Last update 21-04-2012: Bruce dekt Unja uit Zwitserland.

Onyx krijgt geen pups

26-04-10

Helaas is alle moeite voor niks geweest, omdat we al twijfelde of Onyx wel zwanger was hebben we vorige week bij Arno Roos een echo laten maken. Er was dus helemaal niks te zien, dus we zullen nu moeten wachten tot Debby loops wordt voordat we eventueel weer puppies krijgen. Debby zullen we laten dekken door Slater, de leidhond van Georg Patsch.

Oogtest Bruce Springsteen

28-03-10

Omdat we de 1e aanvraag voor een dekking van onze Bruce Springsteen al binnen hebben, heeft hij gisteren een oogtest ondergaan, hij is getest voor de normale erfelijke oogziektes en als extra hebben we nog een gonioscopie test laten doen. Deze test is om te zien of hij een vergrote kans heeft om glaucoom te krijgen.;br: Alle oogtesten waren goed, nu maar gauw een afspraak maken bij Arno Roos onze dierenarts om HD foto's te laten maken, om te of zijn heupen ook goed zijn. Waarschijnlijk wel anders kan hij niet in ons goede team lopen.
Van onze vriend Mika Cambyse uit Frankrijk kreeg ik een link met foto's van de wedstrijd in Les Saisies. Zie hier deze link voor foto's van Roderick en de foto's van Sandra

Canis Polaris afdeling Weißbach (Bayern)

19-03-10

Op deze foto van vandaag is Andy Birkel aan het trainen met 10 honden, ja hij traint nog steeds in de sneeuw!!!!
Van deze 10 zijn er 4 van Canis Polaris bij. Voorop lopen A-Pepper en A-Chili uit ons A-nest, dan Stitch (Trinity Kennel's Baltic) (hopelijk de vader van ons E-nest, hij heeft namelijk Onyx gedekt) met Shirley Valley of the Katmai (de zus van Slater, die we binnenkort voor Debby gaan gebruiken). Dan Peik en Dawson (Dawson is uit ons D-nest) Daarachter Bugger (de vader van ons A en D nest) en Duke (Duke is ook uit ons D-nest) En helemaal achteraan de 2 van 10 jaar oud Atos en Digger (de honden waar Sabine de D1 meeloopt).
Pepper en Chili worden deze zomer 3 jaar oud, Dawson en Duke lopen voor de 6e keer mee, zij zijn pas 10 maanden oud.
Duke is van Robert Öttl, een vriend van Andy, en hij gaat volgend jaar met Duke in de SkijÖring lopen.
Andy en Sabine zijn zo tevreden met hun honden van Canis Polaris dat ze uit de volgende 2 nesten weer 1 pup hebben besteld.

De Iditarod 2010

17-03-10

Lance Mackey wint voor de 4e keer op rij de Iditarod. Hij is de eerste musher die "the last great race" vier keer achter elkaar wint. Hij legde de 2010 editie af in 8 dagen 23 uur 59 minuten en 9 seconden. Samen met Martin Buser is hij de enige die de 9 dagen grens heeft doorbroken. Buser is nog wel iets sneller geweest. Volgend jaar wil Lance Mackey proberen zijn 5e titel binnen te halen. Hans Gatt (grondlegger van de Danler Sledes) werd 2e. Een maand eerder, tijdens de Yukon Quest, was de volgorde nog andersom. Toen was Gatt eerste en Mackey tweede. Jeff King is 3e geworden. Het schijnt dat dit de laatste Iditarod was voor Jeff King.
Zie de Iditarod website voor de uitslag. Website Iditarod

Les Saisies

15-03-10

Afgelopen weekend hebben we in Frankrijk onze laatste wedstrijd van het seizoen gelopen. Het was het Frans Kampioenschap in Les Saisies. Er waren 123 teams ingeschreven. In de 8 hondenklasse liep Roderick tegen Patrick Logeais de Wereldkampioen in de Openklasse van Oberwiesenthal. Maar zonder Axl Rose en Onyx in het team was hij niet te verslaan. Hij heeft dit seizoen alle wedstrijden gewonnen en dus ook het Frans Kampioenschap. Zondag kwam Roderick nog dichtbij, maar hij kwam toch 31 seconden tekort om hem op zondag te kunnen verslaan.
Patrick gefeliciteerd en het is je gegund. Volgend jaar proberen we het weer.


Roderick Glastra Wereldkampioen 8 hondenklasse en Patrick Logeais Wereldkampioen Openklasse

Het was het hele weekend heel erg mooi weer, 's nachts -7 graden en overdag +1 graden. Maar in de zon en uit de wind voelde het als +20 graden. Het is een van de mooiste trails die we ooit hebben gelopen, het was het langlauf parcours van de Olympische spelen in Albertville in 1992. Er was geen 100 meter vlak of rechtdoor, de trail ging continu naar boven, naar beneden, haakse bochten, naar links en naar rechts. Je kon geen 50 meter uitrusten om weer bij te komen om weer een heuvel op te rennen. Het was maar 12,5 km maar het was toch zwaarder dan de trail in Donovaly.


Start en Finish in Les Saisies
We zijn er goed ontvangen door alle Franse mushers, maar sommigen wil ik toch nog extra bedanken: Mika Cambyse en zijn vrouw. Zij zijn speciaal voor ons naar Les Saisies gekomen om ons te helpen en hebben hiervoor totaal 1800 km gereden. Merci. Didier Ozel heeft ook meegeholpen ons naar de start te brengen. En verder Thierry Bloch en Laurent Berge voor de goede organisatie. Fam. Logeais en Raphael Verdy en zijn vrouw, Geoffrey Gros, Jaques Auriol en Marc Joguet voor de gezelligheid en het vertalen, want wij spreken helaas geen woord Frans. Uitslagen Les Saisies

span>

Dit is de slee van Didier Ozel, het is een speciaal voor hem gemaakte slee, gefabriceerd door zijn sponsor Rossignol. De slee weegt maar 6 kilo en hij is gemaakt van aluminium skistokken van Rossignol. Hij heeft al met 6 honden voor deze slee gelopen.

De laatste wedstrijd van dit Seizoen 2010

09-03-10

Het seizoen zit er bijna weer op. We hebben 9 wedstrijden gelopen en dit weekend gaan we naar Les Saisies in Frankrijk. Het is het Frans kampioenschap en er komen 120 teams. De stake-out en start en finish zijn op 1650 meter hoogte. Roderick loopt in de 8 hondenklasse en Sandra in de 4 hondenklasse. Omdat Onyx gedekt is, loopt zij niet meer mee. Afgelopen weekend hebben we voor het eerst na bijna 3 maanden weer in het bos getraind.
Zie hier de deelneemers in Les Saisies Deelnemers Frans Kampioenschap en het Hoogteprofiel en lengte van de trails

Wij willen Helmut Dietz van de Musherzeitung bedanken voor de mooie foto,s die hij van ons gemaakt heeft
van Roderick tijdens het WK in Oberwiesenthal
van Sandra tijdens het WK in Oberwiesenthal

De Iditarod 2010

09-03-10

De Iditarod is ook weer van start gegaan, de eerste mushers zijn al bij Nikolai het 7e checkpoint. Nog 15 checkpoints te gaan voordat Nome in zicht is. Er is nog ruim 700 mile te gaan. De Duitser Sebastian Schnuelle ligt nu op de 1e plaats, gevolgd door Mitch Seavey en Jeff King. Lance Mackey ligt op een 8e plaats. Zie de Iditarod website voor de actuele standen. Website Iditarod

De Wereldkampioenen

08-03-10


Voorop Alysha en LolaIn swing Bonnie en OnyxIn team Kicky en Axl RoseEn in wheel Bruce en Andy

Met dit team is Roderick in Oberwiesenthal Wereldkampioen in de 8 hondenklasse geworden bij de WSA.
Uit dit team is alleen Lola als pup gekocht, Alysha, Kicky, Onyx, Axl Rose en Andy zijn uit ons A- nest van Brew en Bugger.
Bruce en Bonnie zijn uit ons B-nest van Debby en Stormy.

Het WK in oberwiesenthal

05-03-10

Dit is Reebook's kennel Europe, Roderick Glastra(NL) en Christian Langer(CH) met onze leermeester Peter Kick(DE).Roderick en Onno de Jong na een champagne douche op het podium


De 3 Nederlandse medaille winnaars van het WK in Oberwiesenthal, Francien Kamp 2e in de B2, Roderick 1e in de A en Onno de Jong 3e in de A.

Het is weer gelukt!! Nu ben ik ook Wereldkampioen bij de WSA. Dit had ik voor het WK niet gedacht, want in Oberhof de wedstrijd voor het WK, heb ik vanwege een virus bij de honden de wedstrijd niet uit kunnen lopen. Dan heb je dus een slechte generale voor het WK achter de rug. Op maandag waren alle honden weer fit en toen wilden we op dinsdag voor het WK nog een keer 12 km trainen. Maar deze training kon niet doorgaan, omdat het vanaf maandagavond onophoudelijk had geregend en de trail te glad en te ijzig was geworden.

Dan maar wachten tot vrijdag de 1e dag van het WK, dan weten we meer. Ik had vrijdag de snelste tijd 38 seconden sneller dan Andrea Keller en 52 seconden sneller dan Angelika Merkel. Dit waren vooraf mijn grootste concurenten. De honden konden het dus toch nog en dit gaf vertrouwen voor de volgende 2 dagen.

De 2e dag had ik weer de snelste tijd nu was ik 4 minuten en 2 seconden sneller dan Andrea Keller en 1 minuut en 54 seconden sneller dan Angelika Merkel. Maar Daniela Bigalke, Onno de Jong en Andre Haustein hadden allemaal sneller gelopen dan Angelika en volgden haar alle 3 binnen 30 seconden van haar 2e plaats.
Angelika stond na 2 dagen 2 minuten en 40 seconden achter mij en de rest volgde op 3 minuten.

De 3e en laatste dag had ik weer de snelste tijd over de 18,3 km lange trail, Angelika was 1 minuut en 3 seconden langzamer en Onno 1 minuut en 44 seconden maar dit was genoeg voor Onno om 3e te worden. Dit is heel knap want het was pas zijn eerste seizoen in de 8 honden klasse na jaren lang in de 6 honden klasse te hebben gelopen.
Mijn totaal tijd over de 3 dagen was 2 uur 9 minuten en 54 seconden, die van Angelika 2.13.42 en die van Onno 2.14.41.

De honden Hebben het Super gedaan en die wil ik als eerste bedanken voor weer een heel mooi en succesvol seizoen.
Ik liep voorop met Lola en Alysha, in Swing had ik Onyx en Bonnie, in Team had ik Axl Rose en Kicky en in wheel: Bruce en Andy. Van deze 8 honden is alleen Lola gekocht bij Peter Kick en de andere 7 zijn zelf gefokt, Namelijk 5 honden uit ons A-nest en 2 uit ons B-nest.

Verder wil ik de volgende mensen allemaal bedanken: alle Nederlanders die op het WK waren voor alle hulp de geweldige sfeer en voor de champange douche op het podium.
Mijn Handlers die op het WK aanwezig waren, Sandra, Adrie Voorbach, Ad Gelens, Carla van Mannekes en Nicolette Bazuin. Maar ook Henny Heskes die met ons team Europees Kampioen is geworden in Grolloo en die in het weekend altijd mee gaat trainen.

Onze Sponsoren: Fokker Diervoeders, Columbia Sportswear, Coleman, Bever, Danler, Olewo en Aad & Nel.
Peter Kick en Helmut Peer van wie ik de laatste jaren heel veel heb geleerd en die ik altijd kan bellen voor info.
Jerry van der Duim die de website up to date hield als wij onderweg waren.
Chris van Mannekes die de hele winter op Calvin en af en toe op Shanta heeft gepast.
En verder iedereen die ons persoonlijk of via de SMS, telefoon of per email heeft gefeliciteerd.

Dan wil ik nog de volgende personen feliciteren met hun goede prestaties, Francien Kamp 2e in de B2, Onno de Jong 3e in de A, Jurgen Stolz 3e in de O en Georg Patsch 3e in de B1

De belangrijkste uitslagen dit jaar van de Canis Polaris Kennel:
Roderick: Wereld Kampioen in de 8 hondenklasse bij de WSA in Oberwiesenthal, Duitsland. Met Lola, Alysha, Onyx, Bonnie, Axl Rose en Kicky, Bruce en Andy.
Sandra: 3e in de 6 hondenklasse op het Europees kampioenschap bij de FISTC in Donovaly, Slowakije. Met Lola, Alysha, Onyx, Axl Rose, Bruce en Andy.
Henny Heskes: Europees Kampioen Kartrace in de 8 hondenklasse bij de FISTC in Grolloo. Met Lola, Alysha, Onyx, Bonnie, Cyrus, Kashmir, Bruce en Andy.
Lola en Alysha liepen al deze wedstrijden voorop. Verder liepen Onyx, Bruce en Andy in al deze 3 wedstrijden in het team.

Onyx en Stitch

04-03-10

Onyx is de grootste teef uit ons 1e Nest, ze loopt erg goed en heeft dit jaar alle wedstrijden meegelopen.
Ze is dit jaar bij Sandra in het team 3e geworden in de 6 hondenklasse op het EK van de FISTC, Europeeskampioen Kartrace in de 8 hondenklasse in Grolloo in het team van Henny Heskes en Wereldkampioen in de 8 hondenklasse bij de WSA. We hebben Onyx laten dekken door Trinnity's kennel Baltic (Stitch) van Andy Birkel, Stitch is uit de lijn van Petra Nölle. Hij is de vader van het A en het B-nest van Georg Patsch, (Valley of the Katmai)
van het A-nest van Rainer Diemer (Rieblinger Winkelhof)
En van het A-nest van Michael Vandeweerd (Wah Co Mo)
De 1e dekking was op 3 maart om 17:30 uur en de 2e dekking was op 4 maart om 10:30 uur

Pedigree Baltic(Stitch) en Onyx (Angie)

Onyx en Stitch

03-03-10

Na uit Oberwiesenthal te zijn teruggekeerd hebben we gelijk dinsdagochtend om 07:00 uur een oestrogeen test bij Onyx gedaan. Hierbij wordt een beetje bloed van de teef genomen en dan wordt bepaalt wanneer ze gedekt moet worden. 's middags om 17:00 uur kregen we pas de uitslag, de waarde was 11,6 en dat betekend dat Onyx al binnen 2 dagen gedekt moest worden. We waren net terug na ander halve week weg te zijn geweest, en Sandra en Roderick konden niet gelijk weer op hun werk vertellen ze zijn weer een paar dagen weg zijn om een hond te laten dekken.
Maar gelukkig gaf Adrie, de moeder van Roderick de uitkomst, zij kon wel met Onyx naar Zuid Duitsland gaan om haar te laten dekken door Stitch (Baltic) van Andy Birkel. Hier waren wij natuurlijk heel blij mee en zo reed Adrie na 1 dag thuis te zijn geweest, dinsdagavond om 22:00 uur weer naar Inzell met Onyx.
Woensdag om 16:30 uur kwam ze bij Andy en Sabine aan en om 17:30 uur werd Onyx al voor de 1e keer gedekt.

Pedigree Baltic(Stitch) en Onyx (Angie)

WK (WSA) te Oberwiesenthal

Roderick Wereldkampioen

Roderick is wereldkampioen. Vorig jaar net niet gelukt bij de WSA en nu dan toch gelukt. Hij had alle 3 de dagen de snelste tijd. Uitslagen WK Oberwiesenthal De standen:
O-klasse:

  1. P. Lageais
  2. C. Diehl
  3. J. Stohlz
A-Klasse:
  1. R. Glastra
  2. A. Merkel
  3. O. de Jong
B-Klasse:
  1. S. Kroska
  2. P. Weyand
  3. G. Patsch
Sandra is zevende geworden.

WK (WSA) te Oberwiesenthal

Dag twee, zaterdag

Ook de tweede dag ging Roderick heel erg goed. Hij heeft zijn eerste plek weten uit te bouwen en staat op een redelijk voorsprong op de nummer twee Merkel. Sandra liep vandaag ook goed en is twee plekkken gestegen. Voor de uitslagen:
Uitslagen WK Oberwiesenthal

WK (WSA) te Oberwiesenthal

Dag een, vrijdag

De eerste dag ging voor roderick erg goed en wist de eerste plek te verroveren. Dit is zeker een leuke prestatie want het weekend er voor waren een boel honden niet fit en kon Roderick ook geen volledig team neerzeten waardoor hij in Oberhof de tweede dag buiten mededinging liep. Sandra ging het wat minder af die had ook wel stevige concurentie en staat na de eerste dag op een negende plek. Voor de uitslagen:
WSA Oberwiesenthal nieuwspagina

Het WK van de WSA in Oberwiesenthal

17-02-10

Volgend weekend 26 tot 28 februari dan is het eindelijk zover, dan begint de belangrijkste wedstrijd van het jaar namelijk het WK van de WSA in Oberwiesenthal!
De DSO zal voor Nederland de volgende 11 teams uitzenden:
Frans Weisscher in de O.
Onno de Jong en Roderick Glastra in de A
Arie verschoor, Andre van den Brink en Sandra Makkreel in de B1
Francien Kamp in de B2
Marja de Jong, Carel van de Mortel en Walter van Nistelrooy in de C1
Berit Weisscher in de Skijoring Dames.


Zie hier de voorlopige startlijst van het WK in Oberwiesenthal

Zie hier de website van het WSA WK in Oberwiesenthal

Oberhof

17-02-10

Dit weekend zijn er wedstrijden in Haidmuhle en Oberhof, omdat Oberhof dichter bij Oberwiesenthal is gaan we naar Oberhof. Dit is de laatste trainings wedstrijd voor het WK van de WSA volgend weekend.
Zie hier de Aanmeldingen van Oberhof

FISTC EK Sprint DONOVALY

17-02-10


Dit is het team waar Sandra mee gelopen heeft. Voorop Lola en Alysha, dan Axl Rose en Onyx en achterin Bruce en Andy.

HOERA Sandra is derde geworden op het EK sprint in Donovaly. Met zondag de snelste tijd heeft ze zich van de vijfde plaats vrijdag weten op te werken naar het podium.
Echt een hele mooi prestatie, vooral omdat dit pas de tweede wedstrijd is dat Sandra met de honden in deze samenstelling loopt. Heel erg goed gedaan en dat met een snelste tijd op de laatste dag.
Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor hun felicitaties.
Ook Frans Weischer heeft een plaats op het podium weten af te dwingen met een derde plek in de O klasse.
Carel van de Mortel heeft een hele goede 8ste plek weten te bemachtigen in de C klasse. Berit Weisscher werd 5e in de Skijoring klasse met 2 honden.

De uitslagen: Uitslagen Donovaly

Frauenwald

08-02-10

De eerste test van Sandra om met het sterkte team in de B klasse te gaan lopen. In Frausenwald kreeg Sandra de beste honden mee om vast te oefenen voor Donovaly waar Roderick niet zal lopen. Roderick loopt in de A maar dan met een minder sterke bezetting dan anders omdat die natuurlijk bij Sandra lopen. Dit levert natuurlijk nieuwe problemen op want welke hond zet je nou dan voorop.
De concurentie in Frauenwald is heel erg sterk en een hele goede test voor Donovaly.

De uitslagen: Uitslagen Frauenwald

Unterjoch

Omdat het de nacht van zaterdag op zondag in Unterjoch veel geregend heeft, was de A- en O-trail niet goed meer begaanbaar. Die klassen hebben niet meer gelopen. De andere klassen zijn wel de tweede dag gestart. Hierbij de volledige uitslag:Unterjoch 2010

NK niet in KANDERSTEG

Er zal ook dit jaar geen NK zijn. Het was allemaal geregeld maar helaas. De meerderheid van het bestuur wil op dit moment geen NK.
De wedstrijd in Kandersteg gaat gewoon door, maar er wordt GEEN Nederland Kamioenschap uitgeschreven.

Unterjoch

16-17 Januari

hier de uitslag van de zaterdag
De uitsl. van vandaag in Unterjoch:

O-klasse
1. Roderick Glastra
2. Christoph Diehl met 6 sec. achterstand
3. Frans Weisscher op 2:12 achterstand

A-klasse
1. Andrea Keller
2. Daniele Bigalke
3. Angelika Merkel
4. Hans Reich

B-klasse
1. Stepan Krkoska
2. Georg Patsch met 18 sec. achterstand
3. Paul Weyandt op 20 seconden
4. Mateusz Surowka op 32 seconden
5. Andy Birkel op 1.06 achterstand

Roderick is 10de in de C-klasse.

NK in Kandersteg

Het NK zal vanwege het niet doorgaan van Mauterndorf gehouden worden in Kandersteg Zwitserland op 23 en 24 Januari.

uitslag Seefeld

De wedstrijd zit er weer op in de O waren er slechts drie deelnemers. Jürgen Stolz werd eerste. In de A waren er wat meer deelnemers maar het is Roderick gelukt om eerste te blijven. In de B klasse bleef Georg Patsch Mateusz Surowka voor. Sandra lukte het om de tweede dag derde te worden waar mee Andy vierde werd. In de C won Mateusz Surowka, Carel van de Mortel werd 5 de.

Roderick
Sandra

De volledige uitslagen zijn te lezen op de volgende site:Uitslagen van Seefeld

Seefeld

Na de condities nog eens goed te hebben bekeken hebben we alsnog besloten om naar Seefeld te gaan en daar aan de wedstrijd deel te nemen en niet in Neuhaus te starten. We starten dan natuurlijk met drie honden minder. Omdat deze nog niet de leeftijd hebben om mee te mogen doen.

Rustdag

Na veel en harde training is er natuurlijk ook tijd om te rusten en om te spelen. Gisteren stond ik met min 21 graden op de slee, dat is pas koud.

Kandersteg heeft momenteel 45 cm sneeuw en de trail gaat over een langlaufloipe en deze wordt iedere dag gespoord. Dus super condities voor een NK. De wedstrijd gaat ook zeker door.

Wij gaan dit weekend waarschijnlijk naar Neuhaus, want we hebben 3 honden die nog geen 18 maanden zijn. En die mogen niet in Seefeld starten.

Een hele bank vol
In diepe rust

Nieuw jaar

We wensen een ieder een gelukkig en sportief nieuw jaar. We hopen een ieder in Seefeld of Mauterndorf te kunnen begroeten.

Het NK
Al in drie jaar is er geen NK gelopen in de sneeuw. Daarom het zekere voor het onzekere en is er al een reserve datum mocht Mauterndorf onverhoopt niet doorgaan. Het weekend na Mauterndorf (23 en 24 Januari) is Kandersteg in Zwitserland. Kandersteg ligt op 1400 Meter en is zeer sneeuwzeker. Nu ligt er al ruim voldoende sneeuw. Ook niet raszuivere teams zijn daar welkom en worden apart gewaardeerd. Hier wordt echter op verzoek van de SSC-NL geen NK voor uitgeschreven.

Verslag langtaufers

Sandra, heeft weer een mooi verslag geschreven van de perikelen voor en rond de wedstrijd van langtaufers. Al het wel en wee komt weer aan bod. Niks loopt van zelf.
Verslag Langtaufers 09
Natuurlijk zijn er ook weer foto's gemaakt.

Sneeuwseizoen is goed begonnen

Langtaufers

Roderick is in de O eerste gebeleven en deed de tweede dag over 7.1 km 15:39. Sandra deed over deze afstand 17:36 in de C1.
Het is behoorlijk koud met 'snachts temperaturen van -25. Het is overdag stukken warmer wel -14.
In de A heeft Georg Patsch gewonnen en in de B Andy Birkel. Jurgen Stolz heeft de Middle Distance op zijn naam gezet.
Een mooie foto is op deze site te bewonderen.
Zowel van roderick als van Georg Patsch.
Musherzeitung

Sneeuw seizoen begonnen

Langtaufers

Het sneeuw seizoen is weer begonnen ! De eerste sneeuw wedstrijd is traditie getrouw altijd in Langtaufers. Zo ook dit jaar. Roderick doet mee in de O - klasse met 10 honden. Sandra doet mee in de C1 ( 4 - honden ). In de O - klasse zijn slechts twee deelnemers en Roderick staat na een dag eerste. In de klasse van Sandra doen er 6 mee en ook Sandra staat na een dag op de eerste plaats.
De volgende wedstrijd van Roderick en Sandra zal in Liebenau zijn.

Henny Heskes is Europees Kampioen geworden op het FISTC EK Cart race in Grolloo

22-11-09

Henny Heskes is met het team van Canis Polaris 1e geworden in de 8 hondenklasse op het 4e FISTC EK Cart Race in Grolloo.
Na de 1e dag stond Henny nog 3e 29 seconden achter Michel Laboure uit Frankrijk en 12 seconden achter "de Viking" Jan Pedersen uit Denemarken. En ook maar 4 seconden voor de Belg Gery Pollenus.
Henny liep de 2e dag 52 seconden sneller dan Laboure en 58 seconden sneller dan Pedersen, hij liep met deze supertijd op de 2e dag naar de 1e plek op het EK. Wij zijn heel trots op dit resultaat wat Henny met ons team heeft neer gezet.
Dat ze toch zo goed lopen voor een andere musher dan de eigenaren zelf getuigd van een zekere klasse.
Nederland heeft in het totaal 4 goude medailles gewonnen, in de openklasse heeft Rogier Janssens de Europese titel veroverd, in de 6 hondenklasse heeft Arie Verschoor gewonnen en in de stepklasse met 2 honden heeft Markus Wehner de 4e gouden medaille voor Nederland binnen gehaald!

Het was een goed bezet EK met 132 startende teams, waarvan ongeveer 50 Nederlanders en 79 buitenlanders uit landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Belgie, Slovenie, Slowakije, Denemarken en Italie!
Mushing Holland Sleddog Club heeft van de FISTC board complimenten gekregen voor het goed georganiseerde EK.
Doordat nu ook WSA Mushers mochten meedoen was het gelijk het grootste EK Cart Race van de FISTC. Met het liften van de sanctie, dat het verboden was om aan WSA kampioenschappen mee te doen, is de FISTC duidelijk de goede weg in geslagen! Hopelijk wordt dit in Donovaly voortgezet.
Zie hier de uitslagen, ergebnisse van het EK in Grolloo


The FISTC European Championship Sprint 2010 in Donovaly

18-11-09

The FISTC European Championship Sprint 2010 is dit jaar in Donovaly van 11 tot 14 februari!
De laatste info van de FISTC is dat net als bij het EK cart race in Grolloo ook alle mushers van de WSA welkom zijn in het sledehonden mekka van Slowakije. Deze mushers kunnen zich gewoon via de FISTC vereniging in hun land aanmelden.
Het EK in Donovaly is een zeer groot evenement en voor elke musher een absolute belevenis, met wel 30.000 toeschouwers per dag die de mushers langs de trail aanmoedigen. Er zijn altijd veel sponsors voor het evenement en ook ik ben ook al een keer aan de start begroet door de minister president van Slowakije.

Het is een grote stap van beide bonden om voortaan samen en niet tegen elkaar te opereren.
Laat wat bereikt is Taxenbach niet voor niets zijn geweest, laat de sport attractief blijven en er voor zorgen dat er straks 1 groot raszuiver WK komt.
Kom dus allemaal naar Donovaly om dit super event mee te maken.
Het is de lange reis meer dan waard. In 1999 was ik er voor de 1ste keer. De wegen naar Donovaly toe worden steeds beter, het is nu bijna allemaal rijksweg naar Donovaly toe.
Kijk voor meer info over het FISTC EK 2010 op de website van de FISTC


meer dan 125 starters op het FISTC EK Cart race in Grolloo

16-11-09

Nog 5 dagen en dan is het eindelijk zover, dan begint het EK cart race van de FISTC in Grolloo!
Zoals het er naar uit ziet komen er meer dan 125 starters, waarvan ongeveer 45 Nederlanders en 80 buitenlanders uit landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Belgie, Slovenie, Denemarken en Italie!
Het lijkt dus toch een goede beslissing van de FISTC om vanaf nu iedereen te laten meedoen aan hun Kampioenschappen! De 1e 2 karren EK's waren er niet meer dan 65 deelnemers, na het opheffen van de sanctie zijn er in Grolloo 2 keer zoveel mushers aan start.
Na deze positieve wending van de FISTC gaan er nu ook al geruchten dat er goede WSA mushers naar Donovaly willen komen. Morgen is je laatste kans om nog in te schrijven voor dit grote spektakel wat in Grolloo zal gaan plaats vinden. Dit is je kans om aan een echt Europees kampioenschap mee te doen!
Alle mushers met raszuivere sledenhonden met een stamboom mogen meedoen. Dit is de link waar je je nog kan aanmelden.Aanmelding/ inscription for Grolloo


The FISTC European Championship Sprint 2010 is in Donovaly

07-11-09

The FISTC European Championship Sprint is dit jaar weer in Donovaly. Dit staat te lezen op de website van Mushing Slowaije. Zie hier de link naar deRenkalender van Mushing Slowakije Nu is het alleen nog wachten tot de FISTC dit zelf ook bekend maakt.


Luna heeft 6 pups van Andy

06-11-09

Reebooks Luna is vannacht bevallen van 6 pups van Andy ab Canis Polaris. Luna heeft de laatste 2 jaar voorop gelopen in ons A-team en Andy heeft afgelopen jaar als jaarling ook alle wedstrijden in het A-team gelopen. Het zijn 3 reuen en 3 teven geworden en we willen Bernd Niedergesass van harte feliciteren met de 6 pups.


De verkoop

06-11-09

We verkopen nu al: Danler sledes en accessoires, Olewo gedroogde wortels en rode bieten, harnassen, halsbanden, een complete rvs stake-out ketting, losse rvs ketting, rvs wartels 5 mm, rvs D-sluitingen, rvs ringen 6 mm, licht gewicht Dyneema race lijnen, messing musketon haken (groot en klein).
Dit is nu uitgebreid met RVS stake-out pennen, en varkensoren. De varkensoren zijn 0,60 cent per stuk, 10 stuks voor 5,60, 100 stuks voor 53,- euro en 250 stuks voor 130 euro. Binnenkort gaat ook onze nieuwe webshop in gebruik.


FISTC EK Cart race in Grolloo

06-11-09

De voorbereidingen lopen als geplanned, Aad hekkers is de renleider en hiermee hebben we een van de beste renleiders die er op dit ogenblik te vinden is.
Zoals het er naar uit ziet komen er meer dan 100 starters, waarvan ongeveer 50 Nederlanders en 50 buitenlanders uit landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Belgie, Slovenie, Denemarken en Italie!
De sluitingsdatum voor het inschrijven is nog 1 week verlengd je kan je nu dus nog inschrijven.
Dit is je kans om aan een echt Europees kampioenschap mee te doen!
Alle mushers met raszuivere sledenhonden met een stamboom mogen deelnemen, All Mushers with purebred sleddogs with a pedigree are allowed to start at the European Championship cart race in Groloo. If you are not a member of a FISTC club, a Wildcard can and will be given for 5 euro's extra by Mushing Holland Sleddog Club. See this link for your registration Aanmelding/ inscription for Grolloo


<

Cold Trouble

25-10-09

Deze foto kregen wij vandaag opgestuurd van familie Bom, Cold Trouble net na de training van vanochtend. Ze zijn heel erg tevreden over de zus van Cyrus, Trouble heeft pas een paar trainingen gehad en ze loopt al of ze nooit anders heeft gedaan. Ook Cid, roepnaam Snow bij Peter de Jong & Marjan Elbertsen schijnt het erg goed te doen.
Verder zitten er nog 2 van dit nest in Zwitserland, Clyde bij Christian Langer, doet het ook erg goed, en Cooper bij Nora Zardet. En Chanel in Duitsland bij Klaus Bohm.


De training

25-10-09

Na een paar super dagen qua temperatuur is het nu weer erg warm om te trainen. Wij trainen altijd 's ochtends omdat het dan het koudste moment van de dag is. We hebben dit seizoen al 2 keer met nul graden en vorst aan de grond getraind. Dat is zo'n groot verschil met nu als het tussen de 10 en 12 graden is, dat we inplaats van de 6 km uitbouwen weer terug naar 5,5 kilometer moeten. Totaal hebben de honden nu 45 kilometer gelopen.
We hopen dat het weer gauw kouder wordt, we zijn over de vorderingen van de honden in iedergeval erg tevreden, Alysha en Piper worden opgeleid tot leidhond. En de jaarlingen Bruce, Bonnie en Cyrus doen het tot nu toe ook nog heel erg goed.

De sledes opgehaald

10-10-09

We hebben de sledes thuis even opgebouwd om te kijken of alles goed is en aanwezig is. Het zijn een Husky buggy, European Open XL, en 5 Hornet's XC.


Ernst Danler stelt de nieuwste slee voor: Odyss mid-distance

10-10-09

Zaterdag is tijdens de Danler party de nieuwste slede voorgesteld: De Odyss mid Distance.Danler
deze nieuwste slede uit het Danler assortiment is ontstaan uit de Odyss Alpin. Het is een tobogan slee die heel licht stuurt en hij is goedkoper dan de European Open XL. Bij de MWU party was ook nog een Waxcursus die werd gehouden door de Oostenrijkse firma HWK.
Zaterdag avond was er na het gratis diner een hele goede band die de hele avond speelde.


De Danler Party

09-10-09

DanlerWij gaan dit weekend naar de Danler party:Musher Warm-up Party
Er komen heleboel mushers uit heel Europa, Rudi Ropertz, Helmut Peer, Detlef Oyen, Tom Andres, Christof Dhiel, Mateusz Surowka, Stephan Kkroska, Jurgen Stolz, Georg Patsch, Christian Langer, Karl Rachbauer, Alex Serdjukov, enz.....
Hier worden de nieuwste snufjes op de danler sledes getoont. Als nieuwe Danler dealer kunnen wij natuurlijk niet verstek laten gaan! Wij gaan ook onze bestelde sledes halen en nu kunnen we Ernst Danler zelf ook eens ontmoeten. Hij was zeer blij met onze 1e bestelling van 7 sledes. Ben je ook geintresseerd in een Danler slee of accessoires dan kun je die dus bij ons bestellen! Bel dan even met Roderick 06 51034196

De Nieuwe Renkalender van het seizoen 2009-2010

06-10-09

De nieuwe rennkalender van het seizoen 2009-2010 staat online op de website van Mushing Holland. Mijn Neef Carel Glastra is de nieuwe webmaster hij heeft het overgenomen van Jerry van der Duim. Carel heeft alle gegevens die mijn moeder verzameld heeft online gezet. De renkalender van seizoen 2009-2010 is een zeer uitgebreide geworden.
En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer wedstrijden die niet door gaan, terwijl er misschien wel sneeuw ligt. De 1e is Rosenau van de OSHS, zij krijgen geen toestemming meer van de boer om het daar te houden. Deze wedstrijd en trainingskamp wordt op dezelfde datum gehouden maar dan in Liebenau.
zie deze link voor meer info: Liebenau

Pick-up te koop

06-10-09

Er is een zeer mooie Mitsibushi L200 Pick up 4WD te koop. Het bouwjaar is 30 september 2004. Direct van 1e eigenaar, met een kilometerstand van 63.350. De hokken bieden plek aan 10 huskies. Prijs: nader overeen te komen.
Bij interesse stuur een mailtje naar Hans en Sonja de Vries


De 3e training

05-10-09

Vandaag voor de 3e keer getraint. Donderdag hadden we 2,5 km gelopen 2 x een 8 hondenteam.
Zaterdagochtend en zondagavond hebben we beide keren 3,5 kilometer gelopen. De honden hebben er erg veel zin in en de jonge honden, Bruce, Bonnie en Cyrus doen het erg goed maar zijn nog erg druk. Zij moeten duidelijk nog veel leren, want er gaat nog erg veel energie verloren op deze manier.

De 1e training

01-10-09

Ja voor ons is het seizoen nu echt begonnen, we zijn vandaag voor de 1e keer wezen trainen. Het was nog erg warm om 7:30 uur dus we hebben een klein rondje van 2,5 kilometer gedaan. Zsazsa en Feyenoord zijn ook weer mee geweest zij moeten de jonge honden zoals Alysha en Piper nog tot de karrenwedstrijden opleiden tot leidhond. We hebben 14 honden in training en tot de karrenwedstrijden zelfs 16 met Feyenoord en Zsazsa. In de bus hebben we de hokken staan die bij Carla van Mannekes uit haar oude bus komen. Carla bedankt!!! We hebben dus genoeg plek voor de honden om te kunnen trainen.

Andy ab Canis Polaris hat Zuchtzulassung fur Deutschland

27-09-09

Onze reu uit ons 1e nest, Andy ab Canis Polaris heeft een toestemming van de Duitse Huskyclub SHC gekregen om teven uit Duitsland te mogen deken volgens de regels van de SHC.
We hebben daarvoor een extra ogentest moeten doen waarbij getest is op glaucoom. We hebben zijn tentoonstellingsuitslagen, HD uitslag en een kilometerverantwoording moeten inleveren bij de SHC in Duitsland.
Voor deze kilometer verantwoording moet hij minimaal 100 sneeuwwedstrijd kilometers hebben gelopen en het team moet goed geëindigd zijn.
Fokkers uit Duitsland van de SHC kunnen nu dus ook onze Andy gebruiken voor de fok.

WSA vergadering in Oberwiesenthal

26-09-09

Sandra is samen met Cindy van den Brink naar de General Assembly van de WSA geweest. Die werd dit jaar in Oberwiesenthal gehouden , de plaats waar het WK van de WSA dit seizoen gehouden wordt. Sandra is voorzitter van de DSO en Cindy is bestuurslid.
De trail van het WK wordt helemaal andersom gelegd als tijdens het Duitskampioenschap vorig seizoen. De 2e foto is van de start vlak na de start ga je omhoog over het viaduct rechtsaf richting het bos.
Sandra kwam nog met een verrassing terug, Roderick was namelijk winnaar geworden van de WSA Eurocup Sprint van vorig seizoen.
Zie deze link voor de einduitslag van de WSA Eurocup sprint 2009

De badkamer

25-09-09

In het toilet moet nu nog vloerverwarming worden gelegd, vloertje gestort en er moet nog getegeld worden. Maar we beginnen nu eerst even met de badkamer, hij wordt 3,60 mtr bij 3,80 mtr. Er worden zwaluwplaten van Lewis op de houten balken gelegd en daar komt een betonijzeren mat op te liggen om de vloerverwarming aan te bevestigen. Daar wordt de betonvloer dan overheen gestort.

De bus

22-09-09

De bus wordt natuurlijk ook klaar gemaakt voor het seizoen wat er bijna weer aankomt. Hij wordt geisoleerd en afgetimmerd met hout. En er komen 2 dakluiken met ventilatoren in het dak. De bus is het project van Sandra want Roderick is druk met de aanbouw bezig.

Eerste training Cyrus

20-09-09

Cyrus heeft zijn eerste 3 trainingen erop zitten. We hebben hem 3 keer samen met Feyenoord voor de step gezet. Hij is nu ruim 8 maanden. Cyrus deed het erg goed hij is heel erg sterk en was moeilijk in bedwang te houden met de step. Dat belooft veel voor de toekomst. Cyrus wordt 2 februari 15 maanden oud, hij zou op het WK in Oberwiesenthal dus mee mogen doen.

Het Project

12-09-09

De aanbouw aan ons huis gaat ook nog steeds door, De buitenkant is zo goed als klaar en dus zijn we nu binnen begonnen. Aan het toilet, Het wordt een lekker ruim toilet van 1,70 mtr bij 1,35 mtr met daarin een wandcloset een urinoir en een fonteintje.

Clubmatch van de SHKN 2009

06-09-09

Op de Kampioensclubmatch van De Siberian Husky Club hebben wij 4 honden voorgebracht. Waarvan Piper het beste was, zij werd beste teef in de Jeugdklas teven en zij kreeg een Uitmuntend.

Koninklijke lunch

03-09-09

Roderick was vandaag uitgenodigd voor een lunch op paleis Noordeinde met kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima.
Het was een lunch met nog 28 mensen die allemaal een bijzondere prestatie hebben geleverd en daarmee een prijs hebben gewonnen. Zo waren er kunstenaars, schrijvers, fotografen, journalisten, zangers, musicalsterren, programma leider SBS6, agrarisch ondernemer 2009, wetenschappers, Wereldkampioen Sledehondenrennen, hoedenmaker, brandweerman van het jaar. Het was dus een erg gevarieerd gezelschap, en iedereen vond het een eer dat ze waren uitgenodigd. Zo waren er ook een paar BNers aanwezig, zoals Marco Borsato, Jan Smit, Simone Kleinsma, Freek Bartels, Willeke van Ammelrooy.
Je mocht je auto voor het paleis parkeren, dan kwam er iemand met een paraplu naast je auto staan voor de wind, moest je over de rode loper de trap van het paleis op, voor de deur deden de bewakers met zwaarden een welkomsgroet, en binnen werd je welkom geheten door een man met heel erg veel lintjes op zijn pak. Dan de gastenlijst tekenen en dan kreeg je je plek aan 1 van de vier tafels door.
Toen een half een later bijna iedereen er was moesten we in een halve kring gaan staan en dan kwamen de prins en de prinses binnen. Je moest je voorstellen, naam en welke prijs je gewonnen had. Toen ik zei dat ik Wereldkampioen sledehondensport was, zei de prins gelijk jij bent helaas de enige sporter vandaag. Iedereen had de gastenlijst thuisgestuurd gekregen en hem ook een beetje uit zijn hoofd geleerd wat iedereen gewonnen had.
Je hoefde dus maar te zeggen dat je wereldkampioen was en dan wisten de andere genodigden het al en waren ze vooral benieuwd hoe je daar als Nederlander op komt om deze sport te gaan beoefenen.
Bij het aan tafel gaan bleek dat ik bij de prins aan tafel zat, er zat alleen nog een kunstenaar tussen ons in.
De prins ging bij het eten alle mensen aan tafel af om over hun prestatie te praten. Toen hij bij mij aankwam was ook zijn vraag hoe kom je erop om de sledehondensport te gaan beoefenen in een land met zoveel sneeuw als Nederland altijd heeft. Tijdens mijn ongeveer 5 minuten duurende verhaal vertelde de prins dat hij ook 1 keer 3 dagen op een slee heeft gestaan, in Finland heeft hij 3 dagen van hut naar hut getrokken en vond dit heel erg leuk en heeft hij vooral van de rust, de natuur en van de 5 honden genoten.
Het was een lunch van 3 gangen en tijdens de lunch zijn de Prins en de prinses allebei van tafel gewisseld met hun persoonlijke adviseur, zo hebben alle mensen aan de 4 tafels met de prins of de prinses aan tafel gezeten.
Na de lunch, die de prins zelf de uitblinkers lunch noemt, kregen we nog koffie en werd er nog een groepsfoto gemaakt en om half 3 was het afgelopen en konden we weer naar huis. Natuurlijk na de belofte dat de foto wordt thuis gestuurd.
Wij waren natuurlijk al erg trots na het behalen van de Wereldtitel, en alle media aandacht die we daarna hebben gekregen, onze eigen Docu op National Geographic Channel. Maar deze lunch was toch ook wel erg leuk en bijzonder om een keer mee te maken.
Helaas mogen we de foto niet plaatsen, in de brief bij de foto stond: omdat het een prive aangelegenheid was mag de foto ook alleen voor prive doeleinden gebruikt worden.

Freddy Rijkenboer is overleden

23-08-09

Zondag 16 augustus is de musher Freddy Rijkenboer helaas overleden. Hij is maar 60 jaar oud geworden. Hij kwam iederjaar altijd kijken op de wedstrijd in Grolloo. Hij woonde op het eiland Terschelling. Wij werden gebeld door zijn zoon of wij misschien een oplossing voor de honden van zijn vader wisten, want zijn moeder kan er in haar eentje niet voor zorgen. Het gaat om 5 Husky's die dringend op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.
Het zijn 3 reuen en 2 teven tussen de 7 en 10 jaar oud. Als iemand interesse heeft graag contact met ons opnemen dan sturen wij u door naar de familie. Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe.

Dennis en Dylan 14 weken oud

23-08-09

De pups uit het D-nest zijn nu 14 weken oud. Ze hebben zich al helemaal aan de roedel aangepast, en sinds Dawson, Duke en Dakota weg zijn eten ze ook mee in de grote groep.

Er is dit jaar weer een NK in St. Ulrich

23-08-09

22, 23 en 24 januari is er weer een Nederlandskampioenschap in St Ulrich georganiseerd door Mushing Holland Sleddog Club in samenwerking met de SSC-NL, het wordt dit keer een open NK, dat wil zeggen dat er ook Nederlandse Houndsteams zullen starten.
Na 3 jaar op andere plaatsen geprobeerd te hebben om een NK te organiseren, zijn we nu weer terug in St Ulrich bij Eddy Nutz. De laatste 3 jaar heeft hier ook gewoon sneeuw gelegen rond deze datum, het is dus erg sneeuwzeker.
Er is ook weer een trainingskamp voorafgaand aan de wedstrijd. Dit trainingskamp begint vanaf 7 januari.

Dakota, Duke en Dawson zijn opgehaald

12-08-09

Gisterochtend kwamen Andy Birkel en Robert Öttl hun pups Dawson en Duke ophalen. Zij namen ook Dakota mee voor Jurgen Stolz. Dawson had het witte bandje, duke het blauwe bandje en Dakota het gele bandje.
Zij waren met 7 weken ook al naar de pups komen kijken om ze uit te zoeken, Zo krijgen de Duitsers uit Beieren steeds meer respect voor de Nederlanders die bijna ieder weekend 2000 km heen en weer rijden om een wedstrijd te lopen. Voor hun is dat maar 1 tot maximaal 3 uur rijden naar een wedstrijd.
Dawson komt bij zijn vader en zijn 2 broers te wonen. Duke is de 3 hond in huize Öttl, maar de 1e husky. Dakota komt bij Jurgen Stolz in een roedel van 20 husky's terecht.
Nu zijn Dennis en Dylan nog alleen bij ons overgebleven zij blijven om onze teams te versterken!

Jan Pedersen en Knud Schmölz zijn op bezoek geweest

05-08-09

Dinsdag middag zijn de 2 Deense mushers Jan Pedersen en Knud Schmölz bij ons langs geweest, ze waren op doorreis van Joel Reiniers naar ons dan naar Arie Verschoor en op de terugweg nog langs naar Frans Weisscher
We kennen Jan en Knud van de laatste EK's en WK's van de FISTC. Ze hebben bij ons in de caravan geslapen en zijn de volgende ochtend na het ontbijt weer vertrokken naar Arie Verschoor. Jan en Knud komen beide naar het EK cartrace in Grolloo dit seizoen. En 2 belgen zijn ook al zeer geinteresseerd om naar het EK te komen.

Diane is zaterdag opgehaald

03-08-09

Zaterdag is Diane opgehaald door Fabian Astelbauer en zijn vriendin Steffi, Fabian is de zoon van Erich en Andrea Astelbauer uit Oostenrijk. Erich is voorzitter van de Oostenrijkse sledehondenvereniging OSHS. Hij loopt altijd samen met zijn zoons Julian en Sebastian in de skijoring klasse. Diane is het teefje met het roze halsbandje.
Diane komt in Oostenrijk bij de Astelbauers in een roedel met 12 husky's en een Border collie te wonen.

We hebben onze nieuwe bus opgehaald

01-08-09

Vrijdagmiddag hebben we onze nieuwe Mercedes Sprinter bij de EMA in Eindhoven opgehaald. Het is een 315 CDI, en hij is verlengd en verhoogd. Nu moet deze bus nog helemaal omgebouwd worden, hij wordt geisoleerd en er komen natuurlijk hokken in. Hij is 194 cm hoog dus er kunnen 3 hokken boven elkaar komen.
Bij thuiskomst bleek dat de parkeerplaats waar de Ford altijd stond veel de klein was! Hij kon er na 3 keer steken net in maar de achterdeuren konden niet meer open. Er moeten dus een paar bomen omgezaagd worden en de parkeerplaats moet groter worden!!
Op de terugweg zijn we nog even in Veldhoven bij Kivo langs geweest om wat vers vlees te halen voor de pups en de volwassen honden.

MHSC organiseerd het EK cart race van de FISTC 2009

31-07-09

Op 20 t/m 22 november 2009 organiseert Mushing Holland Sleddog Club het Europees kampioenschap cart race van de FISTC.
We hopen namens het bestuur natuurlijk op veel deelnemers om er zo een waardig EK van te kunnen maken.
Er wordt gelopen in de volgende klasses: O, A, B1, B2, C1, C2, D1, D2, en er zijn ook nog fiets, step en loopklasses. Er zijn dus genoeg klasses om in uit te komen. Zie hier de foto's van Grolloo 2008: Nikofoto en op deze link zijn de FISTC karren regels te vinden Regels voor FISTC karrenwedstrijden

Sponsored by :