De Kennelnaam Canis Polaris

Onze kennelnaam Canis Polaris is Latijns voor " Hond uit de poolstreek". Canis Polaris bestaat al 7 jaar en was eerst Sandra's kennelnaam. Na de samensmelting van onze kennels is ook Roderick de trotse mede-eigenaar van Canis Polaris geworden. Sandra is gediplomeerd dierenpension- /dierenasielhoudster (ook bekend als het honden- en kattenbesluit). Hiermee is Canis Polaris een gediplomeerde Siberian Huskykennel met gedegen kennis van zaken.

Een gedeelte van Roderick's honden zijn zelf gefokt en dragen de kennelnaam van zijn moeder "Iz Severnoi Zemli". Onder deze kennelnaam zijn 22 nesten Siberian Husky's gefokt. Iz Severnoi Zemli ging zeer serieus met zijn fokprogramma om. Voor dekkingen zijn ze o.a naar Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Tsjechië geweest om Siberian Husky's te fokken die zowel in sportief opzicht als op showniveau hoge ogen hebben gegooid. Al 5 maal heeft een Siberian Husky van Iz Severnoi Zemli de clubmatch van de S.H.K.N. gewonnen. En 6 Iz Severnoi Zemli Siberians zijn definitief Nederlands Kampioen.

Sandra heeft haar 6 Husky's gekocht bij 5 verschillende fokkers die allemaal al hun sporen in de sledehondensport hebben verdiend. Zij is Nederlands Kampioen 2002 in de 4-hondenklasse.

We hebben de afgelopen 2 jaar flink geinvesteerd in nieuwe honden met andere bloedlijnen van topmushers, om daarmee weer zelf verder te kunnen fokken. Brew is uit een combinatie van Peter Kick en Petra Noelle, Debby is van Joel Reyniers met Detlef Oyen, Kashmir en Lola zijn ook van Peter Kick.

In 2007 hebben wij Petruska's Brew laten dekken door Reebook's G Bugger. Dit was ons 1e Canis Polaris nest en is het A-nest geworden er zaten 10 pups in.6 reuen en 4 teven.

In maart van 2008 willen we Run Before Beauty's Debby laten dekken door Petruska's Stormy, dat is de broer van Brew. Dit moet het B-nest worden van Canis Polaris.
En in Juli 2008 willen we ook Reebook's Kleo Eagle zij is een Zus van Kashmir en Lola, ook laten dekken door Petruska's Stormy. Dit is een half broer half zus, ze hebben allebei Freaky Red War Eagle als vader. Dit wordt het C-nest van Canis Polaris, als alles goed gaat.

Sponsored by :