Last update 21-04-2012: Bruce dekt Unja uit Zwitserland.

Diesel is vandaag opgehaald

24-07-09

Vandaag is Diesel als 1e pup uit het D-nest opgehaald, de pups zijn vandaag 10 weken en vanochtend kwamen Carel van de Mortel en Gudrun hem ophalen. Binnen 10 minuten liep Diesel tussen de roedel van Carel en gudrun in en wilde hij al met zijn nieuwe vriendjes spelen.
Kortom het gaat dus goed met Diesel in zijn nieuwe roedel, en we zijn benieuwd of hij vanacht in Grashoek nog een concert geeft. Het is zijn 1e nacht zonder zijn broers en zussen.

Danler sledes bestellen

22-07-09

Wij gaan binnenkort weer nieuwe Danler sledes en toebehoren bestellen, als U interesse heeft in een nieuwe slee, runners, sneeuwankers, of transport zakken laat het dan even weten dan kunnen we het gaan bestellen.
Als U nu besteld kan het met de grote levering mee en dan kunnen we een korting aan U doorberekenen!
Bijvoorbeeld de nieuwe Hornet XC is 9,5 kilo, het is een slede voor kleinere sprintteams tot en met 8 honden. Compleet met runners voor een prijs van 1197,- Euro inclucief BTW. Zie hier de Danler sledes

Het Canis Polaris bord hangt

20-07-09

Het Canis Polaris bord wat we van Andy en Sabine hebben gekregen heeft een mooie plaats gekregen aan de nieuwe aanbouw. We wilden het bord eerst aan de blokhut achter in de tuin hangen, maar dit leek ons toch een mooiere plaats.

Joël Reiniers stopt met de sledehondensport

19-07-09

Helaas stopt er weer een grote musher met de sledehondensport. Joël is meervoudig Europees en Wereldkampioen, en was tevens fokker van vele nesten. Afgelopen jaar liep hij met een Openklasse team en een 6 honden team.
Bijna alle honden zijn zelf gefokt. Alle honden, materiaal, bus/camper, en het huis in Belgie¨ zijn te koop aangeboden.
Voor meer info stuur een mailtje naar Joël run_b4_beauty@hotmail.com
Wij wensen Joël en Ingrid heel veel sterkte met deze moeilijke beslissing. Zie hier hun website: Run B4 Beauty


De uitvaart van Guus

13-07-09

Vandaag heeft onder grote belangstelling de uitvaart van Guus plaats gevonden. Om 12:00 uur was er een kerkdienst in Den Haag op de Laan van Meerdervoort, in de kerk die veel betekend heeft voor de familie Glastra.
Om 14:00 uur was de crematieplechtigheid in crematorium Ockenburg eveneens in Den Haag. Hierbij waren 212 man aanwezig, bestaande uit familie, vrienden, collega's, leerlingen, oud leerlingen, en heel veel mushers en oud mushers. Het was een erg mooie plechtigheid, met meerdere sprekers en muziek. Wij willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid.

Op de foto ziet U Guus tijdens een longtrail wedstrijd in Frankrijk van 160 kilometer met zijn in Europa zeer zeldzame 12 honden team van Samojeden.

Guus Glastra

07-07-09

Helaas is Guus Glastra gisteren 6 juli op een leeftijd van 53 jaar overleden!
Wij wensen Nancy en Carel heel veel sterkte toe met het verlies van haar man en zijn vader.
Guus heeft meer dan 20 jaar in het bestuur van Mushing Holland gezeten en hij heeft erg veel betekend voor de sledehondensport in het algemeen en Mushing Holland in het bijzonder.
We zullen Guus herinneren als een bestuurder op en top, die alle regels en statuten altijd uit zijn hoofd wist. Iemand die alles over had voor zijn sport en zijn vereniging, waar hij al vanaf het begin lid van is geweest en dus meerdere bestuursfuncties in heeft vervuld.
Maar Guus heeft ook altijd veel wedstrijden gelopen, eerst sprint maar later vooral middle distance en longtrail wedstrijden. Hij kwam dan aan de start met soms wel 12 samojeden voor de slee. Iets wat heel zeldzaam was, want nog nooit heeft er iemand met 12 samojeden aan wedstrijden deelgenomen. In Liebenscheid, Winterberg, La Pesse en St. Ullrich was hij altijd van de partij. In Liebenscheid heeft hij zelfs 20 jaar achter elkaar mee gedaan!
Wanneer ik vroeger wel eens met mijn Oom Guus mee ging trainen, waren we eerst 45 minuten overal honden aan het ophalen bij vrienden en kennissen van Guus, (deze honden liepen allemaal in zijn team) voordat we de reis naar het bos in Driebergen konden maken.
Op de foto hierboven loopt Guus in de stepklasse in Grolloo, met zijn eigen Samojeed en een Husky geleend van Frans. Wat was hij daar trots op zijn Duo Penotti team.
Donderdag was Guus nog met hulp van 'stichting ambulancewens' aanwezig op school bij de diploma uitreiking van Carel. Hij wilde daar heel graag nog bij aanwezig zijn.

Maandag om 12:00 uur begint de uitvaartdienst in de kerk en om 13:45 uur is de crematie.
Adres Kerkdienst: Laan van Meerdervoort 955, 2564 AJ Den Haag
Crematieplechtigheid: Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21, 2553 AA Den Haag

Zie ook de website van de school waar Guus werkte, hier wordt hij op een speciale manier herdacht! Website Melanchthon

Teken hier het Condoleance register wat voor Guus geopend is: Condoleance register Guus

Zie hier de rouwkaart van Guus: Rouwkaart


Guus rust zacht, we zullen je nooit vergeten!De pups stellen zich voor

Dennis

10-07-09

Dit is Dennis, hij blijft bij ons in de Canis Polaris kennel en komt onze teams versterken. Hij heeft het zwarte bandje.

Dawson

10-07-09

Dit zijn Andy en Sabine, zij nemen Dawson straks mee naar Weisbach. Hij komt daar samen te wonen met zijn vader en zijn 2 broers uit het A-nest. Dawson heeft het witte bandje.

Dylan

10-07-09

Dit is Dylan, hij blijft ook in de Canis Polaris kennel om onze teams te versterken. Hij heeft dezelfde kleur als zijn vader. Dylan heeft het bruine bandje.

Diesel

10-07-09

Dit zijn Carel en Gudrun met Diesel. Hij gaat in Grashoek wonen met nog 8 andere husky's. Hij heeft het rode bandje.

Dakota

10-07-09

Dit zijn Sabine en Dakota, Dakota gaat naar Jurgen Stolz in Penzing in Duitsland. Ze gaat daar bij nog 20 husky's wonen. Dakota heeft het gele bandje.

Duke

10-07-09

Dit zijn Robert Öttl en Duke. Duke wordt de 1e husky van familie Öttl. Ze gaat ook in Weisbach wonen bij Andy en Sabine in het dorp. Familie Öttl heeft nog 2 andere honden, 1 is een kruising husky. Robert traint altijd met Andy mee, en Duke zal de eerste paar keer met Andy in het team mee trainen voordat hij getraint wordt voor de Skijoring. Robert deed de laatste 2 jaar altijd mee in de Skijoring met een oude hond van Andy. Duke heeft het blauwe bandje.

Diane

10-07-09

Dit is Diane, zij gaat naar familie Astelbauer. Zij gaat straks in Oostenrijk wonen. Zij gaat daar heen om in de skijoring te lopen. Diane heeft het roze bandje.

Een mooi cadeau van Andy en Sabine

09-07-09

Afgelopen dinsdag zijn Andy Birkel, Sabine Steinbacher en Robert Ottl vanuit Inzell naar de pups komen kijken.
Om de pups te kiezen die ze hebben willen. Ze hadden nog een hele leuke verassing bij zich. We hebben van Andy en Sabine een heel mooi bord met onze kennelnaam erop gekregen, het is van echt Bayrisch eiken en het bord weegt ongeveer 25 kilo. We zijn hier heel blij mee en het bord zal een hele mooie plaats krijgen.
Andy und Sabine Vielen dank fur das schone geschenk! Wir sind sehr froh damit!

Pups zijn 6 weken oud

26-06-09

De pups uit ons D-nest zijn nu 6 weken oud, ze eten hier geweekte Fokker puppybrokjes. Ze worden vandaag ook weer gewogen om te kijken hoeveel ze gegroeid zijn. Dan kan je bijhouden of er 1 pup achterblijft en misschien alleen moet eten?

Een sledehondenwedstrijd in de Zomer?

21-06-09

Afgelopen zaterdag was er nog een internationale sledehondenwedstrijd in Nederland en nog in de sneeuw ook!!
Het was Zaterdag niet al te warm en de honden hadden veel koeling aan de sneeuw die ook buiten voor de honden was neergelegd. Deze wedstrijd in Snowworld in Landgraaf is georganiseerd door Carel en Gudrun van de Mortel en er deden 15 deelnemers aan mee 2 uit Oostenrijk, 1 uit Duitsland en de rest uit Nederland.
Deze wedstrijd is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door Snowworld die zelfs buiten een trail hadden gemaakt.De hele nacht hebben 2 pistebully's gewerkt om het allemaal voor elkaar te krijgen. De start en de finish waren buiten en ze liepen met de honden ook nog een rondje in de grootste overdekte skihal van Europa.
Er waren camera teams van de NOS, SBS6, L1 en de WDR aanwezig om dit te filmen.
En de is uitslag: 1e Carel van de Mortel, 2e Andre van den Brink en 3e Andre Veenstra
Zie hier de beelden die de WDR zaterdagavond al heeft uitgezonden? WRD in Landgraaf

Canvas foto's

15-06-09

We hebben een paar leuke foto's uitgezocht en die zijn door "van der Vaart foto productions" op canvas uitgedraaid, we hebben de foto's in de blokhut gehangen. Dit ziet er erg gezellig uit in de blokhut.
De pups uit het D-nest zijn afgelopen vrijdag 4 weken oud geworden, zie foto's van de pups en hun gewichten op de Puppy pagina van het D-nest

De documentaire op National geographic wordt weer herhaald

12-06-09

Morgen 13 juni wordt de documentaire over het behalen van ons Wereldkampioenschap weer op National geographic weer herhaald om 14:00 uur. Dinsdag 16 juni wordt hij weer herhaald om 16:00 uur en Woensdag 17 juni om 04:00 uur.

D-nest is 3en halve week oud

09-06-09

De pups uit het D-nest zijn nu 3 en halve week oud, overdag zijn ze buiten in de puppykennel en zodra Sandra of Roderick thuis zijn mogen de pups en Brew weer lekker naar binnen. Ze krijgen nu al runder tartaar en pap te eten. En alles gaat goed, vrijdag worden ze 4 weken en dan worden ze weer ontwormd.

De meeste dakpannen liggen erop

09-06-09

Afgelopen weekend zijn we aan het hoge dak begonnen om de pannenlatten erop te maken en daarna om de dakpannen helemaal netjes uit te meten en neer te leggen.Gisteren en vandaag de pannenlatten en de pannen aan de wegkant gelegd.
Jammer dat er zondag, gisteravond en vanavond steeds regenbuien waren als we net lekker bezig waren. Nu moeten de boeiboorden er nog op en de hoekpannen, dan is het hoge dak af en kunnen we aan het lage dak beginnen.
Wederom hebben we weer veel hulp gehad, Hans, Henny, Ad, Leo, en Casper bedankt daarvoor.

De mushers hebben gewonnen!!!

Die musher haben gewonnen!!!

The mushers have won!!!

06-06-09

Hiep hiep hoera, de mushers zijn eindelijk vrij om te kiezen welk kampioenschap ze willen lopen van de FISTC of van de WSA of beide!!! Zonder dat de mushers 2 jaar worden gedisqualificeerd voor het FISTC kampioenschap Andy Birkel, Guus Glastra en Frans Weisscher hebben er keihard voor gevochten om dit voor alle mushers te bereiken. Wij zijn trots op deze 2 mannen die hebben gevochten voor de democratie!
Het enige minpunt is dat de mushers die lid zijn van een FISTC club en toch op het EK van de WSA in Kandersteg zijn gestart nog wel voor 2 jaar zijn geschorst, maar dit mag de pret niet drukken!!! Het is niet voor niets geweest, deze mushers hebben hun nek uitgestoken in het belang van de democratie.
Ook de verplichting van de neusspray/enting tegen kennelhoest is eraf. En ook de afstanden van de FISTC kampioenschappen zijn iets ingekort. Dit zijn de 3 belangrijkste punten waar we voor gevochten hebben en het is gelukt.
De stemming voor het weghalen van de schorsing voor 2 jaar is met 10 stemmen voor 3 onthoudingen en 4 tegen gewonnen. Alleen Frankrijk was tegen maar die hebben dan ook 4 stemmen. Italië (2 stemmen) en Hongarije (1 stem) hebben we dan toch kunnen overtuigen want die hebben in iedergeval niet tegen gestemd maar zich onthouden van stemmen.

De FISTC General Assembly in Taxenbach

05-06-09

Zaterdag 6 en Zondag 7 juni is de jaarlijkse vergadering van de FISTC. Hierbij mogen van elk land dat lid is van de FISTC 2 gedelegeerden bij zijn. Het is in Taxenbach omdat daar volgende winter het FISTC Europees kampioenschap is.
De datum voor dit EK is van 12 t/m 14 februari.
Dit wordt waarschijnlijk 1 van de belangrijkste General Essembly van de laatste jaren. Want het ziet er naar uit dat de mushers weer willen dat er naar hun geluisterd wordt en dat niet alles wordt bepaalt door een paar mensen uit het FISTC bestuur en een paar landen gedelegeerden die zelf niet op de slee staan.
Een van de belangrijkste punten zal zijn dat de mushers willen dat je als musher zelf de keus hebt of je een kampioenschap loopt van de FISTC of van de WSA of van beiden. Zonder dat je hier 2 jaar voor geschorst wordt.
Verder zal er nog gestemd worden over de afstanden op de Kampioenschappen. En over de verplichte neusspray/enting tegen kennelhoest.

We zijn erg benieuwd naar de afloop, Roderick mocht zelf helaas niet aanwezig zijn omdat hij heeft meegedaan aan het EK van de WSA. Wel heeft hij achter de schermen veel contact gehad met mushers uit de FISTC landen om te proberen met veel landen samen te werken op de GA. Dat er bij de stemmingen van de belangrijke punten een meerderheid is.
Hopelijk gaat het allemaal ook lukken en worden de mushers in 2010 eindelijk niet meer beperkt in hun vrijheid.
Samen met Andy Birkel heeft Roderick in Werfenweng een handtekeningen actie gehouden tegen de sanctie die door de FISTC wordt gegeven als je een kampioenschap van de WSA hebt gelopen. Alle 70 mushers die zijn gevraagd hebben hun handtekening eronder gezet. Dus een score van 100 procent, deze handtekeningen hebben ze de zaterdagavond op het WK aan het FISTC board overhandigd.
Wij hechten veel waarde en vertrouwen aan de woorden van de FISTC president Franco Monato die toen zei:
"De FISTC is here for the mushers!!". We hopen dus op een goede afloop van de stemmingen op zaterdag.
Tot nu toe zijn alleen de landen Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Italie, en Slowakije in Taxenbach aanwezig. Misschien komen daar morgenochtend nog een paar landen bij.

Morgenavond hoop ik dat ik goed nieuws uit Taxenbach te melden heb, Houd dus morgenavond deze site goed in de gaten.

Het D-nest is 3 weken oud

5-06-09

De pups uit het D-nest zijn 3 weken oud, ze zijn overdag al 2 keer de hele dag in de puppy kennel geweest. Ze liggen nu vooral nog de hele dag in het hok. De pups krijgen al 1 week rundertartaar bij gevoerd om brew al een beetje te ontlasten. De foto's kunnen elk moment weer op de puppypagina komen.Puppy pagina van het D-nest
Zie hier de stamboom van het A en D nest! Pedigree A en D nest

Het A nest is vandaag jarig

30-05-09

De honden uit ons A-nest zijn vandaag jarig ze zijn 2 jaar oud geworden. We wensen Andy Birkel en Sabine nog veel plezier met Chili en Pepper, en Jerry van der Duim en Ilse een fijne verjaardag met Ava en Adar. Dieter Gramberger veel plezier met Ado. De rest van het A-nest is bij ons gebleven, Andy, Axl Rose, Onyx, Alysha en Kick. Puppy pagina van het A-nest
Vandaag gaat ook de Europeese tour van Bruce Springsteen van start in Nederland op Pinkpop, Bruce speelt daar vanavond tussen 20:15 en 22:30 uur met daarvoor nog een heleboel andere bands in het voorprogramma. Roderick is daar vanavond natuurlijk bij aanwezig!

De pups zijn 2 weken oud

29-05-09

De pups uit het D-nest zijn vandaag 2 weken oud, ze groeien nog steed goed. De oogjes zijn allemaal opengegaan.
Houd ook de puppy pagina weer in de gaten want elk moment kunnen de foto's van de 2e week erop komen te staan. Puppy pagina van het D-nest gezet.
Zie hier de stamboom van het A en D nest! Pedigree A en D nest

D-nest 9 dagen oud

24-05-09

De pups uit het D-nest zijn nu 9 dagen oud. Ze groeien goed en het is nu wachten tot de oogjes opengaan. De namen zijn bekend en die worden met het chippen tussen 6 en 9 weken aan de pups gekoppeld.
Dennis en Dylan gaan ons team versterken.
Dawson gaat naar Andy Birkel uit Duitsland.
Diesel gaat naar Carel van de Mortel uit Grashoek.
Duke gaat naar Robert Ötll uit Duitsland (ski Jöring).
Dakota gaat naar Jurgen Stolz uit Duitsland
Diane gaat naar Erich Astelbauer uit Oostenrijk (ski Jöring).
Zie hier de Puppy pagina van het D-nest en de stamboom van het A en D nest! Pedigree A en D nest

Alle 7 namen zijn bekend

23-05-09

De laatste 2 namen zijn ook bekend, De reuen gaan Dylan, Dennis, Dawson, Diesel en Duke heten. En de 2 teven heten Dakota en Diane
Jerry heeft ook de foto's weer op de nieuwe Puppy pagina van het D-nest gezet.
Zie hier de stamboom van het A en D nest! Pedigree A en D nest

Andy en Axl Rose zijn HD-vrij

21-05-09

Andy en Axl Rose zijn op HD getest, ze hebben beiden HD A (HD vrij) met een norbergwaarde van 40.
Nadat hun ogentest 2 maanden geleden ook al goed was mag er met beide heren dus gefokt gaan worden.
De honden uit het A-nest moeten nog 2 jaar worden, dat gebeurt volgende week zaterdag 30 mei. Andy, Axl Rose, Alysha en Kick hebben na hun 1e seizoen al een paar mooie resultaten op hun CV staan!
Ze zijn namelijk Duits Kampioen in Oberwiesenthal bij de AGSD, 2e op het EK van de WSA in Kandersteg en Wereld Kampioen bij de FISTC in Werfenweng geworden. Allemaal in de 8 hondenklasse.

de Pedigree van Andy, Axl Rose, Kick, Alysha, Onyx, bij ons. Chili en Pepper bij Andy Birkel en van het D-nest

De 1e 5 namen zijn bekend

21-05-09

5 van de 7 namen van de pups uit het D-nest zijn bekend, 4 reuen gaan Dylan, Dennis, Dawson en Duke heten. En 1 teef gaat Dakota heten.
Zie hier de stamboom van het A en D nest! Pedigree A en D nest

De 1e namen zijn bekend

19-05-09

De eerste namen van de pups uit het D-nest zijn bekend, 3 reuen gaan Dylan, Dennis en Dawson heten.
De pups groeien goed, en het is voor Brew wel erg fijn dat het er dit keer geen 10 zijn. Voor de mensen die we af moeten bellen is het helaas minder leuk. 5 pups zijn al nu al zwaarder dan de pups uit het A-nest, wat 3 dagen te laat geboren was.
Zie hier de stamboom van het A en D nest! Pedigree A en D nest

D-nest 1 dag oud

16-05-09

Het D-nest is 1 dag oud, de 7 pups doen het prima. De 1e dag zijn 2 van de 7 pups iets aangekomen. Normaal vallen pups de 1e dag altijd iets af. Verder valt er nu nog weinig over de pups te zeggen.

Het D-nest

15-05-09

Brew was 13 mei 8 weken zwanger. Ze woog toen 27 kilo en was met 8 weken al bijna 7 kilo aangekomen, en dat is nog meer dan vorige keer met het A-nest.Het begint nu wel vervelend voor Brew te worden we hopen dat de pups er snel en gezond uitkomen. We zijn benieuwd hoeveel pups er dit keer uit gaan komen.
Brew is 18 maart gedekt door Bugger en ze is 20 mei uitgerekend.
Het is 15 mei, Brew heeft vanacht nog buiten in de kennel geslapen. In de ochtend wil ze niet eten. Ze mag net als de andere dagen overdag in huis verblijven als er een van ons thuis is. Ze is deze middag wat onrustig en moet een paar keer overgeven.
Ze wordt steeds onrustiger en wij denken nog ze zal nu toch nog niet gaan bevallen, want ze is nog 5 dagen te vroeg ze is namelijk de 20e pas uitgerekend. We gaan met Brew een paar keer naar de puppy kennel en daar begint ze al het stro uit elkaar te scheuren en een holletje te maken. Verrek ze gaat dus toch vandaag al bevallen. En ja hoor om 17:50 uur krijgt ze een 1e wee! Hieronder volgt het geboorte schema van het D-nest.1e pup wordt geboren om 18:05 uur, het is een reu van 381 gram hij is licht grijs net als Brew en krijgt het blauwe bandje.


2e pup wordt geboren om 20:05 uur, het is een reu van 571 gram hij is ook licht grijs en hij krijgt rode bandje.


3e pup wordt geboren om 20:13 uur, het is een teef van 450 gram en ze is licht rood en zij krijgt het gele bandje.


4e pup wordt geboren om 21:18 uur, het is een reu van 503 gram is donkerrood als Bugger en krijgt het bruine bandje.


5e pup wordt geboren om 22:43 uur, het is een reu van 527 gram en hij is licht rood en krijgt het witte bandje.


6e pup wordt geboren om 23:05 uur, het is een teef van 312 gram en zij is rood maar heel erg klein, zij is niet levensvatbaar en overlijd dezelfde nacht.(geen foto)7e pup wordt geboren om 23:50 uur, het is een reu van 523 gram en is zandkleurig als Andy en krijgt het zwarte bandje.


8e pup wordt geboren om 01:50 uur, het is een teef van 317 gram en ze is zandkleurig en ze krijgt het roze bandje.


We hebben zoals het er nu uitziet 7 gezonde pups, waarvan 5 reuen en 2 teven. De pups zijn wat kleiner dan het vorige nest van Brew maar het A-nest was 3 dagen te laat geboren, en dit D-nest 5 dagen te vroeg. Er zijn nu uit de combinatie Brew en Bugger in totaal uit 2 nesten 11 reuen en 6 teven geboren.

Brew 8 weken zwanger

13-05-09

Brew was 13 mei 8 weken zwanger. Ze weegt nu 27 kilo en is al bijna 7 kilo aangekomen en dat is nog meer dan vorige keer met het A-nest.Het begint nu wel vervelend voor Brew te worden we hopen dat de pups er snel en gezond uitkomen. We zijn benieuwd hoeveel pups er dit keer uit gaan komen. Brew is 18 maart gedekt door Bugger en ze is 20 mei uitgerekent.

Buiten begint het er al op te lijken

12-05-09

De buitenkant van de aanbouw begint nu eindelijk ergens op te lijken. Maar nu heeft Roderick last van zijn rug, een overbelaste rugspier zegt de dokter en alleen met rust kan het genezen. Het gaat waarschijnlijk 1 tot 2 weken duren. De bouw ligt nu helaas al bijna 1 week stil en dat kunnen we natuurlijk maar slecht gebruiken.

Brew 7 weken zwanger

07-03-09

Brew was dinsdag 7 weken zwanger. Ze is nu al 5 kilo aangekomen en dat is nog meer dan vorige keer met het A-nest.
We zijn benieuwd hoeveel pups er dit keer uit gaan komen.

Cyrus is nu een half jaar

07-05-09

Cyrus is 2 mei 6 maanden geworden, hij komt uit ons C-nest en is van Kleo en Stormy. Hij groeit en eet erg goed. Hij weegt al 19 kilo en is al 55 cm hoog. Hij speelt heel veel met Bonnie en Bruce uit het B-nest. Ook met Cold Trouble bij Piet Bom , Snow (Cid) bij Peter de Jong en Marjan Elbertsen , Clyde bij Christian Langer ,Cooper bij Nora Zardet en Chanel bij fam Bohm gaat het allemaal erg goed.

Weer tijd voor andere dingen

05-05-09

Nu het seizoen is afgelopen hebben we ook weer tijd voor andere dingen! Bijvoorbeeld verder gaan met de bouw van onze aanbouw.
Wij zijn tijdens de vergadering van Mushing Holland Sleddog Club allebei gehuldigt als winnaar van de Snow cup van Mushing Holland. Roderick in de klasse A en Sandra in de B klasse.
Roderick is in deze vergadering gekozen als sportcoordinator en is samen met Andre veenstra verantwoordelijk voor de sportzaken in de club.

Brew is Zwanger

24-04-09

Gelukkig Brew is zwanger, op deze foto is ze 5 en halve week zwanger en ze is al 3 kilo aangekomen en dat is al goed te zien.

Laatste training

14-04-09

Op zondag 12 april hebben we voor de laatste keer getraint, Bruce en Bonnie hebben 8 keer in het team meegelopen en ze weten nu in elk geval wat er van hun verwacht wordt.
Op deze laatste training is mijn stiefvader Leo den Ouden mee geweest op de Quad. Vroeger ging ik altijd met hem mee trainen en nu was dat dus een keer andersom. Leo hier op foto met zijn vrouw Briggita, hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sledehondensport. Hij is 2 keer 2e geworden op het EK Middle distance. Zie hier de website van Leo en Briggita Iz Severnoi Zemli

Canis Polaris op TV

03-04-09

We hebben heel veel positieve reacties gehad op onze documentaire op National Geographic Channel. Heleboel mensen hebben laten blijken dat ze erg enthousiast waren over deze Docu. Ook National Geographic Channel was erg blij met alle media aandacht die er aan de documentaire is gegeven en uit de kijkcijfers bleek dat er meer mensen naar de docu keken dan gemiddeld kijken naar NGC. Ook de herhaling om 24:00 uur is erg goed bekeken.
Wij willen bij deze alle mensen bedanken voor alle positieve reacties die we de laatse dagen hebben gehad?

Jakhals Erik is met ons mee geweest met een training in het bos. Zie de video hierboven? Het stukje is uitgezonden in de Wereld draait door van 2 april.


Zie hier het interview bij Goedemorgen Nederland 31 maart om 7:45 en 8:45 uur. Interview met Sven Koppelman

Canis Polaris op TV

30-03-09

Morgen 31 maart hebben we om 15:00 uur een perspresentatie van de documentaire in het film theater Rialto in Amsterdam. Deze presentatie is georganiseerd door National Geographic Channel en is speciaal voor pers en genodigden hier wordt de Docu voor de 1e keer vertoont. Onder de genodigden zijn ook onze sponsoren alleen jammer dat ze niet allemaal aanwezig kunnen zijn vanwege verplichtingen in het buitenland.
Voor deze perspresentatie zitten we 's ochtends nog in de studio bij het programma "Goedemorgen Nederland" op Nederland 1 live om 7:45 uur en een herhaling om 8:45 uur.
Na de perspresentatie heeft de Telegraaf een interview met ons geplanned staan. De trailer van de documentaire draait al vanaf afgelopen zaterdag en komt in ieder reclameblok 1 keer voorbij dat is misschien wel 20 keer per dag. Donderdag 2 april komen we dan waarschijnlijk tussen 19:30 en 20:20 uur bij "de Jakhalzen" in "de Wereld draait door" van de Vara. En dan ook op 2 april om 21:00 uur eindelijk de documentaire "Hollandse husky's van underdog tot Wereldkampioen" een herhaling van deze docu is te zien op 2 april om 24:00 uur, zondag 5 april om 17:00 uur en 01:00 uur en op zondag 19 april om 20:00 uur.

Ook Baylie(Beyonce) en Bryan Adams hebben voor het eerst getraint

25-03-09

We kregen een belletje uit Zwitserland en een mailtje met foto's uit Denemarken dat Bryan Adams en Baylie(Beyonce) ook allebei hun eerste training erop hebben zitten.
Bryan Adams bij Christian Langer uit Zwitserland en Baylie bij Casper Nielsen uit Denemarken deden het net als Bruce en Bonnie bij ons heel erg goed.
Christian en Casper waren dus ook heel erg tevreden over de eerste prestatie van hun puppy uit ons B-nest.
De foto hierboven is Baylie voor de 1e keer in het team bij Casper.
We zijn benieuwd hoe Bangels het gaat doen bij jerry van der Duim in het team?

Canis Polaris in de Wereld draait door

27-03-09

We hebben gisteren opnames gehad van "de Jakhalzen" van "de Wereld draait door" van de Vara.
Ze hadden een lekker regenachtige dag uitgezocht om met ons mee te gaan, dus toen de opnames klaar waren waren we allemaal kletsnat. Jakhals Erik had alleen een cameraman meegenomen.
We hebben met 10 honden een paar kleine rondjes gelopen, 2 keer met Erik op de Quad met een helmcamera op en 1 keer een rondje met de cameraman. Het was in totaal 4,5 km en dat is genoeg want we zijn de honden aan het aftrainen.
Toen Erik en zijn cameraman weg waren hebben we de pups uit het B-nest nog 3 km laten lopen in een 6 hondenteam.
Het was erg gezellig tijdens de opnames, dus als de beelden gelukt zijn wordt het denk ik wel een leuk item.
Er worden ook nog beelden van de documentaire gebruikt en het wordt vlak voor de Documentaire uitgezonden op Nederland 3 waarschijnlijk op 1 of 2 april tussen 19:30 en 20:20 uur.

Halsbanden te koop

25-03-09

Vanaf nu heeft Canis Polaris ook halsbanden te koop! Het zijn mooie stevige halsbanden voor middel en grote honden.
Zoals U ziet hebben we ze in verschillende kleuren. En ze kosten 9,50 euro per stuk. En U kunt ze via email bij ons bestellen!
Maar U kunt natuurlijk ook harnassen, treklijnen van Dyneema, sneeuwankers, Danler sledes, Canis Polaris T-shirts, of Olewo bij ons bestellen!!! Zie onze verkoop afdeling op deze website?

De uitzend data's van onze documentaire zijn bekend

24-03-09

Gisteravond zijn we bij Deepeei film productions op het kantoor in Amsterdam geweest om voor het eerst naar de documentaire die over ons is gemaakt te kijken. Wij moesten kijken of we het eens waren met de gebruikte beelden.
Het eind resultaat vonden we schitterend. Jammer dat er ook nog zoveel mooie beelden uitgeknipt zijn.
Er komen een heleboel Nederlandse mushers in beeld, ben je nieuwsgierig naar deze docu van 50 minuten kijk dan naar National Geographic Channel op donderdag 2 april om 21:00 uur en 24:00 uur, zondag 5 april om 17:00 uur en 01:00 uur en op zondag 19 april om 20:00 uur.
De titel van de docu is "Hollandse husky's van underdog tot Wereldkampioen"


Deepeei film productions heeft ons bijna 6 maanden gevolgd tijdens onze voorbereidingen op het WK in Werfenweng.
Ze hebben gefilmd, bij ons thuis in de kennel, speelwei en blokhut, bij het trainen in het bos, in Grolloo bij de karrenwedstrijd, bij een sneeuw training in Rosenau, een sneeuwwedstrijd in Unterjoch en bij het WK in Werfenweng. Ze hebben ons in totaal 40 uur gefilmd, en wij hebben nog zelf met een helmcamera van hen, een training in het bos en 3 sneeuwwedstrijden gefilmd. De documentaire wordt alleen in Nederland en Belgie uitgezonden op National Geographic Channel. Vanaf deze week wordt er al een trailer over de docu op NGC uitgezonden.
Zie hier de trailers van de docu. trailer van National Geograpic Channel rechts bovenin trailer 1.
En de trailer van Deepeei film productions

Chilly en Pepper uit het A-nest

23-03-09

Toen ik bij Andy Birkel was voor de dekking van Brew door Bugger heb ik natuurlijk ook onze puppen uit het vorige nest van Brew en Bugger gezien Chilly en Pepper.
Zij hebben dit seizoen elke wedstrijd bij Andy in zijn 6 honden team gelopen, en hij was ook zeer tevreden over de 2 Canis Polaris honden.
Ook mede daardoor hebben we ervoor gekozen om dit nest te herhalen.

Bjork was zondag op visite

23-03-09

Afgelopen zondag was Björk even op visite en ze heeft lekker in de speelweide met de andere honden gespeeld.
Ze was net zo groot als haar zusje Bonnie maar ze is veel slanker gebouwd. Ze is erg snel en licht voetig.
We vinden het een mooi en lief hondje, jammer dat je niet alle pups uit elk nest kan houden om te kijken hoe ze zich ontwikkelen! Het is net een grotere en uitgave van Lola!!! 's Avonds is ze ook nog mee geweest met alle andere honden in de blokhut.

De puppen uit het B-nest hebben hun eerste meters gemaakt

22-03-09

Bruce en Bonnie zijn nu 8 maanden en hebben vorige week zaterdag en zondag hun eerste meters in het team gemaakt.Ongeveer 800 mtr voor het einde hebben we Bruce en Bonnie ingespannen, ze deden het vanaf het begin gelijk heel erg goed. Dit weekend hebben ze zaterdag 1,5 km en zondag 3 km gelopen.
Dat belooft dus veel voor volgend seizoen, we trainen ze nog een paar keer in de weekenden tijdens het aftrainen.
Dan hebben ze alvast een idee wat er volgend seizoen van ze verwacht wordt.
Ook Bryan Adams bij Christian Langer in Zwitserland en Baylie (Beyonce) Bij Casper Nielsen in Denemarken liepen of ze nog nooit anders gedaan hadden.

Nog meer foto's van het EK van de WSA in Kandersteg

20-03-09

Ik krijg nog steeds meer linken binnen van foto's van het EK van de WSA in Kandersteg. Hier staan ze allemaal bij elkaar. foto's Kandersteg 1, foto's Kandersteg 2, foto's Kandersteg 3, foto's Kandersteg 4, foto's Kandersteg 5

Brew is weer gedekt door Bugger

19-03-09

Onze teef Petruschka's Brew is weer gedekt door Reebook's Gigantic Camelot Bugger, Dit is dezelfde combinatie als ons A-nest. Deze pups doen het zo goed, 5 bij ons waarvan er 4 in mijn team in Werfenweng Wereldkamioen zijn geworden, 2 Bij Andy Birkel uit Duitsland(de eigenaar van Bugger) 2 bij jerry van Der Duim en Ado bij Dieter Gramberger, dat we dit nest herhalen.
Brew is 18 en 19 maart gedekt in de Birkelstrasse, deze straat is genoemd naar de Opa van Andy. Ik ben dinsdagmiddag naar Bernd geweest om Luna terug te brengen. En woensdagochtend ben ik naar Andy en Sabine gereden. En nu is het 5 weken wachten dan zullen we wel weten of Brew zwanger is.

Op deze foto zit ik te praten met Walter een goede vriend van Andy en Sabine en Bugger komt kijken waar Brew blijft.

Roderick 2e bij WSA euro sprint cup 2009

19-03-09

Roderick is 2e geworden bij de WSA euro sprint cup 2009! Jammer dat we maar 2 wedstrijden hebben gelopen die meetelden. WSA euro sprint cup 2009 en hier is nog een link naar nog meer foto's van EK in Kandersteg foto's van Eric t Kindt

Ado heeft Innerkrems gelopen

15-03-09

Ado heeft met Dieter Gramberger en zijn team de 3 daagse Middle Distance wedstrijd in Innerkrems uitgelopen. Ik heb deze wedstrijd ook 1 keer gelopen er zit een berg in met een steigings percentage van misschien wel 35 procent. Ado heeft alle 3 de wedstrijd dagen voorop gelopen.
Zie hier de website van Dieter Gramberger.

Bij Brew, Axl Rose en Andy waren de oogonderzoeken goed

11-03-09

Met Brew, Axl Rose en Andy waren we gisteren bij oogspecialiste mevrouw Verbruggen en bij alle 3 waren de ogen vrij van alle aandoeningen. Er mag dus mee gefokt worden! Bij Andy en Axl Rose moeten we nu alleen nog de HD foto's laten maken.
Brew is weer loops geworden en we willen het A-nest met Reebooks G-Bugger herhalen. De 5 pups (jaarlingen) die we uit deze combinatie gehouden hebben hebben dit seizoen allemaal in mijn team gelopen
Waarvan 4 in mijn team in Werfenweng en Kandersteg, en niet alle 5 om nog een beetje ervaring in mijn team te hebben. Deze 5 pups behoorden elke wedstrijd tot mijn beste honden in het team. En hopelijk worden ze volgend seizoen alleen maar beter.Puppypagina A-nest en de stamboom van het A-nest

Gadmen afgelast

11-03-09

De wedstrijd in Gadmen in Zwitserland is afgelast vanwege lawine gevaar. Dit was het Zwitserskampioenschap dus de Zwitsers hebben nu net als de Nederlanders geen kampioenschap. Dit was een van de laatste wedstrijden van dit seizoen.
Zie deze link voor nog meer foto's van het EK in Kandersteg

Wat een Super seizoen

24-02-09

Wat een super seizoen hebben we achter ons, niet alleen voor Canis Polaris maar voor iedereen in de sport!!
Want bijna alle wedstrijden zijn doorgegaan, zelfs Winterberg en Liebenscheid welke tot de nederlandse thuiswedstrijden behoren zijn doorgegaan. Wij hebben 9 wedstrijden gelopen dit seizoen, Langtaufers, Rosenau, Unterjoch, Todtmoos, Frauenwald, Oberwiesenthal, Werfenweng, Inzell und Kandersteg.
De 1e 3 wedstrijden zijn we in het buitenland gebleven om te trainen en vanaf Todtmoos hebben we ieder weekend heen en weer gereden om de wedstrijden te lopen.
Na Kandersteg waren we helemaal op van het heen en weer rijden. Dit weekend zijn we voor het eerst weer lekker thuis gebleven. Misschien dat we aankomend weekend nog 1 keer weggaan naar Gadmen in Zwitserland.
Na de winst op het Duits kampioenschap in Oberwiesenthal, en de winst op het WK in Werfenweng hebben onze honden nog een super prestatie neer gezet, namelijk 2e op het EK van de WSA in Kandersteg.
Omdat we alle training op het WK in Werfenweng hadden afgesteld, hebben we dit jaar alleen bij wedstrijden met zware trails goed gelopen. Omdat iedereen zei dat Kandersteg helemaal vlak was dachten we dat ik geen kans maakte op het podium!!
Zie ook deze link op Musherzeitung.de en deze ook op Musherzeitung.de
Het is trouwens een erg leuke website waar ook mushers aan het woord komen, en Hemut Dietz maakt ook nog hele mooie foto's. Klik links op de site op het onderwerp en zie ook de foto's die hij maakt.
En deze link voor foto's van het EK in Kandersteg gemaakt door iemand uit Polen. foto's van het EK in Kandersteg

EK te kandersteg

Zondag: Vandaag ging het niet helemaal lekker. Kickie is onderweg tegen een paaltje aangekomen waar door haar neklijn los geschoten was, gelukkig wilde ze nog wel heel erg graag rennen. Zo'n ervaring kan natuurlijk ook heel traumatisch voor zo'n jonge hond zijn. En axl moest onderweg poepen. Dat kost natuurlijk allemaal tijd en helaas te veel tijd voor de overwinning.
Verschil tov eerste:

 1. Keller Andrea
 2. Glastra Roderick + 0:15
 3. Merkel Angelika + 1:25
Maar wat een waanzinnig seizoen. Alweer op het podium met een team dat geweldig loopt.

Zaterdag: Een hele warme dag. Tegen de tijd dat wij moeten lopen is het dik boven nul. De honden drinken erg slecht en met deze temperaturen moeten ze nou juist goed drinken. Ondanks de temperaturen zijn er geen aanpassingen geweest in het wedstrijd schema of de trail. De honden hebben ondanks de vermoeidheid en het zware wedstrijd seizoen nog heel erg goed hun best gedaan. Andere teams hebben wat problemen gehad.
Totaal van vrijdag en zaterdag:

 1. Glastra Roderick 1:31:55
 2. Keller Andrea 1:32:30
 3. Merkel Angelika 1:33:08
Andrea Keller loopt heel erg goed. Ben benieuwd of we die nog voor kunnen blijven. De verschillen zijn niet heel erg groot. We hopen op het beste en nu maar hopen dat de honden nog wat energie hebben voor morgen en dan wel goed drinken.

Vrijdag: Hele mooie en zeer technische trail, geen 100 meter is recht of vlak, alleen maar bochten en kleine heuvels op en af. Ook de mushers kunnen geen minuut uitrusten.

 1. Mateus Surowka 44:06
 2. Merkel Angelika 45:02
 3. Glastra Roderick 45:53
De nummer vier en vijf zitten er heel dicht op met een verschil van 10 seconden met de nummer 4 en 20 seconden met nummer vijf. Ik hoop in elkgeval de nummer drie positie vast te kunnen houden. Merk wel dat de honden moe beginnen te worden van alle wedstrijden.

FISTC vs WSA

Tijdens het WK in Werfenweng hebben Andy Birkel, Christian Geier, Klaus Baumler en ik een petitie namens de mushers aan het FISTC bestuur aangeboden, hierin stond dat de mushers voortaan zelf willen kunnen kiezen op welke wedstrijd ze lopen en dus ook mag starten op het kampioenschap van de WSA. Zonder dat daar sancties van de FISTC tegenover staan zoals een disqualificatie van 2 jaar voor een EK of WK van de FISTC als je op een EK of WK van de WSA bent gestart.

Alle mushers die we de petitie hebben laten lezen hebben hun handtekening eronder gezet, het is dus een score van 100 procent, ze vinden het allemaal waanzin dat de FISTC beslist waar we wel en niet mogen lopen, terwijl we zelf alles moeten betalen. We hebben ongeveer 70 handtekeningen verzameld uit de volgende landen Italie, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Slowakije en Nederland. Later hoorden we dat er ook nog een heleboel Fransen hadden willen tekenen maar toen was de petitie al bij het FISTC bestuur ingeleverd daar waren we vanwege de taal problemen niet langs geweest.

Het FISTC bestuur keek er van op dat er zoveel mushers uit verschillende landen hun handtekening erop hadden gezet, en hebben belooft er tijdens de General Assembly op terug te komen. Het is nu dus duidelijk dat het FISTC bestuur niets anders kan doen dan de Sanctie op het verbod van het WSA kampioenschap weg te halen. Ook de 2 jaar disqualificatie van de mushers die niet hebben gewacht op deze democratische beslissing moet dan opgeheven worden.

Want anders krijgen we straks in Grolloo een EK karrenwedstrijd van de FISTC zonder 4 nederlandse kanshebbers voor het podium.
En krijgen we een EK in Taxenbach, Oostenrijk zonder 4 medaille winners van Werfenweng en zonder 7 goede Oostenrijkse teams die zijn gestart in Kandersteg.

Maar gelukkig heeft het FISTC bestuur al het goede voorbeeld gegeven door 2 mushers die op het EK van de WSA waren gestart toch gewoon te laten starten op het EK Middle Distance van de FISTC afgelopen weekend in Inzell, namelijk Kasboher en Hockenreiner.
Dus zullen ze dit volgend jaar in Taxenbach met het sprint EK ook moeten doen anders is het meten met 2 maten?

Het is niet zo dat de mushers weg willen bij de FISTC! We willen allemaal zelfs graag bij de Fistc starten. We willen alleen onze vrijheid terug zodat we ook bij de WSA kunnen starten !!!

FISTC EK MD en Sprint Wedstrijd in Inzell

24-02-09

Wij zijn afgelopen weekend naar de wedstrijd in Inzell geweest, Sandra heeft daar met 6 honden uit het 1e team gelopen en Roderick met de rest in de 8 honden klasse. We szijn allebei 2e geworden.
zie hier de Uitslagen van Inzell 2009 en hier de foto's van Inzell 2009 en een foto van Roderick en een foto van Sandra

foto van Roderick

Goodwin wordt met 10,5 jaar nog vice Oosterijks kampioen.

We hebben Goodwin voor ruim 1 maand uitgeleend aan de Oostenrijker Dieter Gramberger om zijn team nog wat van zijn ervaring te leren.

Goodwin heeft bij Dieter iedere training in lead gelopen om zo zijn jonge leidhondjes te kunnen opleiden. Goodwin is van Rosenau t/m Werfenweng bij Dieter geweest en heeft zo veel van zijn ervaring kunnen overbrengen om zijn team. De afspraak was dat Goodwin na Werfenweng weer terug kwam en dat we hem dan zouden ruilen voor Ado die het bij ons in het team niet red. Maar hij wil zo graag werken voor de slee en kar dat dit een perfecte oplossing is.

Ado wint de bronzen medaille op het EK Middle Distance.

Ado heeft in Inzell op het EK Middle Distance de bronzen medaille gewonnen. Wij hebben Ado vlak voor Werfenweng 1 keer 1,5 km in lead gezet. Hij deed het goed en liep netjes door. Liet zich niet van de wijs brengen door de leidhond ernaast die hem mee trok de bochten om. In Werfenweng mocht Ado nog in swing lopen maar in Inzell heeft hij 2 keer 26 kilometer in lead gelopen en hebben Dieter Gramberger en zijn team de Bronzen medallie gewonnen op het EK Middle Distance van de FISTC. We feliciteren Dieter en Ado met het behaalde succes. Nu zijn Dieter en zijn team zich aan het voorbereiden voor de MD in Innerkremms.

Wereldkampioen in Werfenweng

23-02-09

We kunnen het nog niet geloven, het hele seizoen heeft in het teken gestaan voor het WK in Werfenweng.
Vorig jaar 2e op het EK maar wel de 2 voudig Europees en Wereld kampioen Jurgen Stolz verslagen dan zou het nu toch moeten kunnen lukken.
Het was ruim van tevoren al bekent dat het een zware trail was, dus hebben we zwaar getraint en zware wedstrijden gelopen. Dat het in Werfenweng nog zwaarder was dan vooraf was gedacht was voor onze teams eigenlijk in het voordeel. En we hebben dit jaar vooral op zware trails laten zien hoe goed we waren. We hebben 1 hele vlakke/snelle trail gelopen en dat was in Todtmoos, maar mede door onze trainings opbouw waren we daar niet snel genoeg om de andere teams bij te houden. Maar deze training heeft ons wel de Wereldtitel in Werfenweng opgeleverd. En ook de 6e plaats in de B1 van Sandra met ons 2e team was een hele goede prestatie. Als je weet dat je goed getraint hebt en je wint de laatste wedstrijd voor Werfenweng, namelijk het Duits kampioenschap van de AGSD in Oberwiesenthal is dat nog geen garantie dat het ook in Werfenweng goed gaat.
Er blijven altijd nog vragen:
1) worden de honden niet ziek na Oberwiesenthal? (er waren 150 teams) waarvan veel met zieke honden.
2) Wie doen er allemaal mee in de 8 hondenklasse?
3)Hoe goed zijn die Fransen?(Ze lopen alleen maar in Frankrijk)
4)Hoe goed is de Oostenrijker Karl Rachbauer? (Heeft bijna alle wedstrijden waar hij liep gewonnen)
5)Renee Weber had ik ook nog nooit tegen gelopen(loopt in Zwitserland altijd heel goed)
6)Lukt het de 4 pups uit het A-nest Andy, Axl Rose, AKick en Alysha om 3 dagen goed in het team mee te kunnen?

De antwoorden zijn bekend, de honden zijn gelukkig niet ziek geworden, er was maar 1 goede fransman alleen de 1e dag, en Rachbauer en Weber liepen niet zo hard als gedacht. En de 4 jaarlingen in mijn team waren zo goed dat we het nest met Brew en Bugger gaan herhalen en er nog een paar van zulke goede honden bij willen hebben.
Een droom senario voor de 3e dag is meer dan 2 minuten voorsprong op nr 2 en meer dan 4 minuten op nr 3, en dat had ik ook. Ze moesten me allebei inhalen en weglopen om Wereld kampioen te worden.
Dat is ze niet gelukt en heb ook de 3e dag de snelste tijd gelopen in mijn klasse, zelfs nog sneller dan de teams uit de openklasse, die de 2e en 3e dag ook onze trail liepen vanwege lawine gevaar.

We zijn heel erg trots op onze honden die deze titel hebben binnen gesleept, in lead Lola en Luna, in swing Alysha en Brew, in team Andy en Axl Rose en in wheel Kasimir en Kick. Bedankt jullie hebben het hele seizoen super gelopen en altijd de volle 100 procent gegeven. Eindelijk hebben we ons eigen 8 honden Reebook's team!!!

En dan wil ik ook nog wat mensen bedanken die op allerlei manieren geholpen hebben: Allereerst onze sponsoren Fokker diervoeders, Columbia sportswear, Bever zwerfsport, en Coleman the outdoor company.
Onze mentor die ons helpt met training en fok advies Peter Kick.
Christian Langer (Reebook's Kennel Zwitserland) waar we samen met Peter de nieuwe fok combinaties mee bedenken en veel mee samenwerken en fokken.
Helmut Peer, voor alle tips over training, materiaal en strategieen
Deepeei film productions, dit zijn de documentaire makers die ons het hele seizoen op eigen kosten overal zijn blijven volgen en altijd in ons zijn blijven geloven.
Adry Voorbach, die ons altijd helpt met trainen, onze loopse teven opvangt zodat wij geen stress in de kennel krijgen, ons volgt naar wedstrijden, soms kennels schoonmaakt, kortom ze helpt ons met alles waar ze kan.
Henny Heskes en Mirjam Alferink gaan ieder weekend mee trainen gaan mee naar karrenwedstrijden en Henny zijn ervaring van wedstrijden als een Alpirod en een Pirena komen daarbij goed van pas.
Ad Gelens, Lenie en Casper Pannekoek, die ook altijd zo veel mogelijk mee gaan naar wedstrijden en altijd bereid zijn om ons te helpen.
Chris van Mannekes die 's winters op onze oude honden past.
Arno Roos die we altijd kunnen bellen met een vraag of voor een spoed reparatie aan een hond, maar ons ook bijstaat in medisch advies over training en hoogtestages.
Aan alle Nederlanders die in Werfenweng aanwezig waren, voor alle hulp, de gezellige sfeer en voor het tot en met de prijsuitreiking blijven.
En aan iedereen die ons heeft gefeliciteerd via wat voor manier ook, per SMS, mail, telefoon, kaart enzovoorts.

foto's Werfenweng gemaakt door Leon Beek.

Wij zijn vandaag vanaf 17:00 uur op TV Rijnmond te zien.

18-02-09

Vanochtend is de burgemeester van Numansdorp bij ons op bezoek gewwest on ons te feliciteren met de behaalde wereldtitel, hij had ook nog een bloemetje en wat kluifjes voor de honden bij zich. Vlak daarvoor was Roderick met een kort interview op Radio Rijnmond.
TV rijnmond heeft ook nog een item gefilmd, ze hebben de honden in de speelweide gefilmd en van ons allebei een kort interview. Dit is vanaf 17:00 uur ieder uur op TV Rijnmond tot en met morgenochtend.
Vanavond kwam er nog een fotograaf van het Rotterdams dagblad van de Hoeksche Waard editie, dit zal deze week wel in de krant komen met een interview erbij. Kort om aan media aandacht geen gebrek.

De documentaire is verkocht

17-02-09

wij zijn bijna 6 maanden gevolgd bij onze voorbereidingen op het WK in Werfenweng, en nadat bekend werd dat wij Wereldkampioen zijn geworden is de Docu van 50 minuten vandaag eindelijk verkocht aan National Geographic Channel. Voor deze documentaire hebben ze bij ons thuis, trainingen in het bos, karrenwedstrijden, trainingskamp in de sneeuw, sneeuw wedstrijden en het WK in Werfenweng gefilmd. Zelf heb ik nog 3 wedstrijden met een Helmcamera van hun gelopen om mijn team te filmen. Wij zijn erg benieuwd hoe de Docu eruit gaat zien.
Deepeei Film Productions heeft in totaal 50 uur film materiaal van ons geschoten en hier worden maar 50 minuten van gebruikt.
Zie hun website voor een trailer van de docu over ons? Deepeei.com

Wij zijn Zaterdag 21-02-09 op de BRT1 op TV

17-02-09

Wij zijn aanstaande zaterdag op BRT1 in Belgie te zien in het programma "Dieren in Nesten" het hele item is vorig jaar al opgenomen maar het wordt nu pas uitgezonden. Ze zijn 1 keer mee geweest met een training in het bos, en ze zijn toen op de wedstrijd in Outdoor Valley geweest om te filmen. Het begint om 20:10 uur, wij kunnen het helaas niet zien want wij gaan naar de wedstrijd in Inzell. En ik denk dat er ook wel een heleboel teams naar Winterberg en of Oberhof zullen gaan.

Wij zijn vanavond om 21:30 uur live op radio 1 bij BNN today.

16-02-09

Wij zijn vanavond om 21:30 uur live te beluisteren op radio 1 bij BNN today. Dit gaat natuurlijk over de net behaalde WK titel.

Een droom is uitgekomen

16-02-09

Roderick is Wereldkampioen geworden in de 8 hondenklasse in Werfenweng bij het WK van de FISTC. Het was zijn 11e EK/WK en eindelijk was het nu zo ver. Sandra is 6e geworden in de 6 hondenklasse.
Ten eerste wil ik iedereen hartelijk bedanken voor het meeleven met onze prestaties, en alle gelukswensen die we per email en SMS hebben gehad, het zijn er gewoon te veel om allemaal te beantwoorden.
In het byzonder willen we 't Assurantie Huys bedanken voor de bos bloemen die we over 2 vazen moesten verdelen zo groot was deze. Michael Bedankt!!!
We vinden het echt heel fijn dat iedereen zo met ons meeleeft.
Later natuurlijk meer over het WK. Hier vind u de uitslagen Uitslagen WK Werfenweng 2009 en de algemene website van het WK Werfenweng 2009
Zie de Media berichten: TV:Goedemorgen Nederland, Telegraaf, AD, Metro, Trouw, de pers, DAG, BNR Nieuwsradio, Spits, Zeeuwse Courant, De Gelderlander, De Limburger, Brabands Dagblad, UPC Live, Barneveldse Courant, Noord Hollands Dagblad, Ede Stad, Hetnet.nl, TC Turbania,

1e en 4e op het Duits kampioenschap in Oberwiesenthal

16-02-09

Roderick is 1e geworden in de 8 hondenklasse en Sandra 4e in de 6 hondenklasse, wij zijn heel blij met het behaalde resultaat op het Duitskampioenschap van de AGSD.De 1e dag was het erg warm er is toen besloten om de O teams over de A-trail te laten starten de A teams over de B trail en de B teams over de C trail.
Toen de temperatuur de volgende dag weer onder nul was ging iedere klasse weer over zijn eigen trail.
Dit was een zeer goede beslissing van de renleider!!
Zie hier de uitslagen Duitskampioenschappen Oberwiesenthal

Naar Oberwiesenthal en Werfenweng

05-02-09

Alles is weer ingepakt, we kunnen gaan rijden. We gaan naar het Duits kampioenschap in Oberwiesenthal en dan door naar het WK in Werfenweng. Gisteren nog even 10 km getraint met de quad, er lag nog een have cm sneeuw in het bos en dat vonden de honden erg leuk. Ik denk dat ze goed op conditie zijn, we zullen het zien.

Top startersveld in Oberwiesenthal

02-02-09

Aanstaand weekend 7 en 8 februari is in Oberwiesenthal het Duitskampoenschap van de AGSD, Op de lijst met starters staan al veel toppers van de Fistc en WSA maar ook bijna alle toppers met hounds komen hier aan de start.
Wij kijken erg naar deze wedstrijd uit en voor ons is dit de laatste test voor het WK in Werfenweng.
Zie hier de website van het DK in Oberwiesenthal Duitskampioenschap in Oberwiesenthal en Starterslijst Oberwiesental

Frauenwald 2009

02-02-09

Afgelopen weekend zijn we naar de wedstrijd in Frauenwald geweest, er waren ongeveer 100 starters.
Het was een leuke maar zware trail, in het begin veel naar beneden en later af en toe wat lange klimmen.
Op vrijdag avond was het al feest en was er een soep party georganiseerd. Er was erg veel publiek op beide dagen aanwezig. Er waren 6 Nederlandse teams, Roderick, Sandra, Niels Havenaar, Onno de Jong, Nico Boekel en Frans Weisscher.
Wij werden dit weekend geholpen door Teun en Caroline die speciaal om ons te helpen uit Haidmuhle waren overgekomen.
Roderick is 3e geworden achter de Vice Wereldkampioen van 2008 Angelika Merkel en de Wereldkampioen 2008 Mateusz Surowka.
Sandra is 4e geworden achter Stephan Kkroska, Paul Weyand en Michael Vandeweerd. uitslagen Frauenwald 2009

Wij gaan naar Frauenwald

27-01-09

31-01 en 01-02 zijn de volgende wedstrijden, Tannheimertal, Frauenwald, Studen, Bernau, Angerberg en Claustal Zellerfeld is al afgelast, Liebenscheid gaat altijd door, als er geen sneeuw ligt is het een karrenwedstrijd.
Onze voorkeur gaat naar Frauenwald dat moet een hele mooie trail zijn dwars door het Thuringerwald en er schijnt een hele gezellige musheravond te zijn in een feesttent. Uitschrijving Frauenwald en lijst met starters in Frauenwald
Maar ook Tannheimertal is interessant om heen te gaan daar is het Duits kampioenschap van de SSD waar ook veel concurrenten zullen zijn.

Todtmoos 2009

27-01-09

Afgelopen weekend zijn we in Todtmoos geweest, er waren ongeveer 100 starters uit 10 verschillende landen
De trail was heel eenvoudig en heel erg snel. De hele weg hebben we regen gehad en ook toen we aankwamen regende het nog.
Na een uur ging het sneeuwen en in de nacht ook nog vriezen, de volgende dag hadden we 4 cm nieuwe sneeuw en de trail lag er perfect bij. Er waren 5 Nederlandse teams, Roderick, Sandra, Niels Havenaar, Femke Broere en Eric Broodman. Wij hadden dit weekend onze eigen handler, Cheyenne kwam zo vaak bij Cyrus kijken dat ze op een gegeven moment op de honden moest letten als wij onszelf of andere naar de start moesten brengen, de honden water heeft gegeven na het lopen, en ze mocht ook mensen wegsturen van de stake-out als het te druk werd voor Cyrus.
foto todtmoos en uitslagen Todtmoos 2009 uitslagen Todtmoos

Volgend weekend weer 5 0f 6 wedstrijden

22-01-09

31-01 en 01-02 zijn de volgende wedstrijden, Tannheimertal, Frauenwald, Studen, Bernau, Angerberg en misschien zelfs Claustal Zellerfeld en Liebenscheid. Onze voorkeur gaat naar frauenwald dat moet een hele mooietrail zijn dwars door het Thuringerwald. Maar ook Tannheimertal is interessant om heen te gaan daar is het Duits kampioenschap van de SSD.

Todtmoos en Lenzerheide gaan dit weekend door

22-01-09

Er zijn voor komend weekend weer veel wedstrijden afgelast. Alleen Todtmoos en Lenzerheide gaan dit weekend door.
Bad Mitterndorf, Neuhaus en Halver en Inzell zijn afgelast. Wij gaan naar Todtmoos daar hebben ze ruim 140 starters. Lenzerheide zit helemaal vol. Ze hadden 140 aanmeldingen maar er kunnen er maar 90 teams meedoen, want de stake-out plek is niet groter.

Het NK in Inzell is afgelast

19-01-09

Helaas is het NK in Inzell afgelast voor aankomend weekend. Er ligt nog te weinig sneeuw. Dat is nu de 3e keer achter elkaar dat er geen Nederlandskampioenschap is. De wedstrijden die wel doorgaan 24 en 25 januari zijn dun gezaaid.
Bad Mitterndorf, Neuhaus en Halver zijn ook al afgelast. Todtmoos is nog onzeker en Lenzerheide zit helemaal vol. Het ziet er dus weer erg slecht uit dit weekend.

Er is er 1 jarig hoera hoera

20-01-09

Ja Adry Voorbach wordt vandaag 20 januari 65 jaar. Hiermee heeft ze de VUT gerechtigde leeftijd bereikt.
In Rosenau heeft ze voor de laatste keer op de slee gestaan om mee te doen in de D1, en nu gaat ze dus van haar welverdiende musher pensioen genieten. Natuurlijk gaat ze nog vaak mee naar wedstrijden om ons of Mushing Holland Sleddog Club te helpen. Maar op de slee zult u haar vanaf nu niet meer zien. Dat laat ze aan de jongeren over.
Stuur haar allemaal even een mailtje om haar te feliciteren met haar verjaardag. avoorbach@casema.nl

Het NK in Inzell is afgelast

19-01-09

Helaas is het NK in Inzell afgelast voor aankomend weekend. Er ligt nog te weinig sneeuw. Dat is nu de 3e keer achter elkaar dat er geen Nederlandskampioenschap is. De wedstrijden die wel doorgaan 24 en 25 januari zijn dun gezaaid.
Bad Mitterndorf, Neuhaus en Halver zijn ook al afgelast. Todmoos is nog onzeker en Lenzerheide zit helemaal vol. Het ziet er dus weer erg schlecht uit dit weekend.

Kamikazi op het ijs

13-01-09

De laatste weken was het eindelijk lekker koud in Nederland. Er zijn zelfs aardig wat mushers die in Nederland met de slee getraint hebben. Helaas hebben wij dit allemaal moeten missen.
Er is ook weer geschaatst op natuurijs zo bonden miljoenen Nederlanders weer de schaatsen onder, zo ook henny Heskes hier op foto doet hij ski-joring met 2 huskies, Jamai en Energy over het ijs. Niemand op de binnenmaas kom hem bij houden.

We zijn weer thuis

13-01-09

Cyrus ab Canis Polaris

Na 3 en halve week onderweg te zijn geweest zijn we weer thuis. Op de terugweg hebben we Cyrus, voor ons zelf, Cold Trouble voor Piet en Natasja Bom en Cid voor Peter en Marjan meegenomen naar Holland.
We hebben 3 wedstrijden gelopen, Langtaufers, Rosenau en Unterjoch en we hebben lekker getraind. De honden hebben nu ongeveer 200 sneeuwkilometers in de benen. In unterjoch zijn het 6 en 8 honden team de 2e dag niet gestart omdat de jonge honden nog last hadden van een virus(overgeven en diarree)
Vind hier de uitslagen van de wedstrijden: Uitslagen Langtaufers 2008 en Uitslagen Rosenau en Uitslagen Unterjoch

Langtaufers gaat wel door

18-12-08

Onder deze link vind u de voorlopige deelnemerslijst van Langtaufers en onder de volgende link de voorlopige deelnemerslijst van Rosenau

Lackenhof is afgelast

18-12-08

Helaas is de wedstrijd in Lackenhof afgelast aankomend weekend. Er las nog te weinig sneeuw. Dat is jammer want op andere plaatsen in Oostenrijk ligt al meer dan 2,50 mtr.

Vandaag is de Chipper geweest en dit zijn de namen geworden

15-12-08

Teef: Chanel ab Canis Polaris
Teef: Cold Trouble ab Canis Polaris, gaat naar Piet Bom
Reu: Cyrus ab Canis Polaris, blijft bij ons
Reu: Clyde ab Canis Polaris, gaat naar Christian Langer uit Zwitserland
Reu: Chad ab Canis Polaris gaat naar Nora Zardet uit Zwitserland
Reu: Cooper ab Canis Polaris gaat naar Nora Zardet uit Zwitserland
Reu: Cid ab Canis Polaris
Reu: Cayun ab Canis Polaris

Vandaag kwam de Chipper en zijn de namen aan de honden gekoppeld.
Omdat wij in het winter seizoen geen tijd hebben om een nest op te laten groeien en te verzorgen, past onze Duitse vriend Bernd Niedergesass op ons nest.
Vandaag was hij speciaal met Kleo en de pups naar ons toe gekomen om de pups te laten chippen.
Bernd en zijn vrouw Steffi zijn 's ochtends eerst nog mee wezen trainen, dan konden ze gelijk zien hoe Luna van hun het bij ons in het team doet. Ze liep voorop samen met Conan.
Zie deze link voor de Puppypagina C-nest en hier de stamboom van het C-nest

Onze wedstrijd planning voor dit seizoen

14-12-08

Wij hebben dit jaar in iedergeval weer een witte kerst, want wij gaan met kerst weer lekker naar de sneeuw toe met onze honden.
Wij kunnen helaas niet wachten op sneeuw in Holland. Wij gaan de wedstrijd lopen in Langtaufers in Italie en dan gaan we naar in Rosenau in Oostenrijk.
Zie deze link voor de rest van onze planning Canis Polaris agenda 2008/2009 en zie hier de de komplete wedstrijd kalender van dit seizoen

Morgen worden de pups uit ons C-nest gechipt

14-12-08

Morgen zullen we moeten kiezen welke reu wij uit het C-nest houden, hij zal Cyrus gaan heten.
Tevens worden alle namen nu aan de pups gebonden doormiddel van een chip. De reu van Christian Langer gaat Clyde heten en de teef van Piet Bom gaat Cold Trouble heten.
Verder gaan er nog een paar pups naar Duitsland. Zie deze link Puppypagina C-nest en hier de stamboom van het C-nest
Er zijn nog enkele pups beschikbaar uit deze kombinatie van Reebook's Kleo en Petruska's Stormy Zie ook het Dekbericht
Bij interesse in een pup even een mailtje sturen naar info@canisPolaris

Andy Birkel met 2 Canis Polaris pups uit het A-nest

13-12-08

Voorop voor de kijkers rechts: Apepper ab Canis Polaris en Stich Daarachter Bugger en Shirley daarachter Achily ab Canis Polaris en Peik, alleen staat Kaska en achterin Atos en Digger. De 1e 6 honden zullen dit jaar Andy zijn 6 hondenteam zijn.

Dit is Andy Birkel hij traint al een paar weken thuis in de sneeuw, hij loopt hier met APepper en AChili uit ons A-nest in zijn team.
Pepper Staat zelfs voorop. Ook Chili heeft al voorop gelopen en ook hij deed het erg goed in lead.
Dit betekent dat er al 7 pups uit dit nest goed in lead lopen. Wij zijn ook erg blij dat Andy en Jerry van der Duim zo tevreden zijn met deze honden uit ons A-nest.

Vrijdag was het dan zover, Canis Polaris op TV bij TMF

12-12-08

12 December was het dan zover, eindelijk kwamen we bij TMF op TV. Het was een stukje van 2 minuten en dat was nog in 2en geknipt ook. De opnames duurde bijna 4 uur.
Ik zal een link op deze site zetten naar het filmpje zodra deze online staat.

Foto's van de 5e week van het C-nest op de puppypagina

09-12-08

De foto's van de 5e week van het C-nest staan op de puppypagina. Zie deze link Puppypagina C-nest en hier de stamboom van het C-nest
Er zijn nog enkele pups beschikbaar uit deze kombinatie. Bij interesse even een mailtje sturen naar info@canisPolaris


De wedstrijd uitschrijvingen voor Langtaufers en Lackenhof

05-12-08

Vind hier een link voor de wedstrijd uitschrijvingen van de 1e 2 sneeuwwedstrijden van dit seizoen op 20 en 21 december Langtaufers en Lackenhof

Jurgen Stolz was op TV

05-12-08

Gisteren was Jurgen Stolz, meervoudig Europees en Wereldkampioen op de Bayerse televisie. Zie hier de link naar de beelden van Jurgen Stolz

Het went nooit

Chittah Born to Move 20-01-1993 tot 01-12-2008

04-12-08

Afgelopen week hebben we helaas Chittah moeten laten inslapen, ze was op 1 maand na bijna 16 geworden.
Ze heeft de laatste jaren lekker als huishond geleeft bij mijn moeder in Zoetermeer.
Chittah is gelijk met Dodo bij ons gekomen, we hebben hun geerft/gekregen van Dhr Oerlemans die voor al zijn 6 honden vlak voor zijn overlijden nog zelf een goed huis heeft gezocht.
Dodo en Chittah zijn in 1995 bij ons komen wonen. Dodo en Chittah waren altijd samen, en samen met Kaluna, Girlie, Yessie en Zdenka waren zij de honden uit mijn eerste team toen ik in 95 begon.
Alleen Dodo, Girlie en Kaluna, de oma van Feyenoord, leven nog uit dit 1e team.
Chittah was op, ze heeft nog een kleine attack gehad en toen hebben we haar moeten laten inslapen. We zullen haar nooit vergeten.

TV opnames voor de AVRO

03-12-08

Wij hebben afgelopen donderdag Televisie opnames gehad voor een Kinderprogramma van de AVRO, Joost mag het weten.
We hebben nog geen idee wanneer het gaat worden uitgezonden, maar dat horen we nog.
Afgelopen vrijdag hebben we zitten wachten om te kijken of we bij TMF werden uitgezonden. Maar ons item is verplaatst naar een sneeuw special van Reaction op 11 December. We houden U hier nog van op de hoogte.
Het wordt waarschijnlijk een item van 8 minuten.

In november 3254 unieke hits op onze website

03-12-08

Het aantal unieke hits groeit nog altijd, in Augustus hadden we 2480 unieke hits. Dat zijn 78 hits gemiddeld per dag.
En in de maand november hadden we dus 3254 unieke hits, dat is gemiddeld 108 hits per dag
Een unieke hit betekent dat als u met uw computer 4 maal per dag op onze site kijkt hij maar 1 keer wordt geteld.
We zijn erg dankbaar voor deze interesse in onze site, en dat is een extra stimulans om zo door te gaan en vooral de nieuws pagina vaak te updaten met het laatste nieuws. En het zou nog mooier zijn als ook het Duitse en het Engelse nieuws gelijk loopt met dat voor uit Nederland maar dat schiet er door tijdgebrek vaak bij in.

Videobeelden van het FISTC EK in Donovaly 2008

01-12-08

Dit is een link naar video beelden van het FISTC EK in Donovaly 2008 waar wij 2e zijn geworden in de 8 hondenklasse.
Deze link kregen wij opgestuurd van Andy Birkel uit Duitsland, Danke Andy. Deze video duurt 17 minuten!! En het duurt even voordat hij opstart. FISTC EK in Donovaly 2008

Roeloef Versluis 2e op het ESDRA EK in Rastede

01-12-08

Afgelopen weekend was het ESDRA Dryland EK in Rastede, Roeloef Versluis is daar 2e raszuiver geworden in de 6 hondenklasse. Proficiat Roeloef!!!
Er waren bijna 300 starters uit 19 landen in allerlei verschillende klasses.
Zie hier de eind uitslag van het :ESDRA EK in Rastede

De uitslagen van het FISTC EK offsnow

29-11-08

In het weekend van 22 en 23 November is het FISTC EK offsnow gelopen in Italie¨, volgend jaar is dit EK voor het eerst in Nederland namelijk in Grolloo en natuurlijk georganiseerd door Mushing Holland.
Zie hier de eind uitslag van het FISTC EK in Bueriis in Italië en foto's Foto's van FISTC EK in Bueriis in Italië
10 honden met een 3 wielkar???

Canis Polaris vandaag op de TV bij TMF.

28-11-08

Vandaag op 28 November zouden wij bij TMF op TV komen, in het programma reaction en in het onderdeel Saar Goes Extreme van 16:30 duurt tot 17:30 uur.
Maar wij hebben zitten kijken en hebben het helaas niet gezien.
Wij bieden hier voor onze verontschuldigingen aan, aan alle mensen die net als ons nieuwsgierig waren en hebben zitten kijken.
Ik zal maandag contact opnemen met TMF om te horen wanneer het nu wel uitgezonden gaat worden.
Als wij weten wanneer het nu wel uitgezonden gaat worden, laten wij het via onze site weer weten.
En we zullen dan ook een link zetten naar het filmpje.


Foto's van het C-nest op de puppypagina

26-11-08

De foto's van de pups van het C-nest staan vanaf nu op de puppypagina van het C-nest. Zie deze link Puppypagina C-nest


Het Nederlandskampioenschap is dit jaar in Inzell

26-11-08

Dit jaar is het NK van Mushing Holland Sleddog Club weer in Inzell, Duitsland.
Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de SSB, wat staat voor Schlittenhunde Sport Bayern. De start en Finish is in het ijsstadion van Inzell.
De A en O trail = 18 km
De B en SJ trail = 11 km
De D, C trail = 9,7 km
Er is ook nog een Middle Distance wedstrijd, deze is 25 km lang. Zie deze link voor meer info over het :NK Inzell 2009

WK Werfenweng 2009

26-11-08

Dit is de A/8 honden trail

Info over het WK in Werfenweng: De trails in Werfenweng zijn:
O trail = 18,2 km
A trail = 16,4 km
B en SJ trail = 15,1 km
D, C trail = 10,6 km
Zie deze link voor meer info over het :WK Werfenweng 2009

Uitslagen Outdoor Valley 2008

25-11-08

De uitslagen van Outdoor Valley 2008 staan online op de website van de DASSC, zie deze link: Uitslagen Outdoor Valley en deze link voor Foto's van Outdoor Valley


Canis Polaris op TV

24-11-08

Aanstaande vrijdag 28 November komen wij op TV bij TMF, het programma heet reaction en het zit in het onderdeel Saar Goes Extreme het start om 16:30 duurt tot 17:30.
Het is waarschijnlijk in 2en geknipt, eerst zit Saar achterop om te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat en daarna zit Saar voorop en mag ze sturen.
Er zijn veel beelden bij vanuit de rijdende auto, ik hoop dat het een beetje gelukt is.


Datum Lackenhof verplaatst

24-11-08

De datum van Lackenhof is verplaatst van 13 en 14 december naar 20 en 21 december.
De trainings trail in Les Breuleux is al open gegaan er ligt al 8,5 km trail. ben benieuwd of dit blijft liggen tot en met kerst.

Dit was helaas de laatste keer Outdoor Valley

23-11-08

Voorop Luna en Conan, dan Kasimir en Axl Rose, en achterin Elay en Jamai.


Achterin staan Ado en Debby, Kicky en Alysha, Onyx staat alleen, Brew en Piper, en voorop Lola en Feyenoord


De foto's zijn gemaakt door Teun de Boer, van team Yippie. Bedankt Teun!

De 1e keer Tiekamp dateert alweer uit 1995, tenminste dit was de 1e keer dat ik er bij was.
Maar helaas aan alle leuke dingen komt een einde. Het werd steeds moeilijker om Outdoor Valley nog te organiseren. Steeds meer regeltjes waar aan voldaan moest worden en ook staatsbosbeheer had steeds meer moeite met de Quads en de auto's die er rond reden tijdens het weekend van de wedstrijd.
Donderdagavond om 21:30 kwam er nog een telefoontje dat de stake-out niet bij de blokhut mocht plaatsvinden.
Gelukkig kon er nog uitgeweken worden naar de parkeerplaats achter de skiheuvel en kon de wedstrijd toch nog doorgaan.
Het was vandaag nog baggeriger dan gisteren. Maar onze 2 teams zijn goed rond gekomen en we zijn tevreden over de resultaten. 1e in de O en 4e in de 6 hondenklasse.
Vandaag stond Jamai voorop en toen ging het wel allemaal goed en lag de tijd van ons 6 hondenteam redelijk gelijk met die van de concurenten.
In het 10 hondenteam liepen 6 jaarlingen, en die hebben erg goed hun best gedaan. Vandaag rustig aan gedaan met dit nog zeer jonge team.

Uitslagen Grolloo 2008

22-11-08

Eindelijk staan de uitslagen van Grolloo 2008 op de website van Mushing Holland, zie deze link: Uitslagen Grolloo


Outdoor Valley 2008

22-11-08

Outdoor Valley in Bergschenhoek was vandaag weer modderig als vanouds, de stake-out en de start zijn dit jaar op de grote parkeerplaats achter de skiheuvel.
Ook de trail was anders als andere jaren zelfs met 2 bergen erin. Het was een zware maar zeer leuke en afwisselende trail van ongeveer 6 km. Maar voor de leidhonden wel erg moeilijk.
Roderick is met 2 teams gestart eerst in de Openklasse, met 10 honden maar bij gebrek aan concurentie staat hij na de 1e dag al 10 min voor op nr 2 met een tijd van 16.59 min.
Spannender is het in de 6 hondenklasse, daar staat hij 4e met een tijd van 20.29 min. Maar dat was te verwachten want, de leidhonden luisterden niet dus hij is wel 5 keer van de kar geweest om ze goed te zetten. Hij is over de kop geslagen in een greppel op de trail, daardoor is de treklijn van Kasimir gebroken dus toen hij weer op de kar stond kon ie weer stoppen om een paar knopen in de treklijn te leggen. En de kar waar meegelopen was is 70 kilo. Maar als de honden op de goede trail zaten liepen ze goed. Morgen gaat Jamai van Henny en Mirjam voorop en hopelijk gaat het dan beter.

De stand vandaag in de 6 hondenklasse is:
1e Michael Klick uit Duitsland met 16:32 min
2e Walter van Nistelrooy met 17:39 min
3e Niels Havenaar met 18:43 min.
4e Roderick Glastra met 20:32 min


Roderick start morgen om 10:20 uur met 10 honden en om 10:46 uur met 6 honden. Zsazsa loopt weer met Mark Michelbrink mee in de 4 hondenklasse die staat 5e en Zsazsa mag morgen voorop.
Goodwin heeft meegelopen bij Sander Vergouwen, de schoonzoon van Piet Bom. Goodwin liep voorop en Sander was erg tevreden over hem.

4 Shaktoolik honden te koop uit Duitsland

21-11-08

Gisteren werden wij gebeld of wij nog een goed adres wisten voor 4 honden uit de Shaktoolik lijn.
Het gaat om 3 reuen: Brad, Bruce en Bill en 1 teef: Bayka deze honden zijn geboren op 14.12.2005. De honden zijn gefokt en eigendom van Christian Pela uit Duitsland.
De moeder en vader zijn Darlana vom Rapadalen x Shaktoolik`s H`atticus.
De grootouders van deze honden zijn: Shaktoolik's A`Phil X Husky Fant's O`Joint en Zero's Propeler X Husky Fant's M'Brandy
Bij interesse even een mailtje sturen aan info@canisPolaris en dan sturen wij hem door.

Outdoor Valley

21-11-08

Morgenochtend gaan we naar Outdoor Valley in Bergschenhoek, De stake-out en de start zijn dit jaar ergens anders, namelijk op de grote parkeerplaats achter de skiheuvel dus eigenlijk helemaal aan de andere kant van de trail.
Roderick start om 11:34 uur met 10 honden en om 12:12 uur met 6 honden. Zsazsa loopt met Mark Michelbrink in de 4 hondenklasse mee.
Er zijn vandaag een paar bomen omgevallen en die liggen nu nog over de trail heen, deze worden morgen vroeg weggehaald en daarom is de 1e start om 11:00 uur i.p.v. 10:00 uur.

Gisteravond zijn Christian Langer en Michael Benz uit Zwitserland gekomen om Bryan op te halen.
We zijn 's avonds lekker uit eten geweest en daarna nog even wat gedronken bij ons thuis.
Vanochtend hebben ze Bryan Adams meegenomen naar Zwitserland. En vanavond belde Christian om te vertellen dat de reis goed was gegaan, en dat hij al aan het spelen was met de jaarlingen bij Christian en Waltraut. Het ging dus erg goed met Bryan in zijn nieuwe roedel.Reebooks kennel CH

Bryan Adams wordt morgen opgehaald

19-11-08

Morgen is het dan zo ver Christian Langer komt samen met een vriend Michael Benz Bryan Adams ophalen.
De pups uit het B-nest zijn morgen 17 weken. Vrijdag zijn dan alleen Bruce Springsteen en Bonnie Tyler er nog maar die blijven bij ons.
We zijn benieuwd hoe Bryan het in zwitserland vind in de roedel van Christian en Waltraut, hij gaat daar samenwonen met zijn Vader, Opa, overgroot opa, tantes, ooms en Neven en nichten. Hij is daar dus niet alleen. Reebooks kennel CH

Outdoor Valley

17-11-08

Aankomend weekend 22 en 23 november is Outdoor Valley weer, in Bergschenhoek vlakbij Rotterdam.
Dit is voor ons een thuiswedstrijd dus hier zijn wij ook van de partij.
Schrijf je allemaal nog snel even in bij Peter van Es, zodat ook deze wedstrijd met een parcours van 6 kilometer over 2 bergen weer een succes wordt.inschrijving Outdoor Valley

10 x Grolloo

16-11-08

Deze foto van ons 6 hondenteam is gemaakt door Nikofoto.nl, Feyenoord, Conan, Ado, Alysha, Jahmai en Elay.

15 en 16 november was er weer de jaarlijks terugkerende sledenhonden karrenwedstrijd in Grolloo.
Met dit jaar verassend veel deelnemers namelijk 83 waarvan 15 uit Duitsland.
Omdat het de 10 keer Grolloo was was er een BBQ geregeld, met voor iedereen meer dan voldoende vlees.
Ook de tombola was met erg veel prijzen gevuld, met als hoofdprijzen een terrasverwarmer, een fiets, een I-PAL radio van Tivoli en een Danler slee namelijk een Hornet XC.
Vanwege het warme weer zijn de O, A en B ingekort, de O en de A waren beide 6 kilometer en de B was 5 kilometer evenals alle andere klasses.
Wij zijn erg tevreden over de prestaties van onze teams, Roderick liep met 10 honden met de WOKO kar van 110 kilo in de openklasse en is 1e geworden, Henny Heskes liep in de 6 hondenklasse, is zondag vanwege ziekte niet gestart en is Roderick met dit team 3e geworden. Maar omdat er van musher is gewisseld is hij uit de uitslag verwijderd, Sandra is in de stepklasse 3e geworden.
De profesionele sportfotograaf nikofoto.nl was ook weer aanwezig, en heeft vanaf zondag 10:30 uur weer hele mooie foto's gemaakt. Zie deze link Nikofoto.nl
en deze voor nog meer foto's van alle c, step en B teams.Nikofoto.nl

De wedstrijd kalender 2008/2009 is compleet

12-11-08

Dit jaar heb ik maar weer eens een renkalender in elkaar gezet! Van allerlei verschillende websites heb ik hopelijk een complete wedstrijd kalender gemaakt. Dit is altijd weer een hoop werk.

Dit is hem dan geworden Renkalender Seizoen 2008/2009

Saar goes Extreme

09-11-08

Donderdag zijn er tijdens een training opnames gemaakt voor het programma Saar goes Extreme, dit is een programma van de muziekzender TMF. Het programma wordt waarschijnlijk 28 november uitgezonden.
Het programma zal ongeveer 6 minuten duren en wordt in 2 stukken van 3 minuten geknipt en uitgezonden.
Er zijn denk ik hele mooie beelden gemaakt vanuit een rijdende auto die voor het team uit reed. We zij erg benieuwd naar het resultaat. Als we de datum en het tijdstip van uitzending weten vermelden we het uiteraard op onze website.

Bruce, Bryan en Bonnie eten in de kring

07-11-08

De 3 pups uit het B-nest eten nu 2 weken mee in de kring mee met de volwassen honden. In het begin was het even wennen voor ze maar nu is het alsof ze niet anders gewend zijn.

Bruce, Bryan en Bonnie

06-11-08

Dit zijn Bruce, Bryan en Bonnie, pups uit het B-nest.Bryan Adams wordt in de week na Grolloo opgehaald door Christian Langer uit Zwitserland. Bruce en Bonnie blijven bij ons. De pups wegen nu tussen de 11 en 14 kilo.

Dit is de stamboom van het C-nest

05-11-08

De namen van de pups moeten binnen 10 dagen bij de raad van beheer bekend zijn. We zijn dus allemaal druk aan het verzinnen welke naam we willen. Achter deze namen komt natuurlijk ook nog de kennelnaam: ab Canis Polaris
Dit is de Stamboom van het C-nest

Dit is ons C-nest Van Reebook's Kleo en Petruschka's Storm

03-11-08

Ons C-nest is geboren, uit een kombinatie van Reebook's Kleo en Petruska's Stormy zijn er 8 gezonde pups geboren.
Het nest betaat uit 6 reuen en 2 teven. De pups wegen tussen de 560 en 440 gram. Zie hier het Dekbericht

Het C-nest is vandaag geboren

02-11-08

Ons C-nest geboren, uit een kombinatie van Reebook's Kleo en Petruschka's Storm zijn er 8 gezonde pups geboren.
Het nest betaat uit 6 reuen en 2 teven. De pups wegen tussen de 560 en 440 gram.
Het is een hele lange bevalling geweest 28 uur na de 1e wee is eindelijk de 1e pup geboren.
De 1e 5 pups waren allemaal reuen. Maar er zijn uiteindelijk gelukkig toch nog 2 teven gekomen. Zie hier het Dekbericht

De geisoleerde dakplaten

01-11-08

Afgelopen zaterdag hebben we de geisoleerde dakplaten van Unidek op het dak gelegd.
De firma Imabo Esselink heeft de dakplaten toch nog deze vrijdag kunnen leveren.
Het weer zat dit keer niet mee, we zijn na de training van de honden begonnen om 11:00 uur.
Om 17:15 uur lagen de 12 dakplaten van 6 meter lang en 102 cm breed erop. Het heeft de hele dag geregent en het was dus geen pretje om de platen er in dit weer op te leggen. Maar vooral dankzij de altijd betrouwbare helpers is dit uiteindelijk toch gelukt. Casper, Ad, Henny en Hans bedankt dat jullie dit rot weer hebben getrotseerd en zo goed geholpen hebben. En nog bedankt voor het lachen.

De pups voor de 1e keer mee naar het bos

27-10-08

De pups zijn afgelopen weekend voor de 1e keer mee geweest naar het bos. Ze vonden het erg leuk en hebben ongeveer 1 km achter hun moeder aangerent. Dit vonden ze wel erg leuk maar aan de stake-out was het wel een beetje eng in het begin. Bryan Adams zit ook nog bij ons Christian Langer komt hem binnenkort ophalen. Rechts boven is Bonnie, links onder staat Bruce en Bonnie ligt en rechtsonder is Bryan.

Bjork en Bangles opgehaald

22-10-08

Ondertussen zijn ook Bangles en Bjork opgehaald, de pups waren toen 11 en halve week oud.
Dit was oud genoeg om naar het verre Friesland te verkassen. Bangles en Bjork gaan 2 kilometer van elkaar wonen, de kans is groot dat ze elkaar nog af en toe gaan zien om lekker met elkaar te spelen. In Grolloo komen ze elkaar in iedergeval weer tegen, wij gaan daar ook heen dus dan zullen ook Bruce en Bonnie meegaan.
Bjork is het kleine witte teefje met het roze bandje zij gaat naar Piet en Renske uit Ter Wispel.
Bangles is het teefje met het gele bandje zij gaat naar Jerry van der Duim uit Gorredijk, zij woont daar met Adar en Ava uit het A-nest en Ezran de broer van Elay die bij Joel Reyniers vandaan komen.

De stalen binten

03-10-08

De training is weer begonnen

07-10-08

Het seizoen is weer begonnen, we hebben al een aantal keren getraint. We zitten nu 3,5 kilometer en we gaan 4 keer per week, alle jonge honden doen het heel erg goed. Casper Nielsen heeft van de week foto's gemaakt van de training, en hij heeft ze in een fotoalbum gezet foto's training en ook nieuwe foto's van Beyonce alias Baylie

De betonvloer

03-10-08

De bouw van de schuur heeft een tijdje stil gelegen. De gemeente wilde weten of de heipalen wel diep genoeg zaten.
Dit moesten we aantonen doormiddel van een kalendering. En dat duurt dan even voor je weer verder mag van de gemeente. En onze staal constructie was veel te zwaar berekend, het was 85 kilo de meter en nu hebben we ijzeren spanten van 45 kilo de meter.
Walter van Nistelrooy heeft de nieuwe berekeningen en tekeningen laten maken. En Walter heeft via Verstappen van Amelsvoort ook de stalen spanten al geleverd.
Zaterdag komt er een hijskraan en dan gaan we de stalen spanten opbouwen en neerzetten.
Het beton storten voor de vloer is een hoop werk, je kan niet even uitrusten want dan wordt het beton hard. We waren om 8 uur 's ochtends begonnen met de betonmatten neerleggen en 's avonds om half 7 waren we pas klaar. Gelukkig heeft Hans den Hartog van firma Vlak en Strak ons ook weer geholpen, want voor hem is betonstorten dagelijkse kost.

Beyonce

02-10-08

Toen de pups 10 weken waren werd Beyonce als 2e opgehaald, zij is naar Casper Nielsen uit Denemarken.
Casper is 21 jaar en hij doet al 8 jaar mee aan wedstrijden met de honden van zijn ouders.
Casper kwam samen met zijn moeder, ze zijn ook mee wezen trainen. Casper is een tijdje kennelhulp geweest bij Nina Plesner.
Met behulp van Beyonce wil Casper zijn eigen team gaan opbouwen, we wensen hem veel plezier met Beyonce.
En hopelijk gaat ze de kar waar ze nu opzit later trekken.

Billy Idol

27-09-08

Toen de pups ruim 9 weken waren werd Billy Idol als 1e opgehaald, hij is naar Markus Wehner uit België
Markus loopt altijd in de stepklasse, en doet dat niet onverdienstelijk. Wij wensen Billy en Markus veel plezier samen met hun andere husky's.

Dekking Reebook's Kleo door Petruschka's Storm

25-09-08

Afgelopen seizoen hadden wij Reebook's Kleo geleend bij Bernd Niedergesäss. Zij loopt heel goed is erg mooi gebouwd en is erg sterk, zeker voor een teef. Zij liep vaak als wheeldog in mijn team.
Kleo komt uit hetzelfde nest als Kashmir, hij is ook heel erg sterk. Kleo is ook nog een zus van Lola en Luna, die vorig jaar in het 8 honden team van Roderick alle wedstrijden voorop hebben gelopen.
Deze combinatie hebben Peter Kick, Christian Langer en Roderick al ruim een jaar geleden geplanned om te fokken.
Kleo is ook gedekt door Petruschka's Storm , de vader van ons B-nest. Stormy is een broer van Brew, de moeder van ons A-nest.
Kleo en Stormy hebben allebei Freaky Red War Eagle als vader. Het is al zeker dat er pups inzitten er waren 5 tot 6 pups te zien op de echo.
De pups worden eind Oktober verwacht. Dit zal het C-nest van Canis Polaris worden.
Dit is de stamboom van Kleo, Kasimir, Lola en Luna

Björk ab Canis Polaris

22-09-08

Dit is Björk ab Canis Polaris. Dit teefje gaat naar Piet en Renske in Friesland. Zij heeft het roze bandje. Zij doet ons erg denken aan Lola. Zie ook onze Puppypagina B-nest

Waxcursus

21-09-08

Afgelopen zondag zijn we naar een waxcursus geweest, deze was georganiseerd door Carel en Gudrun van de Mortel. Er was vooraf nog wat tijd om de tuin van ruim 14.000 M2 te bekijken. Er zit zelfs een heel bosperceel bij.
De Skiman heeft in samenwerking met het waxmerk Holmenkol hebben deze waxcursus gegeven.
Uit deze cursus bleek dat we bijna allemaal verkeerd aan het waxen waren. En het is ook zo hoe gek wil je het maken, 135 gram poeder voor 140 Euro??? Hier heb je dan 2 verschillende potjes van nodig.
In iedergeval wil ik Carel en Gudrun hartelijk bedanken voor het organiseren van deze cursus en ook voor de gastvrijheid.

Bryan Adams ab Canis Polaris

20-09-08

Dit is Bryan Adams ab Canis Polaris. Dit reutje gaat naar Zwitserland hij gaat naar Christian en Waltraut Langer. Hij heeft het zwarte bandje. Hij woont daar dan bij een heleboel familie leden, zijn vader, Opa, Overgroot Opa, Ooms, tantes en nichten.
Zie hier onze begewerkte puppy pagina, Met foto's van de 8e week. We moeten ze nog wegen. Puppypagina B-nest

Billy Idol ab Canis Polaris

19-09-08

Dit is Billy idol ab Canis Polaris. Dit reutje gaat naar Belgie hij gaat bij Markus Wehner wonen.
Zie hier onze begewerkte puppy pagina, Met foto's van de 8e week. We moeten ze nog wegen. Puppypagina B-nest
Morgen gaan we met een paar andere mushers naar een waxcursus, kunnen we eindelijk kijken of we het al die jaren wel goed doen. Ik ben benieuwd.

Beyonce ab Canis Polaris

17-09-08

Dit is Beyonce ab Canis Polaris. Dit teefje gaat naar Denemarken ze gaat bij Team Quenya's wonen van Casper Nielsen.
Zie hier onze Puppypagina B-nest

Bangles ab Canis Polaris

16-09-08

Dit is Bangles ab Canis Polaris. Dit is het teefje dat Jerry van der Duim heeft uitgezocht.
Nu is Casper Nielsen aan de beurt om het volgende teefje te kiezen. Hij kan nog kiezen uit de teefjes met het oranje halsbandje of met het roze halsbandje.
De 18e september komt de chipper, en dan moeten alle namen aan de pups gekoppeld worden doormiddel van de chip.
Binnenkort weer meer nieuws over welke pup naar Casper Nielsen en Markus wehner gaan. Zie hier onze Puppypagina

Bonnie Tyler ab Canis Polaris

11-09-08

Dit is Bonnie Tyler geworden, zij is het grootste teefje en heeft het aqua bandje.
Nu is het aan Jerry van der Duim om het volgende teefje te kiezen. We zijn benieuwd welke hij neemt.
Christian Langer mag nu de volgende reu kiezen.
De 18e september komt de chipper, en dan moeten alle namen aan de pups gekoppeld worden doormiddel van de chip.
Er volgt gauw meer nieuws over wie welke pup neemt. De nieuwe foto's op de puppypagina zijn weer online van week 6 en week 7. Zie hier onze Puppypagina

Bruce Springsteen ab Canis Polaris

10-09-08

Het heeft even geduurd maar we hebben onze 1e pup uit het B-nest gekozen, het is het reutje met het blauwe bandje.
Hij gaat Bruce Springsteen ab Canis Polaris heten, omdat het zo'n gelijk nest was konden we haast niet kiezen.
Het is nu dus dit reutje geworden, morgen weten we waarschijnlijk welke teef we uit dit nest gaan houden.
We kiezen morgen tussen geel en aqua.

Axl Rose beste reu in de Jeugd klasse reuen op de Clubmatch van de SHKN.

07-09-08

Axl Rose ab Canis Polaris is 1e geworden in de jeugd klas reuen op de clubmatch van de SHKN 6 september jongstleden.
Andy liep niet mooi genoeg om hem te kunnen beoordelen maar de keurmeester vond hem wel heel mooi. Kicky werd 3e in de jeugdklas teven.

In augustus hadden we 2480 unieke hits op onze website

04-09-08

Het aantal unieke hits groeit nog steeds, in Augustus hadden we 2480 unieke hits. Dat zijn 78 hits gemiddeld per dag. Deze hits komen uit landen als: Nederland, Amerika, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Italie, Polen, Tjechie, Slowakije en Rusland.

Jaarlijkse controle en entingen

02-09-08

Arno Roos is afgelopen zondag bij ons langs geweest voor de jaarlijkse entingen en controle van alle honden.
De pups waren bijna 6 weken dus die konden ook gelijk hun 1e enting krijgen.
Er werd bij de pups naar het hart geluisterd, de gewrichten werden getest, de ogen werden bekeken en bij de reuen of de balletjes al aanwezig waren. Dit was gelukkig zo.
Onze volwassen honden zijn ook helemaal gecheckt en zijn allemaal gezond verklaart. Ze hebben ook nog allemaal een neusspray tegen kennel hoest gehad.

Canis Polaris is Danler verkooppunt geworden

30-08-08

Wij zijn Danler verkooppunt geworden, dus vanaf heden zijn de volgende sledes via ons leverbaar.

De Nieuwe Hornet XC met het glijbooster systeem, 9,5 kilo een slede voor kleinere sprintteams tot en met 8 honden.


De European Open, deze slede weegt 12 kilo en is geschikt voor 4 honden teams tot en met openklasse teams.


De Middle Distance uitvoering, deze slee weegt 14,5 kilo.

De flexmax, weegt tussen de 15 en 17 kilo. De slee is uitermate geschikt voor Long trail wedstrijden met zware vrachten.
Er zijn 3 uitvoeringen van de Flexmax een korte uitvoering 150 een 180 en een 200 uitvoering.


De husky buggy. De slee weegt 7 kilo geschikt voor 1 tot 2 honden.

Meer info over de Danler sledes volgt nog. 13 September is de Musher warm up in Oostenrijk, georganiseerd door Danler.
Met Bijna alle top mushers uit heel Europa aanwezig. Zie deze link Danler Hundeschlitten

De clubmatch van de SHKN 2008

29-08-08

Dit is het laatste weekend om je honden in te schrijven voor de husky clubmatch. Het kan nog tot en met maandag aanstaande.
Wij gaan er ook heen, we nemen voldoende harnassen en Olewo mee om aan alle vragen te kunnen voldoen. Voor meer info over de clubmatch zie de website van de SHKN. Siberian Husky Klub Nederland

De pups zijn 5 weken

29-08-08

De pups waren afgelopen woensdag 5 weken oud. De nieuwe foto's van de pups staan weer online.
Zie hier onze Puppypagina van het B-nest. Met van iedere week een foto van elke pup met het gewicht erbij.

De pups beginnen nu goed te eten

27-08-08

Tot aan de 4e week aten de pups nog niet erg veel omdat Debby nog zo veel melk had.
Maar nu beginnen de pups al aardig goed te eten. Ze krijgen nu 3 keer per dag te eten, 's ochtends krijgen ze pap, 's middags krijgen ze geweekte puppy brokjes van Fokker en 's avonds krijgen ze vlees,kip of pens.

Kleo wordt weer opgehaald

26-08-08

Op deze foto neemt de dochter van Bernd Niedergesäss, Eileen weer afscheid van haar lievelings hond Luna.
Toen ik Kleo en Luna 2 weken geleden weer op had gehaald was ze erg verdrietig.
Luna blijft bij ons om dit seizoen ons team te versterken, Ze zal de wedstrijden weer samen met haar zus Lola voorop lopen net als vorig seizoen.
Steffi de vriendin van Bernd had ook nog een vriend bij zich die het hele stuk had gereden. Ze zijn maar even gebleven wat deze vriend moet morgenochtend weer werken om 7:00 uur. Dat wordt dus een beetje doorrijden want ze gingen om 22:30 uur pas weg.
Ze kwamen Kleo halen om haar te laten dekken.

Uitslag prijsvraag:

24-08-08

We hadden een prijsvraag opgesteld over hoeveel blauwe ogen er in dit nest zouden zitten.
We hebben inzendingen uit Nederland, Duitsland, Belgi¨e, en Denemarken gehad. Maar het 2e mailtje had al het goede antwoord, namelijk 1 blauw oog.
Het teefje met het aqua bandje heeft 1 blauw oog. And the winner is Casper Nielsen from Denmark. Congratulations you won a Canis Polaris t-shirt, you can pick it up when you come to get your puppy.
Op de puppy pagina staan alweer een paar dagen de foto's en de gewichten van de pups met 4 weken.Puppypagina

Hogan is weer terug

24-08-08
Hogan

Gisteravond hebben we Hogan weer terug naar onze kennel gehaald.

Adar en Ava van Jerry van der Duim

19-08-08

Afgelopen weekend was Jerry van der Duim op visite om naar zijn nieuwe pup te komen kijken.
Hij had zijn 2 pups uit het A-nest van vorig jaar bij zich, deze 2 konden lekker het hele weekend met hun 6 broers en zussen in de speelweide spelen.
Links is Adar hij had in het vorige nest het oranje bandje om, en rechts is Ava zij had toen het rode bandje om.
Zie hier de Puppypagina van het A-nest van vorig jaar.

Prijsvraag:

17-08-08

Hoeveel blauwen ogen hebben we in dit nest. Het zouden maximaal 14 blauwen ogen kunnen zijn.
De eerste die het goede aantal raad wint een Canis Polaris t-shirt in zijn of haar maat.
Klik helemaal links onderaan op elke pagina op contact us at: canispolaris. En mail Uw suggestie met Uw naam en adres erbij.
Aanstaande vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt.

De pups voor de 1e keer naar buiten.

17-08-08

De pups zijn dit weekend voor de 1e keer naar buiten geweest. Ze hebben lekker op het gras van de speelweide bij de puppykennel gespeeld. Ze vonden het nog wel erg vermoeiend buiten en na even spelen met ze allen vielen ze al weer snel op het gras in slaap.
Zie hier onze Puppypagina van het B-nest. Met van iedere week een foto van elke pup met het gewicht erbij.

Quess who are back?

16-08-08

Luna en Kleo zijn vandaag weer op hun winterverblijf aangekomen. Ik ben afgelopen nacht om 1 uur weggereden om 8 was ik bij Bernd om zijn 2 honden op te halen (zusjes van Lola en Kashmir) en om 11:30 reed ik weer weg en was om 18:30 uur weer thuis. Best vermoeiend 1400 km rijden met maar 1 uur geslapen te hebben vanochtend tussen 5 en 6 uur, toen regende het zo hard dat het een beetje gevaarlijk werd op de weg in Duitsland. En nadat ik even geslapen had heb ik inderdaad 2 ongelukken gezien vanwege aquaplanning.

Nieuwe foto's op de puppypagina.

15-08-08

De pups zijn 3 weken. Er staan weer nieuwe foto's op de puppypagina, met de gewichten erbij.
Zie hier onze Puppypagina van het B-nest.

De roedel aan het eten

13-08-08

Hier is de Canis Polaris roedel aan het eten, er staan ook nog 2 logies tussen.

De verkoopsite van Olewo ge-update

11-08-08
Olewo

De Olewo pagina is weer ge-update met enkele foto's, Olewo is een 100 % natuurlijk voedingssupplement dat wij sinds kort verkopen. Zie de Olewo pagina

De pups zijn 18 dagen oud

10-08-08

Dit zijn de kopfoto's van vandaag, de pups in volgorde van geboorte, nummer 1, 4 en 5 zijn de reuen. De rest zijn teven, aangevult met Debby en Stormy.
De pups groeien erg goed, hopelijk niet te hard. vandaag zijn ze allemaal tussen de 100 en 120 gram gegroeid.

De geisoleerde vloerpanelen

10-08-08

Samen met Ad Gelens en Henny Heskes hebben we dit weekend de geisoleerde vloerpanelen neer gelegd.
Zondag middag kwam Hans den Hartog, de meewerkend opzichter in Pakkie 1 nog even kijken of het goed ging.
Hij zei dat hij het zelf niet beter had gedaan. En daaruit bleek dus dat het erg goed ging.
Met de beskisting voor de vloer komt Hans weer helpen, en daarbij hebben we zijn hulp zeker nodig. Want de beton zet zoveel kracht op de bekisting dat die makkelijk uit elkaar kan barsten en dan ligt alle beton in je tuin in plaats van op je vloer.

Nieuwe foto's op puppypagina.

07-08-08

De pups zijn nu 2 weken, de oogjes zijn open een ze kunnen al horen. Ze zijn voor de 1e keer ontwormt.
Er staan nu weer nieuwe foto's op de puppypagina, met de gewichten erbij. Zie hier onze Puppypagina van het B-nest.

De nieuwe puppy pagina van het B nest is vanaf nu online.

05-08-08

Als het te moeilijk wordt vraag ik Jerry van der Duim altijd te hulp om wat aanpassingen op onze website te maken.
Jerry heeft onze hele website gebouwd, en wat nog knapper is hij heeft mij geleerd om hem bij te houden.
Als dat niet te moeilijk is dan lukt dat vrij aardig, maar nu had ik zijn hulp weer nodig om de puppy pagina van het B-nest te maken en online te zetten. Jerry Bedankt. Zie hier onze Puppypagina B-nest
De pups zijn nu 13 dagen oud en ze zijn allemaal tussen de 60 en 120 gram aangekomen vandaag.
Ze hebben ook voor de 1e keer vast voedsel gehad namelijk een klein beetje runder tartaar. En dit vonden ze erg lekker.
Morgen worden de pups voor de 1e keer ontwormt.

Endelijk de harnassen zijn binnen

04-08-08

De Harnassen zijn weer binnen, ze kosten 18,50 Euro en bij 10 of meer krijgt u korting. Er kan dus weer besteld worden. te koop harnassen
De pups zijn vandaag 12 dagen oud en ze wegen allemaal rond de kilo.

Olewo en Duitse pagina ge-update

31-07-08

Ik heb de Olewo pagina bijgewerkt en een start gemaakt met het nieuws in het Duits vertaald, dit met de hulp van mijn moeder die ook altijd deze website afzoekt naar spelfouten die ik dan weer moet verbeteren.

De pups groeien nog steeds goed, er zijn er al 4 die hebben hun geboorte gewicht al verdubbeld, dat is al vrij snel meestal duurt dat nog een paar dagen langer.
Het was vandaag erg warm voor de honden, gelukkig wordt het morgen weer wat kouder.

De pups zijn 1 week oud

30-07-08

De gewichten van de pups zijn van links naar rechts en van boven naar beneden:
Reu met het Zwarte bandje = 713 gram
Teef met het roze bandje = 701 gram
Teef met het gele bandje = 649 gram
Reu met het rode bandje = 732 gram
Reu met het blauwe bandje = 774 gram
Teef met het oranje bandje = 667 gram
Teef met het aqua bandje = 677 gram

Dit gehele nest heeft de pups van het vorige nest al ingehaald met het gewicht. terwijl dit nest 2 dagen te vroeg was en dat vorige nest was 3 dagen te laat.

Alle namen van het B-nest zijn bekend.

30-07-08

Alle namen van de pups zijn al bekend, de namen zijn als volgt:
Bruce Springsteen, reu voor Roderick en Sandra
Billy Idol, reu voor Markus Wehner uit Belgie
Bryan Adams , reu, voor een echtpaar uit Zwitserland.
Bonnie Tyler, teefje voor Roderick en Sandra
Bangles, teefje voor Jerry van der Duim
Bjork, teefje voor Piet en Renske
Beyonce, teefje voor Casper Nielsen uit Denemarken
Achter deze namen komt natuurlijk ook nog de kennelnaam: ab Canis Polaris
Dit is de Stamboom van het B-nest
De pups groeien nu tussen de 50 en 90 gram per dag.

De 7 pups groeien goed

27-07-08

Gelukkig gaat alles goed met deze 7 pups, ze groeien als kool. Debby is een erg goede moeder geworden. Tijdens de bevalling vond ze het allemaal maar raar, al die kleine beestjes om haar heen. Maar nu zorgt ze heel goed voor ze, maar ze wil steeds minder ver wandelen ze wil snel weer terug naar haar pups.
De pups groeien nu gemiddeld 50 gram per pup. En Debby eet nu 450 gram droogvoer, 4 eendagskuikens, 2 kippennekken en 200 ml biest.
Volgende week gaat de puppy pagina de lucht in met van iedere pup 1 x per week een foto en zijn gewicht erbij.

Puppy nieuws

26-07-08

De pups zijn nu 3 dagen oud, we zijn gisteren met het kleinste witte puppie naar Arno Roos geweest. De pup was na 2 dagen alleen maar afgevallen, en daar bleek wat wij ook al dachten dat de pup niet levensvatbaar was.
En hebben wij haar helaas moeten laten inslapen. Dit was heel triest.
Vanochtend hebben we haar begraven onder een tegel voor de blokhut.

Stamboom van het B nest

24-07-08

Dit is de stamboom van het gisteren geboren B-nest. Dit nest zal naar popsterren met een B genoemd worden, we hebben vandaag al wat suggesties binnen gehad, maar nog geen namen die we nog niet hadden.
We zoeken nu nog leuke teven namen? De reu die we zelf houden gaat Bruce Springsteen ab Canis Polaris heten en onze teef gaat Bonnie Tyler heten. Verder zal er een Reu Billy Idol gaan heten. De rest van de namen volgt nog.
Dit is de Stamboom van het B-nest

Debby is bevallen van 8 pups, 3 reuen en 5 teven

23-07-08

Vandaag is het al zo ver, de bevalling van Debby is begonnen. Sandra en ik hebben vannacht beneden in de huiskamer bij Debby geslapen. Want ze was gistermiddag al wat onrustig geworden. A3 zou vandaag naar ons toe komen om op te passen. En omdat ze vanochtend nog niet heel erg druk deed hebben Sandra en ik besloten om toch maar te gaan werken. Maar nadat we allebei 1 uur op het werk waren belde A3 al op dat ze bijna ging beginnen. Sandra was ruim op tijd thuis en ook ik heb het net gehaald om de 1e pup geboren te zien worden.

 • 12:13 uur kwam de 1e pup, een zwart/witte reu van 373 gram. Deze heeft het zwarte bandje.
 • 12:28 uur de 2e pup, een witte teef van 396 gram. Deze heeft het roze bandje
 • 12:32 uur nr.3, een zwart/witte teef van 365 gram. Deze heeft het gele bandje
 • 12:45 uur nr.4, een zwart/witte reu van 344 gram. Deze heeft het rode bandje
 • 13:12 uur nr.5, een zwart/witte reu van 418 gram. Deze heeft het blauwe bandje
 • 14:22 uur nr.6, een zwart/witte teef van 369 gram. Deze heeft het oranje bandje
 • 14:33 uur nr.7, een zwart/witte teef van 345 gram. Deze heeft het aqua bandje
 • 15:54 uur nr. 8, een witte teef van 295 gram. Deze heeft het lila bandje
De pups zijn vrij klein maar ze zijn ook twee en halve dag te vroeg geboren en het is een vrij groot nest. De pups kwamen er vrij gemakkelijk uit. Debby lag er zeer relaxed bij tijdens de bevalling. Ze heeft zelfs een pup op haar rug met haar poten omhoog geworpen. Het is het eerste nest pups voor zowel Debby als Stormy. Dit is ons B-nest, de pups zullen allemaal naar popsterren genoemd gaan worden. Als U nog suggesties voor wat namen heeft horen we het graag.

Sponsored by :