Reisverslag Trainingskamp Haidmühle

Auteur Sandra Makkreel

Op 24 december 2005 zitten we bepakt en bezakt in de auto. Het is eindelijk weer zover. We gaan naar de sneeuw. Het is de vooravond van kerst en het is heerlijk rustig op de weg. Om 4.00 uur besluiten we de hondjes even uit te laten en na een paar uurtjes slapen gaan we weer verder. We zijn nu vlak bij onze eerste tussenstop. Bernd. Bij Bernd liggen 10 mooi puppyís van Peter Kick. Het zijn volle zusjes en broertjes van Kashmir en wij gaan een zusje uitzoeken. Bernd komt ons al in de straat tegemoet en vindt het leuk om Kashmir weer te zien. De puppy's zijn prachtig. 2 teefjes vinden wij eruit springen. Het is best moeilijk om te kiezen. We hebben gekozen voor het wat fijnere teefje en gaan haar Lola noemen. Over 2 weken komt ze bij ons.

Hierna rijden we verder naar het trainingskamp in Haidmhle. Dit trainingskamp bevindt zich op een sportveld. Dat is mooi want dat betekent dat er stroom is en er zijn douches. Echte luxe voor een musher. We kunnen een perfecte plek vlak bij de start en finish krijgen.

Nadat we de honden hebben verzorgt gaan we de innerlijke mens even lekker verwennen. Samen met Waltraub, Cristian, Heinz en Brigitt (Zwitsers) gaan we uiteten. Na een jaar elkaar niet gezien te hebben is het weer een berengezellige avond. Rond 24.00 uur kruipen we moe ons bedje in.

Maandag ochtend staan we voor het eerst dit seizoen op de slee. Er liggen 2 trails. 1 trail is 8 km en 1 trail is 10 km. Beide trails zijn aan elkaar verbonden waardoor je ook 18 km kan maken. Wij besluiten om 3 teams te maken. Roderick vertrekt eerst met 6 honden, daarna vertrek ik met 5 honden. Deze beide teams doen de ronde van 18 km. Daarna gaat Roderick nog een keer met 3 honden de trail van 8 km doen. De trails zijn net sprookjes zo mooi.

En zoveel moois proeft naar meer. Wanneer ik met Waltraub sta te praten blijkt zij hetzelfde probleem te hebben als ik. Haar partner pikt altijd de goede honden in. Maar Roderick is slim en probeert mij tevreden te stellen door mij de volgende dag met 6 goede honden te laten trainen. Heerlijk vind ik dit. En Roderick die zie je denken "Zo dan kan ik de wedstrijden weer met de beste honden lopen".

We besluiten om van maandag tot en met maandag te trainen zonder rustdag. Dit betekent natuurlijk niet dat we de honden elke dag 18 km laten lopen. Wanneer we zien dat de hondjes een beetje moe zijn dan maken we een kortere ronden van 8 km. Na deze heerlijke trainingsperiode gaan we door naar Oostenrijk voor de Alpirace. Ben benieuwd wat ons daar te wachten staat.

Sponsored by :