Eten in de kennel

Wij geven alle honden tegelijk eten, dit hebben de honden van jongs af aan geleerd. Onze honden zijn dit dus gewend. Het geeft bijna nooit problemen iedereen blijft bij zijn eigen bak. Totdat er 1 hond wegloopt dan eten ze die bak wel leeg.Wij voeren de honden zo omdat ze dan helemaal geen herrie maken want ze staan er allemaal met hun lip bovenop als ik het water bij het voer doe en de bakken 1 voor 1 uit deel.

Een gedeelte van de kennel

De honden hokken Dit is 1 van onze kennels. Ze zijn allemaal 3m breed en 8 meter diep. 5 mtr is overdekt. Hier hebben wij er 4 van. In elke kennel staan 2 hokken elk hok bestaat uit 2 aparte ruimtes van 60 cm bij 120 cm en er zit een dubbele bodem in met daar tussen piepschuim voor extra isolatie. Verder staan er in elke kennel onder het afdak nog wat manden, hier liggen ze ook erg graag in. Dit alles biedt genoeg ruimte voor de honden die er verblijven als wij aan het werk zijn.

Puppy kennel Dit is de puppy kennel, deze kennel wordt ook gebruikt voor de loopse teven.

De kennel van uit de speelweide We maken de kennels zoveel mogenlijk schoon met regenwater, daar hebben we bijna altijd genoeg van in Nederland, Dit bespaart ons op jaarbasis heel wat leidingwater. De regen die op het kenneldak valt gaat via de dakgoot naar 4 grote tonnen van 200 liter die aan elkaar gekoppeld zitten en dit worden er straks 7.

Speelweide 1

De speelweide links We hebben een Speelwei aan de linker en rechter kant van ons huis. Als je voor ons huis staat dan is dit de speelwei aan de linker kant. En deze speelweide grenst direct aan de kennel en staat altijd open als we thuis zijn. De honden kunnen hier dus lekker hun gang gaan als we thuis zijn.

De blokhut

De blokhut is klaar

Helemaal achteraan in speelweide 1 staat nu de blokhut. Deze wordt gebruikt voor de honden. Hier zitten we vaak samen met de honden lekker binnen tv te kijken. Er staat een bankstel 2 lekkere grote stoelen en er is ook nog een houtkachel om het in de winter een beetje op temperatuur te houden. Op de grond liggen allemaal matrassen voor de honden.

Speelweide 2

De speelweide rechts. Aan de anderkant van het huis, de rechterkant dus, hebben we ook een speelweide deze is toegangkelijk voor de honden via een doorgang achter het huis langs. Hier mogen de honden alleen in als wij erbij zijn. Dit gebeurt ongeveer 2 keer per week. Na een half uurtje zijn ze wel uitgespeelt en dan gaan ze weer terug naar de andere wei en kennel.

Sponsored by :