Last update 21-04-2012: Bruce dekt Unja uit Zwitserland.
Musher-sites
Zwitserland
Duitsland
Duitsland
Frankrijk
Oostenrijk

Puppen F-nest 9 weken

De puppen zijn ondertussen 9 weken oud geworden. Franky en Faith blijven bij ons. De dikke roze heeft Flair en gaat naar Jerry en Ilse van der Duim in het hoge noorden. Geel heeft de naam flash gekregen en krijgt als roepnaam sunny, ze gaat naar Patrick en Janneke van der Wal.
Overzicht pups F- nest
De pups gaan ook regelmatig op bezoek in de grote kennel, bij alle volwassen honden.

Puppen F-nest week 6 en 7

De foto's van de puppen week 6 en 7 staan online kijk eens. Er is nog een teefje beschikbaar. Overzicht pups F- nest

Dekking Bruce

Dinsdagochtend belde Andy Schlatter Uit Zwitserland op dat hij de uitslag van het bloedonderzoek van zijn teef Unja net binnen kreeg en dat ze vandaag nog gedekt moest worden!
Andy was 2e geworden in de B1 in Les Mosses.
Hij zou om 11:00 uur gaan rijden en dan rond 19:00 uur bij ons zijn, om zijn teef North Star Inuk’s Unja te laten dekken door onze reu Bruce Springsteen.
Om 19:30 uur was de dekking al een feit en stonden ze al 7 minuten vast. De volgende ochtend hebben we het nog een keer geprobeerd en rond 07:30 uur stonden ze nog een keer 11 minuten vast.
Daarna is Andy weer naar huis gereden, en nu maar hopen dat de dekkingen opgenomen hebben!
Stamboom Bruce Springsteen
Stamboom North Star Inuk’s Unja

Pups alweer vijf weken

16 April 2012

De pups zijn 5 weken en ze groeien nog steeds goed.
Onyx heeft dus nog steeds meer dan genoeg melk.
Bij 3 van de 5 pups staan de oren al bijna. alleen licht blauw en roze hebben grote oren want die staan nog steeds niet.
De Pups zijn nu overdag buiten in de puppy kennel, maar 's nachts zijn ze nog binnen. Ze beginnen nu lekker te spelen en ze hebben ook al kennis gemaakt met alle grote honden en vinden dat helemaal niet eng.

Er is momenteel nog een teefje beschikbaar.
F-Nest

Les Mosses

10-11 Maart 2012

Afgelopen weekend in Les Mosses in Zwitserland geweest voor de seizoensafsluitingswedstrijd.
Omdat Onyx elk moment kon bevallen bleef sandra thuis en is Henny Heskes met mij meegeweest om met Sandra haar team te lopen.
De laatste keer dat we in Les Mosses zijn geweest is alweer 4 jaar geleden, toen we aankwamen regende het en ook de hele vrijdagnacht heeft het toen geregend, de wedstrijd werd toen Zaterdag voor de start afgelast en konden toen dus weer naar huis. Maar dit keer hadden we meer geluk, We zijn donderdag om 20:45 uur thuis weggereden en vrijdagochtend om 8:45 uur waren we in Les Mosses.
Het zonnetje schijnde al en dat is dan lekker de stake out neerzetten voor de honden. Even lekker waxen in het zonnetje en ik was gelijk verbrand. Langzaam komen de 1e Zwitsers ook aan.
De start is om 9:00 uur s‘ ochtends en ze beginnen met de Skijoring, dan de B, A, O, C en de D. Voordat het echt te warm wordt voor de honden is de wedstrijd al afgelopen. Mijn team liep best goed en ik bleek zaterdag de snelste in de 8 hondenklasse te zijn, ongeveer 45 seconden sneller dan Jurgen Stolz en 1.05 sneller dan Rene Weber. Henny was onderweg een klein hondje tegengekomen en dat heeft wel een paar minuten geduurd en had daardoor de 10e tijd, zondag hopen dat het beter gaat. De trail was ondanks de plus temperaturen erg goed geprepareerd, en was overal even hard. Het was een afwisselende trail, met veel omhoog en naar beneden, maar voor de honden en de musher erg leuk om te lopen!
De 6 hondenklasse liep 12,6 km de 8 en Open klasse liepen 16,2 km. Zaterdag avond zijn we gezellig met de familie Langer, Benz, Van Nistelrooy en Jurgen Stolz en zijn handler in het restaurant aan de stakeout wezen steen grillen, heerlijk vlees en lekkere zelfgemaakte sausen. Het was echt heerlijk.
Jammer dat je elkaar nu weer een hele tijd niet meer zien. Zondag was het nogmaals schitterend weer, de trail lag er weer perfect bij net als zaterdag, en ook de honden hebben weer goed hun best gedaan, ik was 30 seconden langzamer dan Jurgen maar ik hield 15 seconden over om de 1e plaats te behouden. Henny na 8 jaar weer voor het eerst op de slee liep zondag met 5 honden de 6e tijd in de B1 en liet daarmee zien dat hij het nog niet verleerd is!
De prijs uitreiking was al om 14:30 uur en na de honden nog een keer eruit gezet te hebben reden we al om 16:00 uur weg om s nachts om 03:00 uur thuis te komen en eindelijk de pups van Onyx en Bruce te kunnen zien!
Nog even snel nageteld ja helaas 4 teven en 1 reu!!! Maar wel hele mooie pups! Jammer dat we de mensen die reuen hadden besteld nu moeten teleurstellen.

Uitslagen les mosses

Onyx bevallen

10-03-2012

We hebben heel veel aanvragen voor reuen maar helaas, in dit prachtige nest zit er slechts eentje. Het zijn vijf prachtige en hele zware puppies. Vier mooie teeftjes en een reutje.

roze tweede teefjeGeel eerte teefje aqua derde teefjezwart eerste reutjerood vierde teefje

Bij interesse voor een teefje uit deze combinatie kunt u een mailtje sturen naar: info@canispolaris.nl info@canispolaris.nl

Fok planning 2012: Bruce x Onyx

07-03-2012

BruceOnyx

Ons 6e nest komt eraan, het is eindelijk zover, we hebben 2 van onze eigen fokproducten genomen . Als teef hebben we Onyx uit ons A nest geselecteerd, zij is 1 van de 3 leidhonden van ons 8 honden team. Ze is een mooie lange en grote teef en kan op alle plaatsen in het team goed ingezet worden. En als reu hebben we Bruce Springsteen uit ons B-nest genomen. Hij is 1 van onze beste reuen en hij is zeer snel, mooi gebouwd, veel spieren en kan ook op alle plaatsen in het team ingezet worden. Ze kunnen ook beide heel goed los lopen en Bruce en Onyx lopen beide in het 8 hondenteam, en zijn allebei 1 keer wereldkampioen geworden. Onyx is 8 Januari in Werfenweng voor de eerste keer gedekt en we verwachten de pups na dit weekend. Onyx is erg dik vorige week was ze al 5 kilo aangekomen en daar zal nu nog wel wat bij gekomen zijn!

Zie hier de stamboom van Onyx: stamboom A-nest en de Stamboom van Bruce: stamboom B-nest

En zie hier hun stambomen op Pawvillage: Onyx(Angie) en Bruce

Het lijkt erop dat iedereen alleen maar reuen wil. Maar bij interesse voor een teefje uit deze combinatie kunt u een mailtje sturen naar: info@canispolaris.nl info@canispolaris.nl

Zuberec

28-02-2012

De 1e dag is van het WK is voorbij, de 8 hondentrail was 17,3 km. De temperatuur was 3 graden en het heeft de hele dag zachtjes geregend. Niet erg opimaal voor de trail. Voordat ik starte hoorde ik al dat de trail erg zacht was. Rustig aan doen dus. Maar direct na de start ging het al mis, Lola starte te laat en Bruce en Dylan stonden gelijk over de lijn heen, gelijk gestopt en nog een keer gestar...t, meestal is het probleem dan verholpen, maar nu helaas niet. Omdat er gelijk na de start een bocht was konden de helpers niet zien dat ik een verknoping had en moest ik het dus alleen oplossen. 2 ankers gezet en de honden uit de klit gehaald, toen ik weer verder kon zag ik dat ik al een 1 minuut had verspeeld! Dat was erg jammer want Angelika Merkel die achter mij moest starten is dit seizoen erg snel. Ze zat dus al erg snel vlak achter mij en na 6 km heeft ze mij al ingehaald. Daarna heb ik 11 km op de remmat gestaan om haar niet in te halen. Ik heb het 1 keer geprobeerd maar dat ging niet veel harder. Op sommige stukken was de trail zo zacht dat we niet harder dan 20 km/u naar beneden konden. Aan de finish bleek dat Angelika toch niet zo snel was, en ik was dus ruim 2 minuten langzamer! De honden waren erg moe van die 11 km op de remmat.
Foto team zuberec
Nog een foto
Sandra in zuberec
Dit was een van mijn slechtste dagen ooit. Dylan heeft niet gegeten en overgegeven, Andy had kramp toen we terug waren op de stake-out, Ettore had diarree van alle inspanningen. Hopelijk zien morgen alle honden weer fit!
Anders ga ik morgen niet van start! Het regent nu ook nog zachtjes, dus waarschijnlijk gaat de wedstrijd morgen niet door! Het zou fijn zijn als het snel wat kouder wordt!

Vandaag de 2e dag van het WK gelopen. Het heeft de hele nacht geregend en de trail was nog slechter dan gisteren! De trail was vandaag 2 km korter. De honden zijn de hele trail weg diep weggezakt, en het was eigenlijk ongeloofelijk dat de honden gewoon door gelopen hebben! Omdat ik na mijn 1e dag gisteren toch geen kans meer maakte op het podium, heb ik de honden gewoon hun eigen tempo laten lopen..., en dat hebben ze goed gedaan! over vandaag ben ik best tevreden, de honden zijn vandaag niet zo moe als gisteren van al dat remmen! Het is nog niet helemaal zeker dat de wedstrijd van ook gewaardeerd wordt, en de B, C en D zijn vandaag niet van start gegaan! En er gaan al geruchten dat de ski-joring en de O en de A morgen niet meer starten maar de B, C en D wel. en dan heeft iedereen dus 2 dagen gelopen!

Dag 3, de trail was goed, en ik was blij dat we toch ook nog een 3e dag mochten lopen! Ik was ook erg blij dat de honden niet meet wegzakten in de zachte sneeuw zoals gisteren. Op het laatste stuk zaten de honden er door en hadden we bijna geen tempo meer. Volgend jaar gaat het hopelijk weer beter! Raphael Verdi heeft de 8 hondenklasse gewonnen, met 3 dagen de snelste tijd, Onno is knap 2e geworden en Jurgen Stolz 3e, wij zijn 7e geworden.

Haidmuhle

Na het EK in Tarvisio nog even een paar dagen trainen in Haidmuhle

EK Fistc te Tarvisio

Zo het EK is weer voorbij! Het was een hele spectaculaire trail. Met maar weinig sneeuw op de trail! De honden hebben heel goed hun best gedaan, en we hadden vandaag de 2e tijd! Ik moest 1 minuut goed maken op Karl Rachbauer, en op 15 km had ik al 40 seconden goed gemaakt maar ik kon in de laatste 2 km niet meer dichterbij komen!

Podium A-classe tarvisio

1e Jurgen Juergen Stolz
2e Karl Rachbauer
3e Roderick Glastra

Jurgen gefeliciteerd met je 1e plek en Karl met de 2e plek! Hopelijk kunnen we de steigende lijn voortzetten richting het WK in Zuberec!

Update seizoen 2011-2012

Werfenweng 3e in de 8 hondenklasse, Sandra Internationale Vice Duits kampioen in de 6 honden klasse. Weisensee, 1e in de 8 hondenklasse, Sandra 3e in de 4 hondenklasse St Ulrich am Pillersee, Roderick 2e algemeen en nederlandskampioen in de 8 hondenklasse, sandra 3e in de 4 hondenklasse.

Onze stakeout in Werfenweng Team van Roderick in Werfenweng

Hier onze wedstrijd agenda voor dit seizoen! Zet die maar op de nieuws pagina ! 28 – 29 Februari Todtmoos Duitsland 4 en 5 Februari naar Inzell, Duitsland of Auronzo Italie 10 tot 12 Februari Tarvisio EK FISTC 18 – 19 Februari Haidmuhle 24 tot 26 Februari WK in Zuberec, Slowakije

Ettore en Eden zijn alweer 1 jaar

03-08-11

Ettore en Eden uit ons E-nest zijn afgelopen week alweer 1 jaar oud geworden. Ze hebben aan het eind van het seizoen nog 4 keer 1 km meegelopen in het team. Dit vonden ze erg leuk en dat deden ze ook goed. Volgend seizoen gaan ze vanaf het begin gelijk meetrainen met alle andere volwassen honden. Ettore en Eden zijn van Slater Valley of the Katmai Van Georg Patsch en Debby van ons Zie hier de stamboom/pedigree van het E-nest

Het Open WK in Hamar

20-03-2011

Het WK van de IFSS is alweer afgelopen, in de 6 hondenklasse is Hans van de Hoeve 18e en Leon Ruiten 26e geworden. Marc Peijnenburg is 9e raszuiver geworden. En Johan Hendriks is 12e geworden in de Middle Distance klasse met 6 honden. Eind uitslagen Hamar

Het Open WK in Hamar

19-03-2011

Er zijn nu 2 dagen gelopen en er zijn al een paar grote favorieten vandaag niet meer gestart of niet gefinisht. We zijn benieuwd aar de verhalen! Leon heeft vanavond even zijn stand per SMS doorgegeven en die kunnen we nu ook op de lijst lezen. Hans van de Hoeve en Leon Ruiten zijn allebei gestegen vandaag. 's ochtends voor de start zijn er controles geweest of alle honden wel de nodige vaccinaties em worm kuren hebben gehad, dit heeft waarschijnlijk wat problemen opgeleverd want de start is met 1,5 uur uitgesteld. Misschien mochten er sommige teams daardoor niet meer starten? uitslagen 1e en 2e dag en hier de startlijst voor de 3e dag Startlijst 3e dag

Het Open WK in Hamar

18-03-2011

Het Open WK in Hamar is begonnen, er zijn 177 starters uit meer dan 20 landen. Er doen 5 Nederlanders mee, Jos Broers, Leon Ruiten, Hans van de Hoeve, Johan Hendriks en Marc Peijenburg. Er zijn ook wat raszuivere teams aanwezig. Zie hier de uitslagen van de 1e dag. uitslagen 1e dag en hier de startlijst voor morgen Startlijst 2e dag

John Baker wint de Iditarod 2011

15-03-2011

De in Alaska geboren John Baker wint na 16 keer meegedaan te hebben voor de 1e keer de Iditarod, hij heeft de editie van 2011 gewonnen in een record tijd van 8 dagen 18 uur 46 minuten en 39 seconden. Ramey Smyth is 2e geworden. De rest van de deelnemers is nog niet binnen gekomen. IDITAROD

Video's en foto's van Donovaly

28-02-11

Hier zijn een paar links naar 2 videofilms van Donovaly, wij komen ook voorbij op deze video's en 2 foto links van het WK in Donovaly. De 1e is gemaakt met muziek van het liedje Donovaly GO! Na 1.10 min komt Roderick voorbij met zijn 8 hondenteam
Onyx moet waarschijnlijk woensdag gedekt worden, maar we doen eerst nog een progesteron test om het juiste dektijdstip te bepalen. En dan maar hopen dat de dekking lukt, want voor bruce is het de 1e keer. We hebben inmiddels al wat aanvragen voor pups binnen gekregen. Zelf houden we waarschijnlijk ook weer 2 pups uit deze combinatie! Zie hieronder de links naar de video's en de foto's van Donovaly.
Video Donovaly 2011
Video Donovaly 2011 van Ondrej Broz
Slide show Donovaly 2011
Foto's Donovaly 2011

Fok planning 2011: Bruce x Onyx

23-02-11
BruceOnyx

Voor ons 6e nest is het eindelijk zover, we nemen 2 van onze eigen fokproducten. Als teef nemen we Onyx uit ons A nest, zij is 1 van de 3 leidhonden van ons 8 honden team. Ze is een mooie lange en grote teef en kan op alle plaatsen in het team goed ingezet worden. En als reu nemen we Bruce Springsteen uit ons B-nest. Hij is 1 van onze beste reuen en hij is zeer snel, mooi gebouwd, veel spieren en kan ook op alle plaatsen in het team ingezet worden, met trainen staat hij ook vaak voorop. Bruce en Onyx liepen zowel vorig jaar als dit jaar in het 8 hondenteam, en zijn dus allebei 1 keer wereldkampioen. Onyx is nu al een paar dagen loops en ze zal ergens volgende week gedekt worden.
Stamboom Onyx: stamboom A-nest en de Stamboom van Bruce: stamboom B-nest
En zie hier de stambomen in Pawvillage: Onyx(Angie) en Bruce
Bij interesse voor pups uit deze combinatie kunt u een mailtje sturen naar info@canispolaris.nl

Foto's van dit seizoen

23-02-11
Zie hier de website van Monica Stawowczyk zij heeft dit jaar weer heel veel mooie foto's gemaakt in Werfenweng, St Ulrich, Campo Felice en Donovaly. DOGOMANIA

Haidmühle

23-02-11

Maandag middag waren we thuis uit Donovaly, en na 3 dagen werken zijn we vrijdagochtend om 6 uur richting Haidmühle gereden, 's middags om 16:00 uur waren we er, want we waren zonder caravan. 10 km voor Haidmühle lag er pas sneeuw, en in Haidmühle lag er net genoeg voor de wedstrijd.
Zaterdag startte Roderick als 1e in de 8 hondenklasse, na 3 km bij het eerste gele bordje aangekomen was er een scherpe bocht naar rechts gevolgd door een scherpe bocht naar links. Na de 1e bocht dacht hij nog: waarom staat er nu een geel bordje, er is niks aan de hand. Maar toen de voorste 4 honden de linkerbocht in renden, geleden ze alle 4 op een ijsplaat onderuit. Shit dit is toch best gevaarlijk en het team zit in de klit dus hij moet ankeren en de honden gauw uit de klit halen en kijken of ze nog verder willen lopen.
Gelukkig starten ze weer en al snel lopen we weer tegen de 30 km/u. Verder ging alles goed we moeten nog 3 keer stoppen, 1 keer poepen van de leidhond even stoppen en snel weer door, 1 keer een hond in swing (achter de leiders) die met zijn achterpoot in de centrale lijn verwikkeld zit, even ankeren en de poot uit de lijn halen en we kunnen weer door. En vlak voordat Roderick wordt ingehaald door Herbert Hiermeier met zijn snelle Hounds, gaat de andere leidhond zitten om te poepen, en weer snel ankeren en de 2 voorste honden weer goed zetten. Hierdoor kan ik helaas niet achter Herbert aan, maar de honden zagen hem af en toe vlak voor ons lopen en na 15 km liepen ze op het vlakke nog boven de 32 km/u. Jammer dat we 4 keer hadden stil gestaan, maar de honden hadden toch erg goed gelopen!
Dit bleek 's avonds ook want Roderick had de snelste tijd van de raszuivere teams 9 seconden voor Jürgen Stolz en 20 seconden voor AndrÈ Haustein, Rainer Diemer was 4e.
Tenminste als de tijden klopten want ongeveer 20 procent van de tijden klopten niet of als je met meerdere teams tegelijk binnenkwam stond er helemaal geen tijd achter je naam!
De volgende dag hadden ze de trail gefreesd! De losse sneeuw bestond uit kleine agresieve ijskristallen waar niet al mijn honden op wilden lopen! Ja dan weet je al dat je de 1e plek niet kan houden en toen ik over de finish kwam zat Jürgen al vlak achter me en had dus ruim die 9 seconden goed gemaakt! En zo werd Roderick 2e op het Duits Kampioenschap.
Roderick heeft ook in de 6 hondenklasse gelopen, hier is hij 3e raszuiver geworden met maar 3 seconden voorsprong op Arie Verschoor. En 12 seconden achterstand op nummer 2. Op de lijst staat Roderick 6e raszuiver maar de tijd over de 2 dagen is niet goed opgeteld en moet zijn 30:16 min en 32:09 min is 1:02:25.
Uitslagen Haidmuhle

Uitslag Donovaly

De 3e dag Donovaly, ongelovelijk dat het toch nog 3 dagen is door gegaan!!!! Eerst helemaal geen sneeuw, en dan leggen ze een trail neer van 11 km! Dit kan alleen in Donovaly!!!!!
2 dagen en nachten sneeuw 20 km verderop uit de bergen halen om het WK toch door te kunnen laten gaan!
Met 70 man hebben ze aan die trail gewerkt.
Als het dan na de 1e wedstrijd dag gaat regenen tot midden in de nacht is dat toch wel erg zuur voor de organisatoren van Donovaly die er zoveel voor hebben gedaan om het toch te kunnen laten starten.
Als je naar bed gaat en het is +3 graden en het regent keihard, denk je dit was het dan! Maar als je 's ochtends wakker wordt en er ligt 3 tot 4 cm sneeuw en het is - 5, dan is er toch een klein wonder gebeurt.
Dus toch nog een 2e dag van het WK gelukkig.
Vanochtend toen we om 07:00 uur wakker werden was het -10 graden, van de trail hadden ze de bovenste centimeter gefreest en deze was op de meeste plekken toch weer goed te doen. Al kwamen er wel steeds meer ijsplekken in de bochten net zoals in St Ulrich. maar aldoende leert men en gelukkig ben ik deze 3 dagen met zowel het 8 hondenteam en met het 4 hondenteam niet gevallen.

Vanochtend voor de start 46 seconden achter Jurgen Stolz en 1.25 min voor op de plaatselijke favoriet Maros Litvaj, de winnaar van de laatste 2 keer Donovaly in de 8 hondenklasse. Maar zo hard mogelijk gaan en kijken wat er nog mogelijk is, de honden lopen perfect sommige stukken tegen de 34 km/u naar benenden. Maar dan moet Bonnie de jonge leidhond van 2 jaar ineens poepen en ze gaat zitten!! gelukkig kan ik nog net op tijd remmen dus het kost misschien maar 10 seconden en dan kunnen we weer verder! Helaas stopt ze in 1 km nog 3 keer omdat ze aandrang heeft maar er komt niks uit!!! Dit heeft totaal zeker 40 seconden gekost! Helaas de 2e plek kunnen we vergeten, dan maar hopen dat we 3e kunnen blijven.
Bij de finish blijkt dat ik de 2e tijd heb en maar 30 seconden langzamer dan Mateusz Surowka(de vliegende Pool) 11 seconden sneller dan Jurgen, meer dan 1 minuut sneller dan Litvaj. En weer sneller dan alle Openklasse mushers! Zelfs sneller dan Patrick Logais (de king). Dus jammer van de 4 stops anders was ik misschien toch nog 2e geworden! Maar al met al toch tevreden over de 3 dagen!
Na snel de honden verzorgt te hebben is Andy Birkel onder weg naar misschien zijn 1e podium plaats op een WK. Dus gauw naar de finish om te kijken hoe de B1 zich ontwikkeld. Daar komt Stephan Krokoska binnen, we zijn dus net op tijd. Boven zien we Andy langskomen en hij ligt boven meer dan 2 minuten voor op de 3e plek, nog even finishen en dan moet het hem lukken om 2e te worden!
En dit is hij ook geworden!!! Andy gefeliciteerd met je 1e 2 plek op een WK en we hopen dat er nog veel podium plekken mogen volgen! We zijn best trots want Andy loopt met 3 Canis Polaris honden van ons plus de vader van ons A en D nest !
We hebben niet veel tijd om te feesten want Roderick moet ook nog in de 4 honden klasse starten!
Hij moet hier zijn 6e plek verdedigen, En gelukkig is dit ook gelukt! Kortom toch zijn we weer best tevreden ook al is Roderick nu geen Wereldkampioen meer van de FISTC. We gaan na de prijzenuitreiking nog eten met Andy an Sabine om het te vieren en dan beginnen we aan de terugreis van 1500 km.
Sebastian Astelbauer is 3e geworden in de Skijoring klasse met 2 honden, Met Diane ab Canis Polaris!
Jurgen Stolz 2e in de A klasse met in zijn team Dakota ab Canis Polaris!

Uitslag FISTC kampioenschap

Dag twee fistc kampioenschap Donovaly

Gisteren aan het eind van de dag vroegen we ons af hoe het vandaag zou moeten gaan. Alle sneeuw in de omgeving was op. De Donlyclub had de sneeuw al van 20 km verder op uit de bergen weg gehaald om te zorgen dat wij mushers en honden een goede trail hadden om over te lopen. Nadat er vele teams overheen waren gegaan was er van de gebrachte sneeuw weinig over. Veel modder en stenen waren zichtbaar.
Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen.
Rond 1 uur 's nachts veranderde het weer gelukkig. Het werd kouder en de regen ging over in sneeuw.
Toen om 7 uur de wekker ging sneeuwde het nog steeds. De wedstrijd werd een uur uitgesteld zodat de Donlyclub weder om met veel mankracht aan de trail kon werken.

Gisteren hebben de A mushers verzocht om de O trail te mogen lopen. Immers een trail van rond de 9 km is niet waar je voor getraind hebt. Vandaag was de trail dus ietsjes langer zo tussen de 11 en 11,5 km. De trail was vandaag harder en ijziger dan de vorige dag en het team moest er hard aan trekken om de plaatselijke held Litvaj Maros voor te blijven. Vandaag was Mateausz Surowka weer de snelste met 23:26,5 op de 2e plek Jurgen Stolz met 24:35.7 en Roderick 3e met 24:45.7. Leuke bijkomstigheid van het lopen van de O trail is dat je de tijden met de grotere teams kunt vergelijken. En de nr's 1, 2 en 3 van de 8 hondenklasse waren sneller dan de nr 1 van de openklasse, Patrick Logais met 24:51.0.
We gaan ervan uit dat Patrick dit morgen goed maakt. Hij heet niet voor niets de King

Ook in de 4 honden klasse was het spannend. Roderick is daar gestegen naar de 6e plaats

Uitslag tweede dag Het is echt ongelovelijk wat de Donlyclub heeft gepresteerd, ik geloof niet dat er een andere organisatie is die van niets zo een trail kan maken. Complimenten!

Fistc Kampioenschap eerste dag

results vandaag: uitslag eerste dag

Het is echt ongelofelijk wat een werk ze hier verzetten, ze hebben bijna 2 dagen en nachten met grote trucks sneeuw opgehaald van 20 km verderop om op de trail te gooien.
Gisterenmiddag dacht iedereen nog het kan niet doorgaan veel te ijzig, en er waren nog stukken bij waar helemaal geen sneeuw lag. Maar doordat de organisatie de hele nacht heeft doorgewerkt om sneeuw op de trail te gooien en de trail te vrezen waren er om 8:00 uur nog 2 ijzige stukken van een paar meter, maar toen we om 10:00 uur van start gingen waren ook deze stukken bewerkt en gewoon te doen. Geen van de honden van het 8 en het 4 honden team zijn ook maar 1 keer uitgegleden.
Vooraf werd er gezegd dat de O trail 16 km is en de A trail 15 km. Maar toen ik op de bekende terugweg kwam bergaf in het bos had ik pas 7,5 km op de GPS staan, Misschien toch nog een beetje teveel geremd omdat het uiteindelijk maar 10km was.
In de ochtend heeft het licht gesneeuwd zeker wel 1 milimeter, vanavond is het licht gaan regenen en nu regent het nog steeds. En het is om 21:00 uur vanavond nog steeds +3 graden, het weerbericht zegt dat het vannacht -10 wordt, maar dat geloven we niet. Maar dat staat op de FISTC website dus dat zal wel waar zijn!
Roderick heeft na het 8 honden team ook nog met het 4 honden team gelopen en toen zag de trail er nog veel slechter uit. We zijn dus benieuwd of het morgen nog doorgaat, maar de Vice-minister premier van Slowakije komt kijken, dus dat zal wel doorgaan, maar of de trail ook morgen nog begaanbaar is denk ik niet of er moet opnieuw een wonder gebeuren. 3e met het 8 hondenteam en 7e met het 4 hondenteam is niet slecht, maar de Europees kampioen met 8 honden staat maar 4 seconden achter Roderick. Dus het wordt morgen nog spannend als het doorgaat!!!!! De opening van het WK was weer een groot feest zoals altijd in Donovaly, vooral toen het liedje ohohoh Donovalyoh weer werd gedraaid ging iedereen met de vlag het grote podium op en werd het een groot feest.

waxen in de blubber

Voorbereidingen in Donovaly

Toen we vanmorgen wakker werden zagen we dat het sneeuw kanon zijn werk niet had gedaan, wij stonden nog steeds als enige op de stake out en die zouden ze helemaal vol gaan rijden met sneeuw, maar helaas helemaal geen sneeuw op de stake out!

Waarschijnlijk is het niet koud genoeg geweest voor het sneeuw kanon om sneeuw te maken. De gemeente van Donovaly en de donly club hebben de hele dag hard gewerk om de trail te prepareren, met vrachtwagens halen ze sneeuw uit de bergen om op de trail te gooien, deze sneeuw wordt met pistebully's gelijk aangedrukt en hopelijk gaat het vannacht vriezen zodat de trail ook nog een beetje hard wordt. Ze zijn ook op meerdere plaatsen tegelijk bezig want het is overal niet best. We hebben vandaag met Andy Birkel en stuk van de trail gewandeld, maar eigenlijk is er helemaal geen trail, niet van sneeuw tenminste! Van de 5 kilometer die we gelopen hebben was er misschien 300 mtr trail waar genoeg sneeuw lag! De volgende foto's spreken voor zich.

Er moet echt nog heel veel sneeuw gebracht worden voor we hier een wedstrijd kunnen houden! We hebben van de plaatselijke mensen uit Donovaly al gehoord dat er waarschijnlijk maar 11 km trail komt te liggen en dat de wedstrijd pas op zaterdag start in plaats van vrijdag! De Duitsers en Oostenrijkers die vandaag aankwamen konden hun ogen niet geloven!

FISTC kampioenschap Donovaly

Na een mooi Europees kampioenschap van de WSA in het zonnige Italië, stappen we in de auto om de reis van ruim 1500 km naar Donovaly af te leggen. Voor aanvang van de reis hadden we best twijfels over het wel of niet gaan. Via redelijk lokale bronnen ( Polen en Tsjechen) hadden we vernomen dat er geen sneeuw in Donovaly zou liggen en dat het er regende. En om nu zo een afstand te reizen als er geen sneeuw is wil niemand. Gelukkig stond de president van de Fistc in Inzell waar hij iedereen gerust stelde met o.a. de woorden dat die informatie niet klopte en dat er zeker net zoveel lag in Donovaly als in Inzell. Aangezien er in Inzell ruim 40 cm sneeuw lag waren we genoeg gerust gesteld om de verre reis te maken. Ook op de website van de Fistc werd de geruststelling bevestigd.
Na een lange nacht en dag te zijn doorgereden kwamen we vermoeid in de buurt van Donovaly. 10 km voor het eindpunt was er nog geen sneeuw te bekennen, 5 km voor het eindpunt? Helaas ook niet. Uiteindelijk rijden we teleurgesteld de stake-out op geen sneeuw zoals je op de foto kunt zien!!
Vermoeid zetten we de honden buiten, gaan zelf even in de zon zitten en gaan daarna opzoek naar informatie, want hoe kan het nu dat er gisteren nog 40 cm zou liggen en dat er nu niets is? Van de lokale bevolking horen we dat het voor het weekend al heel slecht was. Ze hadden er wel hard aan gewerkt want er was sneeuw ingereden maar dit is vrijdag en zaterdag allemaal weg geregend. Op de vraag of er nog sneeuw wordt verwacht krijgen we een zuur lachje, helaas niet. Maar niet getreurd Donovaly geeft nog altijd groen licht voor de wedstrijd. De start en finish zijn al opgebouwd en ook het podium staat. Er worden nu sneeuwkanonnen in gezet om toch nog een mooie trail voor ons te maken.
Omdat de Donlyclub ons op organisatorisch vlak nog nooit heeft teleurgesteld gaan we er vanuit dat we hier toch nog een mooi kampioenschap met onze Fistc vrienden zullen beleven.

WSA Kampioenschap laatste dag

Het EK 2011 was een gezellige wedstrijd. De openingsceremonie werd gehouden in L'Aquila. Dit is het gebied dat in 2009 ernstig door een aardbeving is getroffen. 219 mensen lieten toen het leven. Na een rondleiding in de stad die momenteel het best omschreven kan worden als een spookstad gingen we terug naar de stake out.

De eerste dag was de trail wat zacht maar na een koude nacht was de trail op dag 2 en 3 super. Ondanks dat er geen bossen in Campo Felice zijn was de trail uitdagend voor de honden en door de technische stukken ook voor de musher. Er werd vroeg gestart zodat de honden niet in de hete zon hoefde te lopen. Het leuke hiervan is dat we dus zelf wel volop van de zon hebben kunnen genieten.

Door het gemis van Lola in het team was het dit weekend extra spannend of het allemaal wel zou lukken.
Na de 1e dag achter Mateusz Surowka en Onno de Jong te zijn geeindigd heeft Roderick het team met Bonnie en Alysha in lead toch nog naar een knappe 2e plaats kunnen brengen.
Eind uitslagen van de WSA kampioenschappen te Campo Felice

WSA Kampioenschap tweede dag

Hier een overzicht van de uitslagen van de tweede wedstrijddag. Uitslag tweede wedstrijddag

WSA Kampioenschap eerste dag

Hier een overzicht van de uitslagen van de eerste wedstrijddag. Uitslag van de eerste wedstrijddag.

WSA Kampioenschap te Campo Felice startlijst

Na de wedstrijd in Auronzo gelopen te hebben, weten we dat Lola het nu even niet redt in het grote team voorop. De 2e dag in Auronzo heeft Roderick Lola zelfs om moeten spannen en een plek naar achter gezet. Dit is jammer want nu moeten de jonge honden het gaan doen voorop. Lola was altijd een zekerheid voorop. Maar na de loopsheid van december is ze steeds minder goed gaan lopen. In Auronzo is Roderick 2e geworden achter Onno, en Sandra 3e achter Andy Birkel, die 1e werd en Carel van de Mortel 2e. Uitslagen Auronzo
Vanuit Auronzo was het nog maar 700 km!!!!! naar Campo Felice waar morgen het EK begint. Vannacht gaat de pistebully nog voor de laatste keer over de trail en dan moet ie goed wezen!
We zijn benieuwd.
En er staan maar 90 starters op de lijst met maar 4 Open teams en maar 4 A teams. Omdat ze voor de O geen aparte trail willen maken lopen de A en de O de zelfde trail. Maar die moet volgens de regels dan langer zijn dan 18 km daarom lopen ze allemaal 19 km!!!!!!!!!!!!! Hierdoor zijn er nog 3 mensen van de A naar de B omgemeld!
Startlijst Campo Felice

3de Dag te St Ulrich am Pillersee

De laaste dag van het NK gingen onze beide teams vol vertrouwen de trail op. Eerst was het de beurt aan Roderick met zijn 8 honden. De start verliep goed. Toen kwam de bewuste bocht van de dag ervoor. tijdens het inzetten van de bocht bleek het nog altijd een ijsplaat te zijn. Roderick kon zijn slee niet houden en ging onderuit. Later zou blijken dat hij van deze val een paar gekneusde ribben over heeft gehouden. De honden zijn goed door blijven lopen. Met een knappe 8 seconde kaapte Onno de Jong de eerste plaats en werd Roderick 2e. Onno gefeliciteerd met deze zegen!

Bij Sandra ging de rit voorspoedig en met een mooie tijd werd ze 2e achter Carel van de Mortel. Carel gefeliciteerd met je 1ste titel er volgen er vast nog meer.

In de 4 hondenklasse haalde Marja de Jong overtuigend de NK titel

In de overige klasses waren hetzij niet genoeg deelnemers om de titel te vergeven. Hetzij de miminale limiet van 125% van de snelste in de klasse werd niet gehaald.

De samenwerking met Eddy Nutz en Tom van Laar verliep super. Ook de speciaal ingevlogen hulp van Henk de Mooy en Jerry en Marina de vries was geweldig! Ad Gelens en Casper Pannekoek hebben de club ook weer goed geholpen door alle teams over het juiste bruggetje te geleiden. Dank jullie voor alle hulp en de fijne samenwerking

NK te St Ulrich am Pillersee

Het is een super westrijd met 129 starters uit wel 10 verschillende landen.
Roderick staat eerste in de A klasse met Onno de Jong op 40 seconden, Raimer Diemer volgt op 2 minuut 14.
Roderick ging in de eerste bocht al onderuit en zo met de slee tegen een boom. Meteen de linker runner gespleten en dan alsnog de snelste tijd gelopen die dag, terwijl hij nog 17 kilometer moest sleeen.
Carel van de Mortel staat eerste in de B-klasse, Sandre tweede en Arie Verschoor staat derde.
In de C-klasse staat Marja de Jong eerste met Andre van de Brink tweede en Walter van Nistelrooy derde.

Als gevolg van zijn winst in St. Ulrich heeft Roderick ook de Alpen Cup gewonnen.

Positief nieuws uit St Ulrich

Positief nieuws vanuit St. Ulrich.
Vandaag hebben de aanwezigen Mushers een klein rondje kunnen trainen. Vanaf morgenmiddag gaat een trainingstrail van 10 en 13 km open. De trail ziet er goed uit dit komt mede doordat de trail al vanaf december is geprepareerd. Voor de wedstrijd ziet het er allemaal goed uit. Schrijf je dus snel nog even in als je dit nog niet hebt gedaan!
De Alpentrail:
Bij het gebrek aan sneeuw zijn we onze middel distance collega's in Zwitserland op gaan zoeken. In Lu waren de 1e en 2e etappe van de Alpentrail. Het was daar erg hoog waardoor er een mooie trail voor de mushers lag. Met een heerlijk zonnetje was het aangenaam wachten tot de eerste over de finish kwamen. We vonden het leuk om deze disipline eens van dichtbij te bekijken, we hadden al veel over deze race gehoord van Helmut Peer en Volkmar Stuber. Wat positief opviel was dat bij de prijsuitreiking ierdeer aanwezig was. Eerst werden alle namen van de deelnemers opgenoemd. Het bijwonen van de prijsuitreiking was een verplicht onderdeel van de race. Wellicht ook een idee voor de sprintraces?Alpentrail bier: Na de wedstrijd wordt er een wel verdient biertje gedronkenHeini Winter komt met zijn team over de finishRoderick en Sandra bij een kunstwerk van sneeuw.

St Ulrich

14-01-11

Vandaag weer contact gehad met St Ulrich, al het water loopt langzaam weer weg. Op de stake out zijn veel geulen gegraven dat het water weer weg kan lopen. Maar de stake out is nu nog erg zacht door de pap sneeuw die er nu ligt. Eddy Nutz en Tom van Laar zijn zeer positief over de kansen van de wedstrijd voor volgende week. Morgen gaan de aanwezige mensen die er nu al staan de trail op om waar nodig de trail te repareren en dan hopen ze dat er vanaf morgen middag weer getraind kan worden. Ik denk dat wij morgenochtend vroeg nog gaan rijden, onze caravan ophalen bij Andy Birkel in Inzell en daar vandaan is het een half uur naar St Ulrich. En dan maar hopen dat het er allemaal al weer een stuk beter uit ziet na een dag droog weer!
Zie hier de Uitschrijving St Ulrich in NL en de ausschreibung St Ulrich in DEUTSCH en hier de online inschrijfformulier/ online anmeldung voor St Ulrich in Deutsch Het aanmelden voor de wedstrijd kan tot en met 19 Januari.

ST Ulrich am Pillersee

13-01-11

Roderick heeft vandaag weer contact gehad met St Ulrich, nu is het nieuws wat minder leuk. Vanochtend al een SMS van Nicolette Bazuin gehad, vanmiddag gebeld met onze verslaggever ter plaatse: Teun de Boer, en Vanavond nog met Henk de Mooy gebeld. Tom van Laar is inmiddels ook in Ulrich aangekomen.
Gisterenavond is het begonnen met regenen en vanavond regende het er nog, morgen wordt het volgens de weersverwachting weer droog. Vandaag en morgen is trainen verboden, zaterdag wordt de schade die de regen heeft aangericht bekeken. Zaterdag en zondag wordt het droog, zonnig en warm in Ulrich. Daarna wordt het iedere dag iets kouder. Volgende week woensdag en donderdag, voor de wedstrijd wordt er weer sneeuw verwacht. En tijdens de wedstrijd wordt het prachtig weer, 's nachts -7 en overdags -2. Het is dus te hopen dat de schade meevalt en dat de wedstrijd gewoon doorgaat. Zolang we nog thuis zijn houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in St Ulrich.
Zie deze 2 linken voor het weerbericht in St Ulrich: Het weer in St Ulrich op wetter.com of op Bergfex.at
En zie deze link voor nog meer foto's van Werfenweng
En op deze link wordt nog aan de foto's van Werfenweng gewerkt Foto's Werfenweng

Bijna alle wedstrijden van dit weekend zijn afgelast

13-01-11

Weisensee, Nassau, Friedrichsbrunn, Les Breuleux en Passo Tamanea waren al afgelast voor komend weekend. Vandaag zijn daar Latky, Unterjoch en Angerberg nog bij gekomen. Voor aankomend weekend gaat alleen Splugen in Zwitserland door. De lange trail is niet begaanbaar, er ligt voor de grote teams maar 12 km trail. En deze wedstrijd is met 138 starters vol, er kan verder niemand meer meedoen.

ST Ulrich am Pillersee

12-01-11

Er is vannacht en vanochtend wat sneeuw gevallen, alles was weer mooi wit. De stukken trail voor de wedstrijd zijn ook al een paar keer gespoort. De trail lengtes in St Ulrich worden voor de verschilende klasses worden:

Openklasse 19-20 km
A klasse 16 km
B, pulka en skijoring klasse 12,5 km
C klasse 9 km
D klasse 7 km

Het aanmelden voor de wedstrijd kan tot en met 19 Januari.

ST Ulrich

11-01-11

21,22 en 23 Januari is het Nederlands kampioenschap in St Ulrich, tot nu zijn er voor de wedstrijd al 65 aanmeldingen maar daar komen er iedere dag nog meer bij! Roderick heeft vandaag telefonisch contact gehad met St Ulrich, eerst met Henk de Mooy die daar nu de trailchef is tot Tom van Laar komt. En later vanavond met Eddy Nutz. Ook is er iedere dag sms contact met Teun de Boer die ook al in St Ulrich is en iedere dag de laatste info doorstuurt.
Er ligt nu een perfecte trainings trail van 10 kilometer, die je nog met een lus van 3 km kunt uitbreiden. Je kunt nu dus al 13 kilometer trainen. De stake out is goed geprepareerd en hard bevroren, daar kun je dus goed overheen rijden zonder dat je er door zakt.
Vanavond was er soepen avond en een kampvuur en het klonk in ieder geval al erg gezellig. En het belangrijke is dat het er vanavond weer licht is gaan sneeuwen in St Ulrich. In Ulrich is de 2e een laatste loop voor de Alpencup en het is ook de 2e wedstrijd die meetelt om het oostenrijks kampioenschap. En verder is er natuurlijk iedereen welkom met raszuivere honden of met Alaskans of Hounds.
Zie hier de Uitschrijving St Ulrich in NL en ausschreibung St Ulrich in DEUTSCH en hier de online inschrijfformulier/anmeldung voor St Ulrich

Weisensee, Nassau en Friedrichsbrunn zijn al afgelast voor komend weekend.

11-01-11

Het is weer veel te warm in Europa, de 2e wedstrijd om de Alpencup in Weisensee is vandaag al afgelast. Maar ook de wedstrijden in Nassau en in Friederichsbrunn zijn voor komend weekend al afgelast doordat het al te warm is en het nog warmer wordt.

Foto's en video van Werfenweng

11-01-11
Foto van Roderick
Foto van Roderick
Foto van Sandra

Er zijn op de wedstrijd in Werfenweng veel foto's gemaakt en er is ook een video gemaakt, de 2e starter die door de bocht gaat is roderick met zijn 8 honden team. En verder kan je zien hoe Carel en Gudrun van de Mortel hun team intuigen en inspannen. Zie hier de Foto's en de video van Werfenweng.

Werfenweng

10-01-11

Afgelopen weekend was de wedstrijd in Werfenweng, de 1e wedstrijd om de Alpencup. Deze wedstrijd was erg goed georganiseerd door de SSB. En ook de brandweer en de gemeente helpen in Werfenweng ieder jaar weer mee om deze wedstrijd tot een succes te maken. Ook de burgemeester is vanaf 's ochtends vroeg in touw om mee te helpen. De foto is gemaakt tijdens het WK in 2009 waar de burgemeester van Werfenweng graag even tijd vrij maakte om met mij op de foto te gaan.
Volgend jaar komen we zeker weer terug naar deze zeer sledehonden vriendelijke gemeente!
Er waren bijna 90 starters en waaronder 5 Nederlandse teams. Roderick liep in de 8 hondenklasse en Sandra in de 6 honden klasse.
Na de trainingen in Langtaufers met -20 was het nu wel even wennen met een temperatuur op zaterdag van +5,5 graden en zondag +2,5 graden. Vooral op de zondag waren we tevreden over hoe onze teams liepen. Na alle zware trainingen op hoogte konden de honden al goed mee op deze snelle trail.
Het was een zeer geslaagde wedstrijd voor ons D-nest. Duke won met Robert Ottl de Ski Joring klasse met 1 hond, Diane wom met Sebastian Astelbauer de Ski Joring klasse met 2 honden, Dakoto won met Jurgen Stolz de 8 honden klasse, Dennis en Dylan werden bij roderick in het team 3e in de 8 honden klasse, en Dawson won samen met A-Chilly en A-Pepper en de vader van het Aen D nest, Bugger n het team bij Andy Birkel de 6 honden klasse.
Zie hier de uitslagen van Werfenweng

Koude tijden komen weer ten einde.

Koude tijden komen weer ten einde. 3 weken lang zijn we in het zeer koude Langtaufers wezen trainen. Dit jaar hebben we nog geboft want we hebben maar een paar keer op de slee gestaan met temperaturen onder de min 20. Onze nieuwe Kabe caravan heeft de koude proef maar matig doorstaan. Vreemd voor een echte winter caravan? ja! Maar het matige cijfer komt dan ook omdat de gaskachel kapot was. Hierdoor waren we genoodzaakt om de caravan met stroom warm te maken wat niet altijd even goed lukte. Zo kon het zomaar zijn dat we met een mooie 9 graden binnen al erg gelukkig waren. Extra blij waren we dan ook met de slaapzakken die we net voor vertrek van Coleman hebben mogen ontvangen. Deze slaapzakken blijven confortabel tot een tempratuur van min 23. Dank je wel mevrouw Coleman! Morgen verlaten we deze mooie trainingsplaats weer en gaan we naar warmere oorden. We gaan naar Oostenrijk, Werfen Weng. Als we de inschrijvingen bekijken wordt het een sterk deelnemersveld dus we zijn benieuwd waar we staan. Er zullen ook een aantal nederlandse teams aan de start verschijnen, en na zoveel weken in Italie is toch ook weer leuk om eens lekker in je eigen taal te kunnen kletsen.

Van de middeldistance mushers hebben Sandra en Gudrun geleerd dat ze onderweg goed moeten snacken

De trail is mooi als het niet zo koud is

Werfenweng 8-9 Jan - 2011

Werfenweng doet samen met de Weissensee en St Ulrich mee voor de Alpen cup. Werfenweng is een echt sledehonden dorp met een prachtige trail zonder al te veel hoge bergen. Een hele mooie en gezellige wedstrijd. Men kan zich nog opgeven bij Andy Birkel, Tel: 0049/8665/1772 . Voorlopig doen de volgende mensen al mee

Langtaufers

We beginnen het sneeuwseizoen in Italie en wel in Langtaufers. Hier kunnen we na de wedstrijd blijven staan en trainen tot de volgende wedstrijd. Langtaufers is zelf maar een kleine wedstrijd met niet zo veel deelnemers. De eerste dag tijdens de wedstrijd had ik alysha voorop de tweede dag deze geruild met bonnie. Andy liep met Bruce en Onyx. Sandra was helaas ziek geworden en is daarom de tweede dag niet gestart. Ben ondertussen zelf ook al aan het hardlopen geslagen, alweer weer 2 maal 4 km. We staan hier in Langtaufers op 1900 meter. De honden kunnen hier lekker los rennen in een grote speelweide. Gelukkig kunnen we hier voldoende trainen want nu liebenau niet door gaat blijven we hier staan tot Werfenweng. Met de nieuwe helmcamera kun we nu ook beelden tijdens de trainingen opnemen. Heel erg leuk en hele mooie beelden. We trainen hier twee teams van 7 honden. Het trainen gaat erg goed momenteel al zeker 85 sneeuw kilometers gemaakt. De grote ronde is hier 16.5 km met 1200 meter hoogte verschil en 9 serpentines. Een behoorlijke zware trail dus. Ook de pups uit ons E-nest spelen graag in de speelweide. Hier spelen Ettore en Eden van ons, Eagle en Eros van Carel en Gudrun en Electra van Karl Rachbauer. Uitslagen langtaufers raszuiver Uitslagen langtaufers Open

Seizoen 2011

14-12-10

Onze wedstrijd agenda voor 2011 ziet er voorlopig zo uit. Het seizoenshoogtepunt is het Europees kampioenschap van de WSA in Italie. En er is ook na 5 jaar weer een keer een Nederlandskampioenschap in St Ulrich.
18 en 19 Dec. 2010 Langtaufers, Italie
01 en 02 Jan. 2011 Liebenau, Oostenrijk
08 en 09 Jan. 2011 Werfenweng, Oostenrijk (Alpencup)
15 en 16 Jan. 2011 Weissensee, Oostenrijk (Alpencup)
21 t/m 23 Jan. 2011 St Ulrich,NK, Oostenrijk (Alpencup)
29 en 30 jan. 2011 Auronzo, Italie
04 t/m 06 Feb. 2011 Campo Felice, EK WSA, Italie

Trainen op het strand

09-12-10

Het trainen in het bos gaat nu even niet, dus zijn we uitgeweken naar het strand van Oostvoorne. Normaal trainen we altijd 's ochtends in het licht omdat we in het donker het bos niet in mogen. Gisteravond zijn we na ons werk gaan trainen. En omdat je op het strand 's avonds niemand tegenkomt hebben we 16 honden voor de quad gezet.
Feyenoord onze oude leidhond van 10,5 stond voorop, en zij heeft alle andere 15 honden veilig over het strand geloodst. Feyenoord was met Conan de enige van alle honden die al vaker op het strand gelopen hadden. Edwin de man van Sandra's nicht was mee op de quad om alles in goede banen te leiden. Dit was de eerste keer dat ik met 16 honden tegelijk liep en dat was echt gaaf om te doen. En dan merk je ook pas wat een kracht er in de honden zit. Wat een belevenis was dat. We hebben 6 kilometer richting Hellevoetsluis gelopen en zijn toen gekeerd. Dat gaat op het strand makelijker dan op een bospad. En toen weer 6 km terug. hopelijk kunnen we zondag weer in het bos trainen. Zaterdag hebben we namelijk de Extra Ordinary General Assembly van de WSA in midden Duitsland.

De laatste keer Grolloo

03-12-10
De foto is gemaakt door Janneke Stam. website Janneke

Dit was helaas de laatste keer in Grolloo, Staatsbosbeheer wil geen vergunning meer geven voor nog een wedstrijd in Grolloo. Hier is ons 8 hondenteam onderweg ongeveer 1km na de start. Met Lola en Alysha, Debby en Brew, Cyrus en Kick, Bruce en Andy. Voorop zit Stef van der Duim, hij durfde het 2 dagen aan om mee te gaan op de kar als extra ballast.
Het 8 hondenteam is 1e geworden en het 6 hondenteam 2e. Het was een heel koud weekend, wat voor de honden natuurlijk perfect was. Het had er ook gesneeuwd en er lag ongeveer 1 halve cm sneeuw, je had er niks aan maar het zag er leuk uit. De 8 honden en Open klasse trail was 8,6 km en de C en B trail was 5,5 km.
Jammer dat dit de laatste wedstrijd in Grolloo was, maar volgend jaar hebben we van Mushing Holland Sleddog Club een wedstrijd in Harderberg. Dan staan we weer op een camping. Zie deze link op de site van Mushing Holland voor meer foto's en de uitslagen van Grolloo. Mushing Holland Sleddog Club

Relaxen na een training

16-11-10

Na een harde training is er natuurlijk tijd om lekker te relaxen. En zo als je ziet doen de honden dat ook.
Vanochtend was het 0 graden in het bos en dan kan je gelijk zien dat de honden extra goed lopen.
Het is alleen nog wel erg drassig in het bos, na alle regenbuien van de laatste tijd. We trainen nu 4 keer in de week tussen de 8,5 en 11 kilometer. Dat ligt aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Tot nu toe zijn we erg tevreden over de vorderingen die de honden maken. We proberen een hoop honden voorop te zetten en de meeste pakken dat goed op. Dennis en Dylan, de pups van vorig jaar hebben vandaag ook voor het eerst meer dan 10 km gelopen. Dit deden ze fantastisch, zij gaan dit seizoen dus ook om een plek in het 8 hondenteam strijden.
Van Andy Birkel uit Duitsland weten we dat hun broertjes Dawson en Duke het ook heel goed doen
Jurgen Stolz ook uit Duitsland is ook erg tevreden over Dakota. Familie Astelbauer uit Oostenrijk zijn ook helemaal begeistert van de kwaliteiten van Diane. En Carel van de Mortel uit Limburg is ook tevreden over de kwaliteiten van Diesel.
Het ziet er dus goed uit voor het D-nest, en we zullen de pups waarschijnlijk op meerdere wedstrijden in de sneeuw tegenkomen.

Electra ab Canis Polaris

16-11-10

Dit is Electra, zij gaat naar de Vice Europees kampioen in de 8 hondenklasse bij de FISTC, Karl Rachbauer uit Oostenrijk. Karl is een van mijn grootste concurenten in de 8 hondenklasse. Electra komt dus in een europees top team te lopen en daar zijn we erg blij mee. 11 December bij de Extra Ordinary General Assembly van de WSA nemen we Electra mee om haar dan af te geven. Hopelijk heeft hij dan de titel van Henny Heskes met onze honden als Europees kampioen cartrace van de FISTC in de 8 hondenklasse al overgenomen! Haar verichtingen zijn te volgen op de website: Countenwood

Billy ab Canis Polaris

15-11-10

Dit is Markus Wehner met 2 van zijn honden voor de step, de zwarte hond is Billy Idol ab Canis Polaris en de witte hond is en Glacial Gale's Ace. Billy is al aan zijn 2e seizoen begonnen, hij komt uit ons B-nest van Debby en Stormy. Vorig jaar heeft Markus met Billy de karrenwedstrijden in Westerlo, Borken, Grolloo op het EK en Kuinderbos gelopen. En dit jaar in Westerlo, Kempentrail en Borken, En hij heeft ze ook allemaal gewonnen. Markus is in de stepklasse onverslaanbaar en we zijn blij dat Billy het zo goed doet bij hem. De foto is gemaakt door Nancy van Nistelrooy.

Nepal (Eyleen)

06-11-10

Gisteravond is Laurent Berge uit Frankrijk naar ons toegekomen om zijn pup op te halen, het teefje Eyleen, hij en zijn vrouw gaan haar Nepal noemen. Gisterenavond is hij laat bij ons aangekomen maar vanochtend is hij toch mee naar het bos geweest om mee te gaan met trainen. Het was erg drassig en dus erg zwaar, maar met tien honden voor de quad ging het goed en hebben 8,8 kilometer door de bossen gelopen. Laurent vond het leuk om te zien hoe en waar wij trainden en na de training ging hij gauw Nepal naar nieuwe huis en roedel brengen, in de buurt van Bordeaux.
Op deze website is Nepal straks terug te vinden in haar nieuwe roedel van 17 honden. Alta Valley

Wijziging in de nieuwe EU vervoersregeling

03-11-10

Er is gelukkig voor ons mushers een aanpassing gekomen in de nieuwe EU vervoersregeling. Naast de regels die er al waren voor reizigersverkeer en commerciële zendingen is er nu een categorie in de regelgeving bijgekomen:
"niet commercieel verkeer van meer dan 5 dieren"
Indien een eigenaar met meer dan 5 dieren gaat reizen binnen de EU, bijvoorbeeld voor een tentoonstelling of wedstrijd, moet de VWA de dieren certificeren.
Hiervoor moet de eigenaar een exportaanvraag indienen bij het VWA regiokantoor te Groningen, Zutphen of Eindhoven.
De aanvraag moet minimaal 1 werkdag van te voren en voor 7 uur s'ochtends zijn ingediend. De VWA dierenarts komt dan op afgesproken tijd bij de eigenaar langs. Dit moet wel binnen 24 uur voor vertrek zijn ivm de gezondheidsverklaring die op het certificaat moet worden afgegeven.
De VWA dierenarts controleert de dieren, de chips en de paspoorten. Als alles goed is geeft hij/zij een zogenaamd Traces certificaat af. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht (een starttatief en kwartiertarief van de VWA dierenarts, toch al gauw EUR120 schat ik in). Het certificaat is 4 maanden geldig.
Er kan dus met die groep dieren 4 maanden lang binnen de EU gereisd worden, tenzij de rabiësvaccinatie van 1 van de dieren eerder verloopt. Om te bepalen of er echt sprake is van "niet commercieel verkeer" moet het niet commerciële karakter van de zending wel aangetoond kunnen worden aan de VWA dierenarts. Dit kan bijvoorbeeld door een inschrijvingbewijs van de wedstrijd te tonen.
Niet commercieel vervoer valt niet onder de Transportverordening en men hoeft dan dus geen vervoersvergunning etc. te hebben. NB : het maximum van 5 dieren om nog onder het "gewone" reizigersverkeer te vallen geldt niet per vervoermiddel maar per eigenaar !! Dit biedt wellicht mogelijkheden voor de sledehondensport. Bijvoorbeeld 2 eigenaren die ieder 4 honden hebben en samen reizen, kunnen dus gewoon de 8 dieren in 1 vervoermiddel meenemen onder de voorwaarden van reizigersverkeer, dus zonder certifcering van de VWA.
Op de VWA site kunt u de gewijzigde instructie overige dieren vinden onder de volgende link: VWA PDF

We hebben nog 1 teefje over!

02-11-10


De foto hierboven is Electra, zij is een teefje van 11 Kilo. We hebben haar als enige uit het nest nog over! Als U interesse heeft kunt u kontact met ons opnemenDit is nepal zij wordt waarschijnlijk vrijdag opgehaald door Laurent Berge uit Frankrijk. Ze zou allang opgehaald zijn maar door de stakingen in Frankrijk kon laurent niet weg, niet met de TGV en niet met de auto omdat er geen brandstof meer was.Dit is Eden zij blijft in de Canis Polaris kennel om ons team te versterken.


En dit is Ettore, een reu, hij blijft ook in de Canis Polaris om ons team te versterken.

Zie hier de stamboom/pedigree van het E-nest

Jerry en Marina mee met trainen

01-11-10

Afgelopen zondag zijn Jerry en Marina de Vries mee geweest met trainen. Jerry die zelf meer dan 15 jaar in de sledehondensport actief is geweest, is mee geweest op de quad met 10 honden. Jerry en Roderick hebben de sport allebei van hun vader overgenomen, Meer dan 30 jaar geleden gingen zij als kind al mee naar de sneeuw wedstrijden in Gadmen, Todtmoos, Bernau en Winterberg. Hans de Vries en Leo den Ouden hebben samen jarenlang om het Nederland kampioenschap gestreden.

Trainen

31-10-10

De training verloopt goed, we trainen 2 teams van 8 honden. De sneeuwwedstrijden zullen we met een 8 honden en een 6 honden team gaan lopen. Alle wedstrijden zijn nu bekent, Het seizoenshoogtepunt moet het EK van de WSA in Campo Felice in Italie worden. EK Campo Felice

De 1e pups zijn opgehaald, en we hebben nog 1 teefje over.

11-10-10

Zaterdag 2 oktober hebben we Enya meegenomen met trainen en zij is vanaf toen bij Sander Vergauwen en Lonneke Bom gebleven. Afgelopen zaterdag en zondag hebben we haar weer gezien, het gaat al erg goed in haar nieuwe roedel en ze heeft het naar haar zin bij Sander en Lonneke. Zie hun website Cold Paws

Zondag 3 oktober is Jullian Astelbauer uit oostenrijk gekomen om Ellias voor zijn ouders op te halen. Familie Astelbauer heeft al foto's gestuurt en ook Ellias maakt het goed in zijn nieuwe roedel. zie hun website Fire and Ice

Op donderdag 7 oktober hebben Carel en Gudrun van de Mortel hun 2 reuen Eros en Eagle opgehaald, en omdat hun met zijn 2en waren ging dit ook vanaf het begin goed bij hun nieuwe roedel. Hun website is Chiniak

Vrijdag 22 oktober komt Laurent Berge uit Frankrijk de pup met het roze bandje, Eyleen (roepnaam Nepal) ophalen. Hij blijft bij ons slapen en gaat op zaterdag 23 oktober eerst nog mee trianen en dan gaat hij gauw met Eyleen terug naar Frankrijk. Zijn website is Alta Valley

Ettore en Eden houden we zelf, de 4 pups zijn afgelopen weekend van de puppykennel naar de gewone kennel verhuisd. Ze lopen nu dus tussen alle andere honden, en ze hebben het erg naar hun zin. In het weekend zijn ze ook al 2 keer mee geweest met trainen en hebben dus al aan de stake out gestaan.

Omdat er al een paar mensen hun pup hebben afgezegd hebben we het paarse teefje nog over, maar ook voor haar zal zich binnenkort wel een nieuw baasje melden.

Canis Polaris vanavond hopelijk wel op TV bij SBS6

03-10-10

Om 16:00 uur heeft "Hart van Nederland nog gebeld dat ze vanavond het stukje wat ze gisteren met ons hebben opgenomen wel uit gaan zenden. Dus om 22:30 uur op SBS6. Het item over ons zal ongeveer 2,5 minuut duren.
Hier kunt u de uitzending terug kijken als U hem heeft gemist. Hart van Nederland

SBS6 zendt onze training vanavond of komende week uit.

03-10-10

Toen ik gisteravond om 21:00 uur op mijn werk was, belde Hart van Nederland op, dat er voor zaterdag avond geen zendtijd meer over was omdat er nog een laatste nieuws item werd toegevoegd.
Ze proberen het nu vanavond of anders in de komende week uit te zenden. Ze hebben beloofd om mij nog te bellen op de dag zelf wanneer het nu wel wordt uitgezonden. Ik zal het dan via deze website laten weten.

Canis Polaris vanavond op TV bij SBS6

02-10-10

Vanochtend om 07:30 uur is er een camera team van Hart van Nederland een training van ons komen filmen.
Dit zal vanavond al worden uitgezonden op SBS6. Het camera team zei dat het om 22:30 uur zou worden uitgezonden, maar in de programmagids en op internet staat 23:25 uur.
Ik denk dus dat het dan wel 23:25 uur zal beginnen na "het beste idee van Nederland". Het item over ons zal ongeveer 2,5 minuut duren.

Eden en Ettore

26-09-10

Afgelopen donderdag is de chipper geweest, en vlak daarvoor moesten we natuurlijk kiezen welke reu en teef wij zelf wilden houden. Wij hebben het gele teefje en de bruine reu gehouden. Sandra heeft Eden vast en Roderick heeft de reu Ettore vast.

Sander Vergauwen en Lonneke Bom hadden na ons de 2e keus bij de teven zij hebben de teef met het lichtblauwe bandje uitgekozen en zij gaat Enya heten. Aanstaande vrijdag worden de puppen met bijna 10 weken voor de 2e keer ingeent. De pups mogen dan vanaf zaterdag 2 oktober naar hun nieuwe baasjes. Enya nemen we dan zaterdag ochtend gelijk mee naar het bos als we gaan trainen om haar daar aan Sander en Lonneke te geven. De vorderingen van Enya zijn te volgen op de website Cold Paws
Carel en Gudrun hadden na ons de 2e en 3e keus bij de reuen, zij hebben de pinto reu met het zwarte bandje en de dikste reu met het blauwe bandje gekozen. Gudrun heeft Eagle vast en Carel heeft die dikke vast en hij gaat Eros heten. De vorderingen van Eagle en Eros zijn te volgen op de website Chiniak

Puppypagina van het E-nest.

Het E-nest is 7 weken

14-09-10

De pups zijn nu 7 weken, 23 september komt de chipper de pups chippen. Voor de 23e moeten we dus een keuze gemaakt hebben. Wij houden een reu en een teef uit dit nest. Er staan weer nieuwe foto's op de puppypagina: Zie hier de Puppypagina van het E-nest.

Naar de dierenarts

13-09-10

De pups zijn bijna 7 weken, ze zijn afgelopen vrijdag naar de dierenarts geweest voor hun 1e enting. De pups waren helemaal niet misselijk van het auto rijden en vonden het ook niet eng bij de dierenarts. Ze stonden op de behandel tafel gewoon te kwispellen. Met 9 weken krijgen ze hun 2e enting en met 12 weken de 3e.Zondag hebben ze voor het eerst allemaal een eendagskuiken gehad, het was even wennen maar ze hebben hem allemaal toch opgegeten en toen ze het eenmaal door hadden wilden ze er allemaal nog wel 1.!!


De pups worden nu nog maar 1 keer per week gewogen, om te kunnen zien of ze wel genoeg aankomen. We hadden altijd een hele oude baby weegschaal maar dan moest je met de gewichten schuiven tot je het goede gewicht bereikt had. Nu hebben we maar een keer een nieuwe baby weegschaal gekocht, dat gaat allemaal wel een stuk sneller en het is ook nauwkeuriger.

Vanaf morgenavond komen er weer nieuwe foto's en gewichten op puppypagina. Zie hier de Puppypagina van het E-nest.

Eindelijk weer een goede keurmeester op de clubmatch van de SHKN

08-09-10


Dylan 2e met een Uitmuntend en Dennis 3e met een Zeer Goed.Bruce op zijn mooist bij de keurmeester.Dylan heeft een U, Dennis een ZG en Bruce ook een ZG. Het was dus tijd voor een feestje!!!
Hier Teun de Boer van Team Yippie en Roderick Glastra van team Canis Polaris feestend over het veld.
De foto's gemaakt door team Yippie, onze dank daarvoor.

Eindelijk was er weer een goede keurmeester op de clubmatch van de Siberian Husky Klub Nederland.
Dennis en Dylan uit ons D-nest hebben een hele mooie beoordeling gekregen, Dennis een Zeer Goed en Dylan een Uitmuntend. Bruce Spingsteen uit ons B-nest hadden we ook ingeschreven, vorig jaar was er een keurmeester die niet het geduld had met honden die het showen niet gewend waren en hij had meerdere honden de ring uitgestuurd omdat ze bang voor hem waren. Zelfs honden die het showen wel gewend waren werden weggestuurd, het lag dus niet aan de honden.
Maar deze keurmeester uit Engeland nam gelukkig wel de tijd voor de honden die het showen niet gewend zijn.
Bruce kreeg een Zeer Goed met een hele mooie beoordeling en dit hadden we nodig om ook voor hem zuchtzulassung voor Duitsland aan te kunnen vragen. De HD test was goed en ook de 2 ogentesten waren goed. Ook moet je in 1 seizoen minimaal 100 wedstrijd kilometers in de sneeuw gelopen hebben en ook de uitslagen van deze wedstrijden moet je kunnen overleggen.
Dat is beter dan in Nederland waar zomaar iedereen met een husky kan fokken.
Het was een goed georganiseerde clubmatch en het was mooi weer en erg gezellig.

Nieuwe foto's van het E-nest staan online

07-09-10

De pups zijn al 6 weken, het zijn nog steeds onze zwaarste pups tot nu toe. De foto's en de gewichten van week 5 en 6 staan er nu op Zie hier de Puppypagina van het E-nest. met foto's van de pups.
Zie hier de stamboom/pedigree van het E-nest.

There is a whole new WSA board elected

28-08-10

Today on the general assembly of the WSA there is a whole new board elected. We are very happy with this new board what only exist out of mushers who are still participate in races all over Europe.
We are very pleased to announce this new Board Members:

Chairman: Arno Steichler, Germany
Vice Chairman: Sandra Makkreel, the Netherlands
Treasuzer: Cindy van den Brink, the Netherlands
Secretary: Manuela Petutschnig, Austria
Director Sport: Markus Wehner, Belgium
Director Sprint: Jacek Wlodarczyk, Poland
Veterinarian/Anti Doping: Karsten Hesse, Germany

Vandaag is de General Assembly van de WSA

28-08-10

Zaterdag 28 augustus, vandaag dus is de jaar vergadering van de WSA in Campo Felice in Italië. Cindy van den Brink en Sandra zijn er heen om deze vergadering bij te wonen namens de DSO. Dit zal een zeer belangrijke vergadering worden, want de toekomst van de raszuivere sledehondensport staat op het spel.
Er zijn ook weer verkiezingen voor de WSA board. Zie hier alles over de General Assembly van de WSA.

Het E-nest is van binnen naar buiten verhuist

24-08-10

De pups waren gisteren 4 weken, en zijn gisteren verhuist van binnen uit de werpkist onder de tv naar de puppy kennel buiten.De puppy kennel heb we nog voor een groot gedeelte afgezet anders verdwalen ze nog, als we thuis zijn mogen ze al door de hele kennel lopen.
In de speelweide die aan de puppykennel grenst zijn ze door het slechte weer nog niet geweest. We hopen dat het maar snel weer mooi weer wordt. Ze beginnen nu een beetje te eten, nog niet echt goed want ze hebben nog geen honger. Debby is een te goede moeder want ze laat ze nog steeds heel vaak zogen. Deze pups zijn onze zwaarste pups tot nu toe.
Er staan weer nieuwe foto's op de puppypagina: Zie hier de Puppypagina van het E-nest. met foto's van de pups.

De pups groeien goed

20-08-10

Na 2 weken begonnen de pups erg druk te doen, ze gingen op hun kont zitten en joelen maar, dit was waarschijnlijk omdat de tandjes door kwamen. Ze zijn nu weer rustig en ze eten ondertussen al runder tartaar, pap en wat geweekte brokjes. Ze wegen nu allemaal rond de 2 kilo. Zie hier de Puppypagina van het E-nest. met foto's van de pups.

Het E-nest van Canis Polaris

09-07-10

Hier zijn de kopfoto's van de het E-nest, Bovenaan de 4 reuen, van links naar rechts, Bruin, Zwart, Blauw en Rood
En op de onderste rij de 4 teven, van links naar rechts, Geel, Licht blauw, Paars en Geel.
Vandaag zijn de pups 2 weken oud, dan zullen zo langzamerhand hun oogjes open gaan. Hopelijk zitten er weer een paar pups bij met blauwe ogen? Gisteren hebben ze voor het eerst vast voedsel binnen gekregen, ze hebben namelijk runder taartaar gehad. Vanavond worden de pups voor de 1e keer ontwormt.
Zie hier de Puppypagina van het E-nest. met foto's van de pups en hun gewichten.
Zie hier de stamboom/pedigree van het E-nest.

Nieuwe caravan

08-07-10

We hebben een andere caravan gekocht, het is een Kabe Ametist. Dit is een echte wintercaravan met een vloeistof verwarmings systeem, dit zit ingebouwd in de vloer en wanden. We zullen het nu dus waarschijnlijk niet meer koud hebben als het 's nachts -28 graden celcius is. Zolang de kachel het blijft doen tenminste!
De Kabe is 1 van de beste wintercaravans die er is, en hij blijft ook zijn geld waard. We kunnen bijna niet wachten tot kerst en oud en nieuw als we weer een maand naar de sneeuw gaan! Deze Kabe is net zo groot als onze oude caravan, met dissel is hij 738 cm lang.

De alle namen van het E nest zijn bekend

02-08-10

Tegenwoordig moet je binnen 10 dagen na de geboorte de namen van de pups opgeven bij de Raad van Beheer.
We weten nu dus alle namen van het E-nest van Debby en Slater al. Wij houden zelf 2 pups, onze reu gaat Ettore heten en onze teef Eden. Carel en Gudrun van de Mortel nemen 2 reuen deze gaan Eros en Eagle heten.
Familie Astelbauer uit Oostenrijk neemt ook en reu, hij gaat Ellias heten.
Sander Vergauwen en Lonneke Bom nemen een teefje, zij gaat Enya heten. De andere 2 teven heten Eyleen en Electra.
Zie hier de Puppypagina van het E-nest. met foto's van de pups.

Raften met Andy

01-08-10

Toen ik voor de dekking van Debby bij familie Patsch was, ben ik ook nog een dag bij Andy Birkel en Sabine Steinbacher geweest. Andy is berg/mountainbike/rafting/canyoning gids, en hij had mij een rafting tocht beloofd als ik langs zou komen in de zomer. Dit was echt helemaal te gek!
Eerst moest kreeg ik de belangrijke beginnensellen van het raften uitgelegd, wat ik moest doen als ik in het water viel en hoe ik moest zwemmen.
Nadat ik had laten zien dat ik kon zwemmen, gingen we er met de boot op uit. Het water was 6 graden, maar toch was het erg leuk om een keer gedaan te hebben.
Af en toe moest er flink gepeddeld worden, om niet in de verkeerde stroming te komen. Maar op de rustige stukken konden we gewoon even lekker over honden praten, en de plannen voor komende winter bespreken. Het was een prachtig uitzicht in de rivier tussen de bergen door waar bovenop nog sneeuw lag.
We zijn maar 2 keer omgeslagen, dit schijnt erbij te horen, en 1 keer was het ook geplanned, vertelde hij 's avonds.
Als je in de buurt bent van Inzell, in zuid Duitsland,Is dit zeker een aanrader dit moet je zeker een keer gedaan hebben.
Zie hier een foto van Andy in actie Andy zit helemaal achterin de boot met een zwarte helm op.
Kijk voor meer info op www.Rafting.de. Dit is ook het bedrijf waar Andy werkt.

Dit is dan het E-nest

27-07-10
Boven zijn het de reu met het rode bandje en de teef met het roze bandje
Op de 2e rij zijn het de reu met het blauwe bandje en de teef met het licht blauwe bandje
Op de 3e rij zijn het de reu met het bruine bandje en de reu met het zwarte bandje
En onderop zijn het de teef met het paarse bandje en de teef met het gele bandje

De pups hebben de eerste 2 dagen al goed gedronken en zijn de eerste 2 dagen allemaal al aangekomen. Meestal vallen pups deze 2 dagen altijd iets af, maar dit E nest heeft dus goed bij hun moeder gedronken om dit te voorkomen. stamboom/pedigree van het E-nest

Het E-nest van Debby en Slater is geboren

26-07-10

Debby is een hele dag onrustig geweest, en op een gegeven moment werden wij dat ook omdat ze nog steeds geen weeën had gehad, en er toch al een vlies was gebroken. Maar uiteindelijk kreeg Debby toch haar eerste weeën en toen is
om 03:35 uur de 1e pup geboren, een reu, hij is zwart/wit van kleur, hij krijgt het rode bandje en weegt 405 gram.
Om 03:53 uur de 2e pup, een teef ze is ook zwart/wit van kleur, zij krijgt het roze bandje en weegt 361 gram.
Om 04:01 uur de 3e pup, een reu, hij is zwart wit van kleur, hij krijgt het blauwe bandje en weegt 426 gram.
Om 04:14 uur de 4e pup,een teef, ze is helemaal zwart, zij krijgt het licht blauwe bandje en weegt 380 gram.
Om 4:37 uur de 5e pup, een reu, hij is helemaal wolfsgrijs, hij krijgt het bruine bandje en weegt 384 gram.
Om 4:48 uur de 6e pup, een reu, hij is zwart wit gevlekt, hij krijgt het zwarte bandje en weegt 411 gram.
Om 5:50 uur de 7e pup, een teefje, ze is helemaal zwart, zij krijgt het paarse bandje en weegt 413 gram.
Om 6:15 uur de 8e pup, een teefje, ze is helemaal zwart, zij krijgt het gele bandje en weegt 388 gram.
Zie hier de stamboom/pedigree van het E-nest

The General Assembly of the WSA

22-07-10

On the 28th of August is the General Assembly of the WSA in Italy, Campo Felice. This one is very important for the Purebred mushers.

28 August ist die general versammelung vom die WSA in Italien, Campo Felice. Diese ist sehr wichig fur die reinrassigen Mushers

De FISTC

22-07-10

Naar aanleiding van de e-mail die ik naar de besturen van de FISTC en de WSA heb gestuurd, heb ik alleen van Jacek Wlodarczyk, Director Sprint van de WSA een antwoord gehad! Hij wilde ook graag dat er een meeting zou komen tussen de besturen van beide bonden om een samenwerking en of samenkomst te bespreken, en hij zou zeker bij deze meeting aanwezig zijn.

Helaas gaat deze meeting nooit plaatsvinden omdat de FISTC de schuld alweer in de schoenen heeft geschoven van de WSA. Ook het huidige WSA bestuur heeft verder niks van zich laten horen. En ook de nieuwe FISTC regel betreft de hondenpassen maakt een samenwerking en of samenkomst nu en in de toekomst onmogelijk.
Mede hierdoor stop ik met deze actie, de FISTC heeft mij ook laten weten dat er nooit een samenwerking met de WSA zal komen zolang Franco Manato president van de FISTC is.

Ik kan mijn tijd en moeite wel beter besteden. Helaas we hebben het geprobeerd, maar het is niet gelukt.
Ik wil in ieder geval alle 46 mushers bedanken voor zijn of haar steun bij deze actie.

Als je ook kijkt naar het afgelopen seizoen dan waren er op het FISTC kampioenschap 90 deelnemers en op het WSA kampioenschap 190 deelnemers.Door de nieuwe regel van de FISTC betreft de hondenpassen zullen er in de toekomst ook helemaal geen WSA mushers meer bij de FISTC kunnen lopen, en zullen er van die 90 FISTC mushers helaas ieder jaar minder overblijven.
Dit door alle vreemde en ondoordachte regels die de FISTC iedere keer weer invoert. Dit komt mede omdat alle heren van het FISTC bestuur de laatste 10 jaar niet meer op een slee hebben gestaan, dus eigenlijk geen flauw idee hebben wat ze allemaal voor de mushers beslissen.

Deze regel met de hondenpassen is als volgt:
1) elke hond die nog geen FISTC kampioenschap heeft gelopen, moet op een tentoonstelling worden uitgebracht.
2) De hond moet dan minimaal een "GOED" krijgen van de keurmeester.
3) Er moet een foto van de zijkant van de hond in zijn EU-pas komen te staan.
4) De hond moet dan binnen de rasstandaard vallen.
5) En dan moet er nog een handtekening van de keurmeester half over de foto komen staan.

Bij navraag bij de Raad van Beheer, blijkt dat zij hier helemaal niet aan mee werken. Wat gebeurt er met een hond die te groot of te klein is, maar 1 bal heeft, of maar 1 oog heeft door bijvoorbeeld Glaucoom!
Die kunnen/mogen niet gekeurd worden, dus daar mag je dus ook niet meer meelopen op de FISTC kampioenschappen! Deze honden staan dan 3 dagen aan de stake out, terwijl de andere honden wel mogen lopen.
Dit kan niet de bedoeling zijn van de FISTC, die altijd zegt het erg nauw te nemen met het dierenwelzijn.

Uit vele landen hebben we al gehoord dat ze het niet eens zijn met deze regel. Ook de Duitse huskyclub, de SHC kan niet aan deze regel meewerken. Zie hier het bericht op de site van de SHC. Ik hoop dat deze regel gauw uit de FISTC regels wordt geschrapt! Zodat er misschien toch nog een groot Wereld kampioenschap komt in Donovaly.
Ik ben ook benieuwd of de FISTC bestand is tegen deze druk of toch maar eieren voor zijn geld kiest!

Debby 8 weken zwanger

19-07-10

Debby is vandaag 8 weken zwanger, ze is al 4,5 kilo aangekomen sinds de dekking. Debby heeft alleen de eerste 4,5 week erg slecht gegeten. Dit was bij het vorige nest ook zo, en ze is ook net zoveel aangekomen toen waren het maar liefst 8 pups. We verwachten rond 26 juli tussen de 6 en 8 pups. Het maakt niet uit hoeveel pups het zijn als ze maar gezond zijn. We zijn benieuwd hoeveel het er worden.

Het EK van de WSA in Campo Felice

18-07-10

Het EK van de WSA is dit jaar in Italië in Campo Felice. Dat is vlak bij Rome en is voor ons 1650 km rijden. De General Assembly van de WSA is op 28 en Augustus ook in Campo Felice. Sandra en Cindy vliegen er namens de DSO heen. Zie hier de website die Fabrizio Filoni, de organisator van Campo Felice heeft gemaakt voor het EK:Campo Felice
Er staan ook wat beelden van Campo Felice op youtube:Het EK van de WSA

Nieuwe kennel voor Andy en Sabine

18-07-10

Andy en Sabine Birkel hebben een nieuwe kennel gebouwd, Hij is nog niet helemaal klaar maar het ziet er nu al erg goed uit. We zijn benieuwd naar de volgende foto's van hun nieuwe kennel in Weisbach, vlakbij Inzell in Beieren.

Jerry van der Duim is getrouwd

17-07-10

Afgelopen vrijdag is Jerry van der Duim getrouwd met zijn Ilse. De bruiloft was buiten op een campingen de hun 5 honden waren ook aanwezig. Er was speciaal een camping gezocht waar honden welkom waren. Het was een hele vrije plechtigheid, waarbij de honden zich af en toe mochten en lieten horen, de kinderen speelde en de volwassenen lachte om de anacdotes van de ambtenaar van de burgelijkestand. Jerry en Ilse we hopen dat jullie altijd zo vrij mogen blijven!

Debby is gedekt door Slater

30-05-10

Zaterdagavond 22 mei om 23:45 uur is Roderick naar Duitsland gereden om debby te laten dekken door Slater, Georg en Martina Patsch wonen vlak bij Rosenheim, Zuid-Duitsland. Het was precies 900 kilometer rijden en om 09:00 uur in de ochtend kwam hij in Nicklheim aan, na het ontbijt hebben Georg en Roderick gelijk geprobeerd om Debby te laten dekken maar het lukte nog niet. 's Avonds nog een keer geprobeerd en ook toen lukte het nog niet. Op maandag ochtend was het op het voetbalveld van Nicklheim gelukkig wel raak, en stonden Debby en Slater ongeveer 8 minuten vast.
Op dinsdag ochtend is Debby nog een keer gedekt, nu stonden Debby en Slater bijna 12 minuten vast.
Daarna is Roderick weer naar huis gereden. Nu maar wachten of de dekking gelukt is.
Georg en Martina waren erg gastvrij en het was er erg gezellig. Op Maandag na de 1e dekking is Roderick nog naar Andy en Sabine gereden die wonen 60 km verderop. Even kijken hoe het met onze 3 pups gaat. Chili en Pepper uit het A-nest en Dawson uit het D-nest, Familie O¨ttl Die ook bij Andy en Sabine in het dorp wonen en Duke hebben waren helaas niet thuis.

nog 3 progesterontests bij Debby

20-05-10

We hebben vandaag bij Arno Roos in de praktijk weer een loopsheidtest gedaan bij Debby om te kijken of ze al bijna gedekt moet worden. Debby had na 8 dagen loopsheid een waarde van 6,9 en het zou tussen de 10 en de 12 moeten wezen. De 11e dag heeft ze een waarde van 7,0 het schiet dus niet erg op. De 13e dag van de loopsheid heeft ze een waarde van 8,3, en de 15e dag op 20 mei heeft ze een waarde van 8,9. Het ziet er dus weer naar uit dat Debby pas op de 18e dag gedekt moet worden!

De Clubkampioenen 2010 van MHSC

14-05-10

Tijdens de ALV van Mushing Holland Sleddog Club zijn de prijzen voor de clubkampioenschappen uitgereikt. De winnaars zijn Frans Weisscher in de klasse O, Roderick Glastra in de klasse A, Sandra Makkreel in de klasse B1, Francien Kamp in de klasse B2, Carel van de Mortel in de klasse C1 en Berit Weisscher in de Skijöring klasse. Van harte gefeliciteerd allemaal!!!!

Loopsheidtest bij Debby

14-05-10

We hebben vandaag bij Arno Roos in de praktijk een loopsheidtest gedaan bij Debby om te kijken of ze al bijna gedekt moet worden. Dit heet een progesterontest, Debby had een waarde van 6,9 en het zou tussen de 10 en de 12 moeten wezen. Maandag gaan we nog een keer en de verwachting is dat ik dan moet gaan rijden. Georg en Martina Patsch wonen in de buurt van Rosenheim in Bayern, Zuid Duitsland. Dit is ongeveer 900 km rijden.

Diesel ab Canis Polaris als reddingshond

14-05-10

Diesel hebben wij als pup verkocht aan Carel en Gudrun van de Mortel uit Grashoek en ze zijn er tot nu toe erg tevreden mee. Morgen is het zijn verjaardag, want het D- nest is namelijk op 15 mei 2009 geboren.
De ouders van Gudrun wonen naast hun dochter en schoonzoon, dit is erg handig als Carel en Gudrun aan het werk zijn, want dan is er altijd iemand thuis die op de honden past.
Carel en Gudrun hadden bij ons de blokhut gezien en wilden zelf ook een plek hebben waar ze 's avonds met hun honden binnen konden zitten en zij hebben toen een oude schuur opgeknapt tot hondenhuis.
Er moesten nog wat kleine dingen gebeuren zoals verven enzo, Gudrun's vader wilde de binnenboel wel doen. Hij ging op 5 mei met een ladder, kwast en verf naar binnen om het hondenhuis te gaan verven.
Hij was op de ladder geklommen om wat hooggelegen stukken te verven. Hij is daarbij van zijn trap gevallen, met zijn hoofd op de grond terecht gekomen, vrij ernstig dus. Hij kon gelukkig nog op eigen kracht naar buiten kruipen, maar verder kon hij niet meer komen en hij kon ook niet meer hard om hulp roepen.
Diesel (1 van de 10 honden van Carel en Gudrun) heeft op dit voorval gereageerd door te gaan blaffen. Ook na herhaaldelijk waarschuwen dat Diesel op moest houden met dat geblaf - door zowel Gudrun als haar moeder - bleef hij gewoon doorgaan. Toen de moeder van Gudrun richting de kennel liep om te kijken waarom Diesel alsmaar aan het blaffen was, zag ze daar tot haar schrik haar man liggen voor de deur van de nieuwe hondenschuur.
Aan de hoofdwond kon ze direct zien dat het ernstig was en is er gelijk een ambulance gebeld.
Diesel is vanaf het ogenblik dat Gudrun's vader gevonden was, weer gewoon stil gebleven. Hij heeft Gudrun en haar moeder dus echt willen waarschuwen!. Vader Keeris heeft zelfs nog op de intensive care gelegen, maar nu gaat het naar omstandigheden gelukkig weer goed met hem.
Als Diesel niet gewaarschuwd had, had het veel erger kunnen aflopen met hem, had hij misschien blijvend hersenletsel gehad omdat hij dan niet tijdig gevonden was, of misschien nog erger!
Je hoort wel eens dat een hond het leven van een mens red door mensen te waarschuwen of hulp te halen, maar van een husky had ik dit nog nooit gehoord. Wij vinden dit in ieder gaval heel bijzonder!
Diesel we zijn heel erg trots op je!!

Debby is eindelijk loops geworden

08-03-10

Wij hadden voor deze zomer 2 nesten in de planning staan, Onyx was de 1e teef die we hebben laten dekken maar zij is helaas leeg gebleven. Debby zou dan als 2e gedekt worden maar de loopsheid liet even op zich wachten.
Debby is nu eindelijk loops geworden en haar willen we laten deken door Slater Valley of the Katmai , dat is de leidhond van Georg Patsch, Slater in een zoon van Stitch, de reu die we voor Onyx hebben gebruikt. Slater is 50 % uit de lijn van Petra Nölle en 50% uit de lijn van Detlef Oyen. Zie ook Debby haar stamboom op Paw VillageDit zijn 2 foto's van Slater, gemaakt in Langtaufers half december.
Het hele team van Georg Patsch bestaat uit allemaal broers en zussen van Slater, Georg is met dit team Wereldkampioen, Europees kampioen en Duits kampioen geworden.Slater is de leidhond op deze foto's die zijn gemaakt door Helmut Dietz van de Musherzeitung.

Unse Freunden in Bayern wollen wir gratulieren, Bayern Munchen ist Deutsche Meister in die Bundesliga! Naturlich mit danke an die 3 Holländer.

4 new names added

06-05-10

I got 4 emails from mushers all over Europe, These names are added on the end of the list. Thank you very much for your support!

a letter to the WSA and FISTC board members

03-05-10

This letter was sent on the 12th of April to the board members of the WSA and the FISTC, till now only 1 reaction from Jacek Wlodarczyk, Technical Director Sprint of the WSA, who supports this email.
Do you also support this letter, send an email to Canis Polaris and I put you on this list.

Dear Board member,

On behalf of the mushers of both federations we would like to propose a meeting between the WSA Board and the FISTC Board.
In this meeting we would like you to discuss more co-operation between the 2 federations and explore possibilities for a fusion in the future.
We are very pleased that nowadays the FISTC mushers are allowed to participate on the WSA championship, this way we can finally really see who is the best!
This year already more than 40 FISTC mushers were present in Oberwiesenthal to compete against their WSA Musher colleagues.
Our sled dog sport is not growing in the count of mushers anymore and every year there are a few mushers who can't afford this beautiful but expensive sport anymore, or have to quit for other reasons.
With this decreasing amount of mushers of both Federations we think it's time to organize a meeting between the both Federation Board's to get together and explore the possibilities of cooperation, join efforts and a fusion in the future.
Could you please discuss this among your community, and may I suggest a meeting date in May/June/July/August 2010.

Best regards,

On behalf of the mushers,

Roderick Glastra, Holland
Sandra Makkreel, Holland
Christof Dhiel, Germany
Angelika Merkel, Germany
Christian Langer, Switzerland
Waltraut Langer, Switzerland
Jurgen Stolz, Germany
Andy Birkel, Germany
Fabrizio Filoni, Italy
Karl Rachbauer, Austria
Christian Geier, Italy
Markus Wehner, Belgium
Georg Patsch, Germany
Martina Patsch, Germany
Patrick Logeais, France
Raphael Verdy, France
Daniela Bigalke, Germany
Laurent Berge, France
Arno Steichler, Germany
Jan Erik Bauer Pedersen, Denmark
Jesper Melgaard, Denmark
Giovanni Nardelli, Italy
Francesco Beconcini, Italy
Matteo Bartolini, Italy
Claudio De Ferrari, Italy
Rene Weber, Switzerland
Lars Rubenkamp, Germany
Michael Vandeweerd, Germany
Onno de Jong, Holland
Marja de Jong, Holland
Carel van de Mortel, Holland
Frans Weisscher, Holland
Berit Weisscher, Holland
Christianne Biewald, Germany
David Arnold, Switzerland
Andre van den Brink, Holland
Cindy van den Brink, Holland
Jan Pedersen, Denmark
Arnold Petutschnig, Austria
Manuela Petutschnig, Austria
Christoph Rotter, Austria
Andre Veenstra, Holland
Ondrej Broz, Czech Republic
Casper Nielsen, Denmark
Robert Öttl, Germany
Michael Benz, Switzerland
Sandra Kaufmann, Switzerland
Francien Kamp, Holland

Sponsored by :