame periodes waarin we sneeuw hadden in Nederland. Gestimuleerd door een documentaire die we op tv hadden gezien, zette we Kimmetje in een fietstuigje voor een kinderslee. Vol verbazing keek ik naar Kimmetje die de kinderslee trok of het een lieve lust was. Dit smaakte naar meer en ik was diep in de beroemde valkuil gevallen. Al snel kwamen er 2 puppies bij, Spooky en Shanta en in de winter van 1996 / 1997 stond ik voor het eerst op de slee. In die tijd hadden mijn ex en ik een rolverdeling waar we ons allebei in konden vinden. Hij was de musher en ik de handler. Na onze scheiding in 2001 werd dit anders. Omdat ik mij geen leven kon voorstellen zonder mijn hondjes heb ik mijzelf de rol van musher aangeleerd. Dit was niet bepaald onverdienstelijk.
In 2002 werd ik Nederlands kampioen in de C (vierhonden) klasse.
En in 2007 ben ik 3de geworden in de 6 hondenklasse bij het Europees kampioenschap in Zuberec in Slowakije.

Tegenwoordig wonen ik en mijn honden samen met Roderick en zijn honden. Drukke boel want samen hebben we 17 honden. We kiezen er meestal voor om met 2 teams te lopen waarvan de beste honden in 1 team staan zodat altijd een van ons (meestal Roderick) op het podium staat.Lenie v/d Broek Lenie

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Lenie v.d. Broek, geboren 28 september 1950 en getrouwd met Casper. Ik ben handler bij Sandra en Roderick. Zij vroegen mij een stukje te schrijven over mijzelf en hoe ik handler ben geworden. In 1976 heb ik mijn eerste husky gekocht en al snel maakte ik kennis met de sledehondensport. Gelijk werd ik verliefd op deze sport. Maar met 1 hond begin je weinig, dus al snel had ik vijf honden. Ik vond trainen erg leuk, maar de eerste wedstrijden in de sneeuw vond ik erg moeilijk. Ik heb toen veel geleerd van Els en Lau van Leeuwen. Mijn ouders gingen altijd mee, want ik was in die tijd alleen (na een echtscheiding). Ook zij hebben mij altijd ondersteund met de sport.

In 1986 heb ik voor de laatste keer mee gedaan met wedstrijden in de sneeuw, omdat mijn moeder toen ziek werd. De jaren daarna heb ik wel de honden getraind totdat ze te oud werden en daarna waren het gewoon huishonden. Maar eens komt de tijd dat je afscheid moet nemen, vier honden zijn elf jaar geworden en een hond is vijftien jaar geworden. Toen de laatste hond was ingeslapen, heb ik besloten om weer te gaan werken in de gezondheidszorg.

In 2002 ben ik met Casper in Zoetermeer gaan wonen en wat een geluk voor mij want daar trainden Sandra en Roderick met hun honden. Dus ik voorzichtig gevraagd aan Roderick of ik mee mocht op de kar. En wat een geluk hij vond het goed. Ik was meteen weer helemaal gelukkig, want ik heb het zelf hebben van de honden en de sport erg gemist.

In 2003 zijn Casper en ik meegegaan naar St.Ulrich, in Oostenrijk. Toen kreeg ik van Sandra en Roderick vier honden om mee te doen in de Happy Dog Klasse. Het was voor mij een emotionele dag. Na 17 jaar kon ik weer een keer op de slee staan, het was weer een bijzondere ervaring.

Nu help ik graag in de kennel en met de wedstrijden ga ik ook graag mee als handler. Op deze manier ben ik weer helemaal betrokken bij de sport en kan ik weer erg genieten van de husky’s. Zij blijven voor mij de mooiste honden en het blijft voor mij de mooiste sport. Als Sandra en Roderick een wedstrijd lopen, weet ik niet wie er het meest nerveus is. Ik hoop altijd dat zij goede resultaten behalen, want dat is toch altijd de kroon op je werk.


Casper Pannekoek Casper

Nu zal ik me even voorstellen. Ik ben Casper Pannekoek, geboren 30 augustus 1944 in Berkel en Rodenrijs. Ik hoef niet te vertellen hoe ik Sandra en Roderick heb leren kennen, want dat heeft Lenie al gedaan.

Ik heb eigelijk maar 1 grote hobby: motor rijden. O sorry, ik heb nog een hobby en dat is op vakantie gaan. En help nu is er nog een hobby bij gekomen: de sledehondensport, maar ja dat is gelukkig alleen maar in de winter. Toen wij Sandra en Roderick leerden kennen, gingen zij al snel daarna samenwonen in Numansdorp. En daar begon het feest, wat een werk. Er moesten kennels worden gebouwd en er was veel werk te doen in de tuin, want er moesten ook speelweides komen. Maar ik had genoeg tijd, want ik was in 2002 gestopt met werken, dus kon ik mijn vrije tijd besteden in Numansdorp.

Ik ga nu ook mee als handler en tijdens de karrenwedstrijden ga ik posten, dus doe ik ook wat voor de vereniging. Ik vind het alleen jammer dat het in de winter zo koud is, want ik ben een echt zomer mens. Maar ja, je moet wat over hebben voor je vrienden.


Adry Voorbach Adry

Mijn naam is Adry Voorbach, geboren op 20 januari 1944. In 1971 heb ik mijn eerste Samojeed aangeschaft en sinds 1975 heb ik Siberian husky's. Eerst eentje, maar om er mee te werken, moet je er meer hebben. We kregen er twee honden bij uit de Kolyma kennel van Els en Lau van Leeuwen. Met nog wat geleende honden hadden we een zes hondenspan. Mijn partner liep daar wedstrijden mee. Sinds 1980 fokken we zelf onze honden. Vele jaren hebben we sneeuwwedstrijden gelopen, zowel sprint als lange afstand races.

Toen in 1994 mijn partner besloot een eigen leven te gaan leiden, hebben we de (16) husky's gedeeld en ben ik met 6 teven verder gegaan. Een jaar heb ik die honden getraind en wedstrijden gelopen, maar helaas brak ik mijn been bij zo een evenement. Mijn zoon Roderick Glastra moest toen noodgedwongen de zorg en de training van de honden over nemen. Hij bleek er veel genoegen aan te beleven en ik besloot weer nesten te fokken voor verjonging van het team. Op een gegeven moment hadden we weer 15 husky's.

Maar ook Roderick besloot zijn eigen weg te gaan: hij woont nu samen met z'n vriendin Sandra en heeft 11 honden meegenomen. Vier oudere teven bleven bij mij. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en al de honden missen wil ik ook niet. Vandaar dat we de rollen nu hebben omgedraaid en ben ik een van de vaste helpers en is Roderick de musher!

Ik lever ook veel type werk af voor deze website.

Ad Gelens Ad

Ik ben Ad Gelens, geboren op 11 februari 1959 te Moerdijk, woonplaats Zevenbergen. Goh, dat klinkt allemaal officieel. De volgende vraag is: 'hoe ben ik in de sledehondenwereld terecht gekomen?' Tja, dat is eigenlijk wel een vreemd verhaal. Tijdens een van de voorrondes van de Camel Trophy in de tachtiger jaren, waar iemand van de S.H.K.N. aanwezig was, ben ik in aanraking met de Siberian Husky gekomen. Heb toen informatie ingewonnen en diverse kennels bezocht. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Iz Severnoi Zemli, kennel van Adry Voorbach en Leo den Ouden waar ik in 1994 Zhulak heb gekocht. Vervolgens heb ik wat (karren)wedstrijden bezocht waaronder Duinrell, Terlet,Tiekamp, E3 strand, Land van Ooit, Winterberg etc.

Aan het begin van het seizoen 1996 heeft Adry (moeder van Roderick) aan mij gevraagd of ik interesse had om mee te gaan naar Frankrijk als handler/tolk (spreek een klein beetje Frans, altijd handig). Men wilde met 2 teams deelnemen aan de Trophee de Savoie. Vanaf dat moment ben ik als handler bij het team van Roderick en Hans aanwezig. Als Roderick Sandra ontmoet en ze in 2002 in de buurt komen wonen, ben ik nu hun handler. En ik help hen ook vaak in Numansdorp, want daar moest en moet altijd van alles gebeuren, kennel bouwen, speelwei afzetten, bomen omzagen, tegelen, enz... Ik ga ook vaak mee met trainen en dan zorg ik voor de extra ballast op de kar. Zo nu en dan verwissel ik het bestaan als handler in voor musher en neem ik deel aan een wedstrijd of doe ik gezellig mee in de Happy Dog klasse.

jerry van der Duim Jerry

Ik ben Jerry van der Duim, geboren op 22 - April - 1970 te Leeuwarden, woonplaats Gorredijk. Ik heb op het moment vijf husky's Waarvan er twee uit het nest van Brew. Ava en Adar.
Ik ben in de sledehonden sport beland via de eerste hond die ik uit het asiel had gehaald. Deze hond was gewoon weg niet goed in huis te houden en was een brok energie. Na met de S.H.K.N. gebeld te hebben was het antwoord ga er meer mee bewegen, bijvoorbeeld fietsen, en neem er een tweede hond bij, dat fietsen was geen success. Maar de tweede hond was via Adry snel gevonden en konden we een teefje (Shawnee) overnemen van Xander Alleman.
De sport is ook via Xander gekomen. Die vondt het maar niks dat ik zou komen kijken in "Diever", hij had meer zoiets van;" dan moet je ook meedoen". Heb me toen in 1998 maar ingeschreven voor de skijoring klasse om met Dingo daar aan mee te doen. In 1999 is artay er bij gekomen om dan met twee honden te kunnen hardlopen (skijoring). Aangezien Shawnee meteen liet blijken dat ze meer een supporter was dan een hardloper. Onder tussen is het aantal dus al aardig aan het oplopen en loop ik ook meestal niet meer in de skijoring klasse maar meestal in de vier honden klasse. Dit is dan met honden van Adry of Sandra en Roderick aangevuld met die van me zelf. In het seizoen 2008-2009 loop ik voor het eerst met een C span (4 honden) van mijzelf. Ben zeer benieuwd hoe dat zal gaan verlopen.

Hans Den Hartog
HansMijn naam is Hans Den Hartog, geboren in 1961 in Reeuwijk. Tegenwoordig woon ik in Waddinxsveen. Ik ben samen met Roderick in 1995 begonnen met de sledenhonden sport. Vroeger heb ik ook 2 husky's gehad. En heb ik een paar wedstrijden in de sneeuw gelopen.
Nu heb ik een Cano Corsa teef, genaamd Yara. Ik werk als ZZP in de bouw en als Roderick en Sandra een moeilijke klus hebben wordt ik nog wel eens gevraagt om te helpen. Zo ook bij het storten van de betonvloer van de blokhut en bij de bouw en advies van de nieuwe aanbouw aan hun huis van 9,40 mtr bij 8 mtr.

Sponsored by :